Het Buitenbeest opent inclusieve geluidsboog

Op Speelboerderij Het Buitenbeest is op Nationale Buitenspeeldag door een menigte van jubelende jonge Zoetermeerders samen met wethouder Marijke van der Meer de interactieve Yalp-bewegingsboog in gebruik genomen. De Yalp, het omgekeerde van Play, is een imposante boog die boven een speelveld zweeft en geluid maakt bij beweging.

Wethouder Van der Meer vindt het mooie aan de boog dat het ook voor kinderen met een beperking geschikt is: "De Yalp past goed in onze wens om ervoor te zorgen dat alle kinderen zoveel mogelijk mee kunnen doen. De boog is er niet alleen voor kinderen in een rolstoel of met een beperking, maar vooral voor alle speelse bezoekers."

Buitenbeest

Het Buitenbeest is een historische boerderij uit 1811 en is erkend als Rijksmonument. Sinds 2014 is de boerderij in gebruik als Speelboerderij. Op de boerderij wonen verschillende dieren, waaronder koeien, paarden, geiten, varkens en talloze kleine dieren zoals kippen en konijnen. Op Het Buitenbeest kunnen bezoekers regelmatig activiteiten bijwonen, vooral na schooltijd en tijdens schoolvakanties. Jaarlijks verwelkomt Het Buitenbeest meer dan 220.000 bezoekers.