Op zondag 4 februari 2024 tussen 12.00 en 17.00 uur is het weer tijd voor het gezellige evenement Gluren bij de Buren! Dit amateurkunstfestival brengt huiskamers en tuinen tot leven met lokale talenten en podiumkunstenaars. Of u nu een artiest bent die wilt schitteren of gewoon op zoek bent naar een culturele belevenis, er is voor ieder wat wils. Lees verder om alles te ontdekken over Gluren bij de Buren 2024.

Wat is Gluren bij de Buren?

Gluren bij de Buren is een festival dat in 2024 in maar liefst 44 gemeenten in Nederland, waaronder Zoetermeer, plaatsvindt. Tijdens de wintereditie staan lokale podiumkunstenaars in huiskamers en in de zomereditie in tuinen. De voorstellingen zijn overal in de gemeente tussen 12.00 en 17.00 uur en duren ongeveer 30 minuten. U kunt gewoon wandelen of fietsen van locatie naar locatie en onderweg buurtgenoten ontmoeten en lokaal talent ontdekken. Het beste van alles? Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Gluren bij de Buren moedigt sociaal contact aan en biedt zowel bezoekers als deelnemers een laagdrempelige manier om uit hun comfortzone te stappen. Bovendien krijgen lokale amateurpodiumkunstenaars de kans om voor een publiek op te treden, in de intieme setting van een huiskamer of tuin. Dit stimuleert hun artistieke ontwikkeling zonder competitie of hoge eisen aan kwaliteit.

Aanmelden voor Gluren bij de Buren

Komt u ook uw passie voor podiumkunst delen? Of tovert u uw huiskamer om tot een intiem buurttheater? U kunt zich aanmelden van 9 oktober tot 10 december via Gluren bij de Buren | Aanmelden(externe link) en voor meer informatie kunt u terecht op de website www.glurenbijdeburen.nl(externe link). We hopen u te zien op 4 februari 2024 voor een dag vol cultuur en gezelligheid!