Als dank voor zijn jarenlange inzet in de wijk Rokkeveen ontving Jan Doesburg gisteren een Chapeaubeeldje. Wijkwethouder Marijke van der Meer reikte deze blijk van grote waardering uit bij stadsboerderij De Balijhoeve waar Jan als vrijwilliger actief is.

'Jan zet zich al meer dan 17 jaar onafgebroken in als vrijwilliger en is iemand die je graag in je buurt wilt hebben. Hij is betrokken, en een verbindende kracht in Rokkeveen,' licht wethouder Van der Meer toe. 'Een Zoetermeerder waar het Chapeaubeeldje bij uitstek voor bedoeld is.

Jan Doesburg heeft als vrijwilliger een indrukwekkende en uiteenlopende staat van dienst. Zo heeft hij Humanitas geholpen bij de coördinatie van het project tegen eenzaamheid, waarbij hij zelf deed aan vriendschappelijke huisbezoeken.

Daarnaast zet hij zich als vrijwilliger in voor stadsboerderij De Balijhoeve waar hij regelmatig de handen uit de mouwen steekt. Als bestuurslid van de stichting Buurt en Balij verstevigt hij de band tussen buurtbewoners, onder meer door het organiseren van buurtactiviteiten. Daarbij staat hij altijd open voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen die vanuit de buurt komen.

Het Chapeaubeeldje is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Met dit gebaar spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk.