De gemeente is in 2019 gestart met de inventarisatie van de huidige situatie en het maken van een ontwerp voor de inrichting van de Hofwegenstraat en de Maasdamstraat.

Helaas heeft door diverse oorzaken het project een tijd stilgelegen en is de oorspronkelijke planning behoorlijk vertraagd. Halverwege 2020 hebben wij de draad weer opgepakt en flinke vorderingen gemaakt.

Een direct resultaat is al te zien. In zowel de Hofwegenstraat als de Maasdamstraat is namelijk de doorgang naar de Zegwaartseweg definitief afgesloten. Beide straten zijn nu alleen nog maar bereikbaar via de bruggen naar de Hekendorpstraat.

Voorstel inrichting Hofwegenstraat en Maasdamstraat

De gemeente wil samen met de bewoners een plan voor de inrichting van het openbaar gebied opstellen, dat zoveel mogelijk tegemoetkomt aan de wensen en belangen van de bewoners en van de gemeente. Door diverse gesprekken met een aantal vertegenwoordigers van de bewoners uit beide straten hebben wij een duidelijk beeld gekregen van het benodigde ontwerp. Dit ontwerp, de uitgangspunten en de inrichtingstekening (definitief ontwerp) vindt u onderaan deze pagina.

Planning werkzaamheden

De start uitvoering hebben wij gepland vanaf week 47/2021 en dan zal begonnen worden met de Hofwegenstraat en vervolgens de Maasdamstraat. Aangezien de woningen tijdens de uitvoering moeilijk bereikbaar zijn, wil de gemeente dit goed met de aannemer afstemmen. De bedoeling is om januari 2022 beide straten ingericht te hebben. Zonder de bomen, die volgen in het eerste kwartaal 2022 (plantseizoen).

Heeft u nog vragen?

projectenpmv@zoetermeer.nl