Op feestelijke wijze is vrijdag 24 maart 2023 een nieuw kunstwerk onthuld op het plein van IKC De Gaerde. Vlokhof, zoals het werk heet, bestaat uit vormen die lijken op een sneeuwvlok en met reliëf zijn aangebracht in de betonnen tegelbestrating van het schoolplein. Kinderen kunnen het kunstwerk gebruiken door met pen en papier de vormen van het kunstwerk te krassen. Het kunstwerk is speciaal voor deze plek gemaakt door kunstenares Anne-Marie van Sprang. Leerlingen van het Lighthouseteam van IKC de Gaerde namen uit handen van wethouder Blansjaar het inspiratieboekje in ontvangst. De inzet van een sneeuwmachine maakte het geheel af.

Samen met omwonenden

IKC De Gaerde heeft een nieuw schoolgebouw gekregen. Bij de bouw is ook een opdracht uitgezet voor een kunstwerk in of om de school. Omwonenden van de school hebben meegedacht met de opdracht voor het kunstwerk. Vervolgens hebben zij een kunstenaar gekozen en het ontwerp getoetst. Inwoner Laura van Rosmalen: 'Geen ijskristal is hetzelfde, net als de kinderen die er naar kijken of naar eigen invulling mee kunnen spelen.'

Meer informatie

Het kunstwerk is te zien op het schoolplein van IKC de Gaerde, aan de Moerbeigaarde 56-60. Meer informatie over kunstwerken in Zoetermeer vindt u op www.zoetermeer.nl/catalogus. Op www.zoetermeer.nl/kunst vindt u meer informatie over kunstprojecten waar nu aan gewerkt wordt.