Dankzij uw DigiD kunt u overal makkelijk en veilig inloggen. Bijvoorbeeld bij de overheid of uw pensioenfonds. Ook bij de gemeente Zoetermeer kunt u met uw DigiD een product of dienst aanvragen, zoals het doorgeven van een verhuizing. Op dit moment is inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord genoeg. Maar vanaf 1 juli 2023 kunt u bij een aantal diensten van de gemeente alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle. Dit betekent dat u voortaan altijd uw telefoon nodig hebt bij het inloggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd. Kijk voor meer informatie en veelgestelde vragen op www.zoetermeer.nl/digidappensms.

Informatiepunt Digitale Overheid

U kunt uw vragen over websites van de overheid ook stellen bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). De medewerkers helpen u graag en denken met u mee. Het informatiepunt is gratis en voor iedereen. Hieronder ziet u waar en wanneer de medewerkers van het IDO aanwezig zijn. Neem uw telefoon en zo mogelijk uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord mee als u langskomt.

WaarWanneerTijd
Wijkbibliotheek RokkeveenElke maandag14.00-16.00 uur
Bibliotheek ForumElke dinsdag14.00-16.00 uur
Wijkbibliotheek OosterheemElke woensdag14.00-16.00 uur
Bibliotheek ForumElke vrijdag12.00-16.00 uur

Formulierenbrigade

U kunt voor vragen en hulp ook terecht bij De Formulierenbrigade. Deze onafhankelijke stichting helpt u bij vragen over zorg, werk, inkomen en belastingen. Zij helpen u bijvoorbeeld bij het installeren van de DigiD app of het invullen en verzenden van digitale formulieren. U kunt op werkdagen zonder afspraak binnenlopen tussen 9.00 en 12.00 uur. De hulp van de Formulierenbrigade is gratis. Het adres is Croesinckplein 24, Zoetermeer.

Cursus

Wilt u liever zelf aan de slag met uw DigiD? Dat kan ook! De bibliotheek van Zoetermeer biedt regelmatig gratis cursussen aan over onder andere het gebruik van DigiD. Vraag bij de bibliotheek naar de mogelijkheden of bezoek de website www.bibliotheek-zoetermeer.nl | Cursussen & workshops(externe link).