Er zijn verschillende landelijke en lokale regelingen waar u als ondernemer gebruik van kunt maken.

Hulp bij heroriëntatie

Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Wilt u een switch maken naar werk in loondienst? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Als u nadenkt over een nieuwe toekomst, staat u er niet alleen voor. U kunt hulp krijgen om u voor te bereiden op nieuwe mogelijkheden. De gemeente Zoetermeer wijst u graag op de mogelijkheden binnen hulp bij heroriëntatie. Ook andere organisaties staan voor u klaar.

Hulp bij heroriëntatie

Lokaal winkelen

Bureau City Marketing heeft met de grootst mogelijke zorg een overzicht met lokale initiatieven en acties samengesteld om lokaal (digitaal) te winkelen.

www.zoetermeerisdeplek.nl - Winkelen

Zijn bepaalde activiteiten wel of niet toegestaan?

Twijfelt u of bepaalde activiteiten in het licht van de coronamaatregelen zijn toegestaan? Bedrijven, instellingen, verenigingen en stichtingen kunnen met vragen terecht bij corona_ondernemen@zoetermeer.nl. Handhavingsjuristen van de gemeente kijken naar uw plan en geven zo snel mogelijk antwoord. Adresseer de mail ook naar uw contactpersoon binnen de gemeente.

Wij willen u snel duidelijkheid bieden. Het is van belang dat u het plan goed omschrijft en aanvult met beeldmateriaal, zoals foto's, plattegronden en tekeningen. Ook is het zinvol om alternatieve plannen te beschrijven. Mocht het plan van uw voorkeur niet akkoord zijn, dan kunnen wij de alternatieven ook direct bekijken.

Hulp bij geldzaken en schulden voor ondernemers en zzp'ers

Bent u (ex-)ondernemer of zzp'er en heeft u privé of zakelijk financiële problemen? Ook als er sprake is van (beginnende) schulden kunt u bij de gemeente terecht. Wilt u alleen een gesprek om uw verhaal te doen? Dat kan ook. Maak dan zonder verdere verplichtingen een afspraak met ons. Als ondernemer wilt u uw problemen zelf oplossen maar soms is daarbij hulp nodig. Wacht niet te lang. Wij kunnen u helpen en denken graag met u mee om uw situatie te verbeteren.

Contactformulier

Hulp bij geldzaken en schulden voor ondernemers en zzp'ers

Gesubsidieerde partners

De gemeente kijkt bij gesubsidieerde partners met de nodige coulance naar de gemaakte prestatieafspraken. Dat betekent dat wij uitstel, aanpassing of verplaatsing van de activiteiten als gevolg van het coronavirus met realiteitszin accepteren.

Verhuur gemeentelijke accommodaties

De gemeente denkt mee met instellingen en organisaties die vast een accommodatie huren bij de gemeente en momenteel niet aan de huurverplichting kunnen voldoen. Wanneer nodig gaan we op zoek naar een passende oplossing, zoals een betalingsregeling of uitstel.

Huurcompensatie en/of steun voor organisaties (vanwege coronacrisis)

Meer informatie?

Dit zijn de huidige maatregelen ter ondersteuning van ondernemers. Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over deze maatregelen of andere zaken. Neem dan contact op met Ter Zake Het Ondernemershuis(externe link) of kijk op www.tzho.nl(externe link).

Wanneer u samenwerkt met het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal kunt u met vragen terecht bij de accountmanagers(externe link).