Wethouder Bouke Velzen van duurzaamheid en energietransitie verrichtte op 25 oktober 2023 de feestelijke ingebruikname van de zonnepanelen op het dak van Het Groene Hart Rund.

Boerenbedrijf Het Groene Hart Rund, gelegen in de prachtige Zoetermeerse Meerpolder, is een lichtend voorbeeld van wat mogelijk is wanneer we onze krachten bundelen in de naam van duurzaamheid en energietransitie.

Bijna 1600 zonnepanelen sieren nu de daken van Het Groene Hart Rund. Dit getuigt niet alleen van hun toewijding aan duurzaamheid, maar het laat ook zien dat lokale ondernemers een cruciale rol kunnen spelen in de overgang naar schone energie.

In Zoetermeer werd dit jaar ongeveer 70 GWh aan duurzame stroom opgewekt. De ambitie voor 2030 is maar liefst 149 GWh. Dat is een grote uitdaging, maar de potentie voor groei ligt vooral bij de grote daken van bedrijven zoals Het Groene Hart Rund.

Het Groene Hart Rund laat zien dat duurzaamheid en economisch succes hand in hand kunnen gaan. De gemeente heeft partners zoals hen nodig om de doelen voor duurzame opwekking te bereiken en om een groenere toekomst te creëren voor Zoetermeer en daarbuiten.