Is uw energierekening het afgelopen jaar ook flink gestegen? De gemeente Zoetermeer helpt u graag om uw energiekosten te verlagen. Via 'Energiehulp aan huis' bieden wij van december 2022 tot en met maart 2023 in zes wijken gratis energiebesparende producten en bespaaradvies aan. De producten worden als u dit wilt meteen aangebracht in uw woning. Per wijk is een selectie van straten gemaakt, waar lage energie-labels en daardoor de kans op (te) hoge energiekosten het meeste voorkomen. Daarom starten wij in deze wijken en straten met deze actie.

Voor wie is deze actie?

De Energiehulp aan huis gaat aan de slag op de geselecteerde adressen. Inwoners op deze adressen krijgen tussen 20 december en 7 februari een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan de actie. Als u mee wilt doen dan kunt u zich direct na ontvangst van de brief aanmelden. De aanbieder van de actie in uw wijk legt in de brief uit hoe het werkt. Let op: u kunt alleen meedoen als u een brief ontvangen heeft. De actie loopt tot 31 maart 2023.

In welke wijken loopt de actie?

De zes wijken waar de actie loopt zijn Palenstein, Buytenwegh, Driemanspolder, Dorp, Meerzicht- West en Meerzicht-Oost.
Meer informatie over de straten en adressen die meedoen

De drie aanbieders zijn Klimaatroute, Sobolt en Winst uit je Woning.

Wat gaat er gebeuren?

De bespaarcoaches en energieklussers komen op afspraak of met aankondiging vooraf bij u thuis met gratis energiebesparende producten mee die zij meteen kunnen installeren. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Zo verlaagt het energieverbruik en houdt u de kou beter buiten en de warmte binnen. De coach bekijkt ook samen met u of er in huis nog meer energie te besparen is. U krijgt hierbij concreet advies en tips.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen bij deze actie.

Meer informatie

Kijk meer informatie en het laatste nieuws over Energiehulp aan huis bij u in de buurt ook op de wijkpagina van uw wijk: Meerzicht, Driemanspolder, Buytenwegh en/of Palenstein.