De eerste groep 'young digitals' is gestart met de training Online Marketeer in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Veertien jongeren volgen dit gratis programma dat The Young Digitals aanbiedt aan jongeren die moeilijk een baan kunnen vinden en voor zichzelf een toekomst zien in de online marketing.

'Toekomstperspectief bieden door ICT. Waar komt dit beter tot uiting dan op het Dutch Innovation Park?', stelt wethouder Jan Iedema (Economie en arbeidsmarkt).' De campus is al dé plek voor mbo- en hbo-studenten om zich voor te bereiden op een loopbaan in de IT. Met deze training krijgen ook jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken de kans op een training die aansluit bij hun talenten en op een baan die bij ze past.'

Elk talent verdient een kans

The Young Digitals gelooft in het talent van elke jongere. Zij groeien op in een wereld van digitalisering en social media. Hier liggen hun kansen. Helaas maken grote groepen jongeren hun opleiding niet af, of ze lopen om andere redenen vast in het vinden van een goede baan. Zonder hulp zal de afstand tot de arbeidsmarkt van deze jongeren steeds verder toenemen. Medeoprichter Marc Pieterse: 'Het is onze missie om deze jongeren te begeleiden naar een baan als digital marketeer. Wij bieden deze jongeren een kosteloze training van 10 weken, waardevolle werkervaring en begeleiding naar een nieuwe werkgever.'

Online marketing, iets voor jou?

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar, wil je groeien en werken aan je eigen toekomst en wil je leren over online marketing? The Young Digitals kunnen je helpen. Met deze training leer je in 10 weken de basis van online marketing. Dat doe je met echte praktijkopdrachten van ondernemers in het Dutch Innovation Park. Na afloop krijg je een certificaat en heb je kans op een baan! Meer informatie vind je op de website www.theyoungdigitals.nl(externe link).

Logo Dutch Innovation Park

Over Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Op deze campus delen IT-bedrijven en zo'n 800 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl(externe link).