Palenstein

Home > Centrum > Palenstein

Palenstein

Palenstein wordt de komende jaren flink vernieuwd

De gemeente Zoetermeer en de woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes hebben afspraken gemaakt om de vernieuwing van Palenstein samen aan te pakken. Zo worden het woningaanbod, de openbare ruimte én de voorzieningen verbeterd. De ruime en groene opzet van de wijk en de gunstige ligging, nabij uitvalswegen, het nieuwe RandstadRail station en het centrumgebied maken van Palenstein een ideale woonwijk. Zeker als het woningaanbod gevarieerder wordt met kleinschalige appartementencomplexen en gezinswoningen.

Lees meer over de vernieuwingen in de wijk Palenstein op de website www.palensteinzoetermeer.nl

Bouwplannen Palenstein

De woningcorporaties de Goede Woning (DGW) en Vidomes hebben plannen om woningen en appartementen te bouwen op de plaats van de Diederik van Teilingenflat, de flats aan de Dirc van de Doortogelaan en Goeswijn van der Poellaan, en op de locatie van het nu nog bestaande winkelcentrum.

De plannen zijn nog globaal, maar we nodigen u alvast uit de tekeningen te bekijken en erop te reageren. Vanwege de coronamaatregelen doen we dit niet via een informatiebijeenkomst, maar digitaal.

Vanaf donderdag 16 juli kunt u de 3 bouwplannen in Palenstein bekijken via doemee.zoetermeer.nl. Inloggen is niet nodig. U heeft, vanwege de zomervakantie, langer de tijd om te reageren. U kunt tot en met zondag 30 augustus 2020 reageren op de plannen, vragen stellen en suggesties doen. U kunt dit rechtstreeks via de genoemde website doen of door een e-mail te sturen naar  palenstein@zoetermeer.nl.

De bewoners van Palenstein zijn op 16 juli 2020 door middel van onderstaande brief op de hoogte gesteld van bouwplannen.

Wijziging bestemmingsplan

De bouwplannen voor de deelgebieden C en G passen in het bestemmingsplan qua woningaantal, volume en hoogte. Het woningaantal voor deelgebied D past niet in het bestemmingsplan. Hiervoor is het nodig om het bestemmingsplan aan te passen.

Vanaf vrijdag 14 augustus ligt het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage. Vanaf dat moment heeft u 6 weken (tot en met 24 september) de tijd om op dit voorontwerp bestemmingsplan te reageren. U kunt het voorontwerp bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0637.BP0102-0001) en via www.overheid.nl.

Het voorontwerp bestemmingsplan kunt u ook inzien in de publiekshal van het Stadhuis. U moet hiervoor dan eerst online een Afspraak bekijken bestemmingsplan maken.

Schriftelijke reacties over het voorontwerp bestemmingsplan kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het doorgeven van mondelinge reacties kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert