Corona-steunpakket voor banen en economie tweede kwartaal 2022 gestopt

Nederland is weer open en ondernemers kunnen weer aan de slag. Daarom is het kabinet per 1 april 2022 met het coronasteunpakket gestopt.

Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Wilt u een switch maken naar werk in loondienst? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Als u nadenkt over een nieuwe toekomst, staat u er niet alleen voor. U kunt hulp krijgen om u voor te bereiden op nieuwe mogelijkheden. 

De gemeente Zoetermeer wijst u graag op de mogelijkheden binnen hulp bij heroriëntatie. Ook andere organisaties staan voor u klaar.

Kansen op de arbeidsmarkt

Werk: naar een (part-time) baan in loondienst

Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal biedt ondersteuning naar een baan in loondienst. De steun kan bestaan uit begeleiding naar een nieuwe baan, loopbaanadvies of om- en bijscholing in het Mbo. 

Leren en werken

Wilt u een opleiding volgen? Of denkt u aan het combineren van leren en werken? Het Leerwerkloket Haaglanden kan u helpen.

NL leert door 

NL leert door is een landelijk initiatief. U kunt gebruikmaken van persoonlijk ontwikkeladvies en/of online scholing volgen. Door uzelf te ontwikkelen, blijft u wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid | Nederland leert door.

Versterken van de onderneming

Toekomstgericht Ondernemen

Na corona met vertrouwen de toekomst tegemoet? Met de juiste draai aan je businessmodel kan je sterker uit de strijd komen. Voor bestaande ondernemers die willen gaan hervormen of vernieuwen kan het programma ‘Toekomstgericht Ondernemen’ van Qredits Microfinanciering Nederland de uitkomst zijn. 

Kijk op de website van TZHO | toekomstgericht ondernemen voor meer uitleg over de cursus. Informatie over aanmelden is verkrijgbaar bij Michelle de la Fuente via m.delafuente@debinnenbaan.nl.

MKBDoorgaan

Deze landelijke stichting geeft gratis hulp aan ondernemers met (financiële) problemen die hun bedrijf gezond willen houden. Kijk voor meer informatie op de website MKBDoorgaan.

Ondernemersklankbord

Ervaren oud-ondernemers bieden coaching en advies over alles dat met ondernemen te maken heeft. Denk aan het voorkomen van een faillissement, overname, juridische- en geldzaken, marketing en bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie op de website Ondernemersklankbord.

Financiële hulp

Bijstand voor zelfstandig ondernemers (Bbz)

Met een Bbz-uitkering kunt u de kosten van uw levensonderhoud blijven betalen. U kunt ook een lening krijgen voor investeringen in uw bedrijf en het oplossen van schulden. Voor de gemeente Zoetermeer wordt deze regeling uitgevoerd door het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam. Kijk voor meer informatie in het product Bijstand voor zelfstandigen

Hulp bij schulden voor ondernemers

Gemeente Zoetermeer biedt schuldhulpverlening aan (ex-)ondernemers en zzp’ers die het niet lukt hun schulden zelf op te lossen. Maak snel een afspraak met een consulent om samen de problemen te bespreken en te voorkomen dat u meer schulden krijgt. De hulp bestaat uit schuldsanering en budgetbegeleiding. U kunt ook bellen met 14 079. Kijk voor meer informatie in het product Hulp bij geldzaken en schulden voor ondernemers en zzp'ers.

Geldfit Zakelijk

Heeft u geldzorgen? Doe de test en ontdek hoe u er als ondernemer financieel voorstaat.

Huurcompensatie

Heeft u een bedrijf in Zoetermeer en bent u huurder van de gemeente? Dan kunt u huurcompensatie aanvragen. Voorwaarde is dat u te maken heeft (gehad) met een daling van uw omzet als direct gevolg van maatregelen rondom de coronacrisis.

Dient uw organisatie maatschappelijk belang en huurt u van de gemeente? Dan kunt u zowel huurcompensatie als steun aanvragen.

Dient uw organisatie maatschappelijk belang maar huurt u niet van de gemeente? Dan kunt u alleen steun aanvragen.