Bent u nabestaande van een kind dat begraven is in een algemeen kindergraf? Of een contactpersoon? Zou u dan contact op willen nemen met crematorium Meerbloemhof (zij verzorgen de administratie van de begraafplaats voor de gemeente) om uw actuele contactgegevens door te geven? Sinds kort is het namelijk mogelijk om een algemeen kindergraf te verlengen met 5 of 10 jaar. We willen u graag persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Brief van de gemeente in 2023

Tot nu toe zijn op beide begraafplaatsen (Hoflaan en Binnenweg) in Zoetermeer nog geen algemene kindergraven geruimd, dit blijft in ieder geval zo tot 2024. Nabestaanden (contactpersonen) waarvan de termijn van 10 jaar is verstreken, ontvangen begin 2023 een brief van de gemeente over de mogelijkheid om het algemeen kindergraf te verlengen met 5 of 10 jaar. We zijn nu al op zoek naar nabestaanden omdat het adressenbestand is verouderd (door bijvoorbeeld verhuizingen) en we het belangrijk vinden om zoveel mogelijk nabestaanden te bereiken.

De kosten voor het verlengen met 5 jaar zijn ongeveer € 225 euro en voor 10 jaar verlenging is dit ongeveer € 450 euro.

Doorgeven van gegevens

U kunt contact opnemen met crematorium Meerbloemhof, telefonisch via 079-3229311 of via het mailadres meerbloemhof@monuta.nl, o.v.v. algemeen kindergraf. U ontvangt dan een formulier waarop u uw gegevens kunt invullen. Gaat u in de komende tijd verhuizen? Geef dan uw gewijzigde adresgegevens zo spoedig mogelijk aan ons door. Dit geldt overigens voor iedereen die dit leest. Geef wijzigingen van uw contactgegevens altijd aan ons door zodat wij u kunnen bereiken als dat nodig is.

Reservering maken

Wilt u al voor 2023 aangeven dat u het graf wilt verlengen? Dan kunt u dit doen bij crematorium Meerbloemhof. U doet dan eigenlijk alvast een reservering voor deze verlenging. U betaalt hier dan geen kosten voor, die gaan pas in per 1 januari 2024. Ook ontvangt u dan alsnog daarover een brief van de gemeente in 2023. U bevestigt in deze brief dan uw reservering.

Vragen

Heeft u misschien vragen over deze informatie? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem dan gerust contact op met de gemeente om uw vragen te bespreken. Dat kan telefonisch via 14 079 op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur (u kunt vragen naar de heer R.M. Gillissen of de heer C. van Peufflik) of u kunt uw vraag per mail stellen via begraafplaatsen@zoetermeer.nl.