Zoetermeer zoekt een nieuwe burgemeester

Home > Gemeenteraad > Zoetermeer zoekt een nieuwe burgemeester

Zoetermeer zoekt een nieuwe burgemeester

Zoetermeer zoekt nieuwe burgemeester

De gemeenteraad heeft de profielschets (functiebeschrijving) van de nieuwe burgemeester van Zoetermeer op 20 februari 2020 vastgesteld tijdens een bijzondere raadsvergadering. De voorzitter van de Vertrouwenscommissie, Jordy Boerboom, heeft de vastgestelde profielschets tijdens deze raadsvergadering overhandigd aan de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Smit. Dit betekent dat de weg vrij is om de vacature van burgemeester van Zoetermeer open te stellen. Dit wordt binnenkort gedaan vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hier vindt u de vastgestelde profielschets.

U kunt hier de vergadering terugkijken. In het raadsinformatiesysteem (iBabs) kunt u de stukken inzien.

Informatie voor kandidaten voor het ambt van burgemeester van Zoetermeer

Via onderstaande link komt u op een pagina met, naar de mening van de Vertrouwenscommissie, relevante nadere informatie voor kandidaten die geïnteresseerd zijn in het ambt van burgemeester van Zoetermeer.

NB. Het kan zijn dat het overzicht tussentijds wordt aangepast. Dat wordt dan hier vermeld.

Informatie voor kandidaten

Hoe verloopt het proces verder?

Na het openstellen van de vacature is het wachten op de sollicitanten. Na overleg tussen de commissaris van de Koning (CdK) en de Vertrouwenscommissie zal deze commissie sollicitatiegesprekken voeren met geselecteerde kandidaten. Uit respect voor de kandidaten gebeurt dit onder volledige geheimhouding. Naar verwachting doet de gemeenteraad nog voor de zomer een aanbeveling aan de CdK wie de nieuwe burgemeester van Zoetermeer moet worden. De nieuwe burgemeester wordt op 1 oktober 2020 geïnstalleerd. Tot die tijd zal de CdK per 1 april 2020 een waarnemend burgemeester voor de gemeente Zoetermeer aanstellen.

Vertrouwenscommissie

De Vertrouwenscommissie, die de zoektocht naar de nieuwe Zoetermeerse burgemeester begeleidt, bestaat uit 12 gemeenteraadsleden, de griffier als secretaris van de commissie, de gemeentesecretaris en een wethouder in de rol van adviseur van de Vertrouwenscommissie.

Raadsinformatie

Alle openbare stukken van de gemeenteraad en internetuitzendingen vindt u in ons raadsinformatiesysteem.

Direct naar: