Nieuws Centrum

Home > Centrum > Nieuws Centrum

Nieuws Centrum

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Consulent duurzaam worden bij Piëzo?

  (06-05-2021)

  Het team vrijwillige consulenten van de Ambachtenwerkplaats dat zich bezig houdt met duurzaamheid en energiebesparende maatregelen is op zoek naar u!

  Lees meer
 • FRANX krijgt kunstwerk van Jaco Putker

  (06-05-2021)

  In het nieuwe gebouw voor de kunstorganisatie FRANX (voorheen Terra Art Projects) aan de Vlamingstraat 1-3 zal in het najaar 2021 een permanent kunstwerk van Hagenaar Jaco Putker te zien zijn, speciaal ontworpen voor deze plek.

  Lees meer
 • Alle coronasteunmaatregelen op een rij

  (04-05-2021)

  Minder inkomen door corona. Veel Zoetermeerders, oud of jong, ondernemer of niet, met een hoog of laag inkomen, hebben hier mee te maken. Met verschillende steunmaatregelen willen de Rijksoverheid en de gemeenten banen en inkomens beschermen. Tussen deze maatregelen de goede regeling vinden voor de eigen situatie is niet eenvoudig. De gemeente Zoetermeer zet daarom de steunmaatregelen voor alle (maatschappelijke) organisaties, ondernemers én inwoners die - door het coronavirus - geldzorgen hebben op een rijtje. Zo ziet een inwoner gemakkelijk welke regeling voor hem of haar beschikbaar is en hoe deze aangevraagd moet worden.

  Lees meer
 • Online bijeenkomst ‘beter slapen’ bij inZet

  (04-05-2021)

  Ik kan me zo slecht concentreren, vergeet dingen en sla ze niet meer op. Ik val moeilijk in slaap. Mijn lichaam vraagt om rust.

  Lees meer
 • Inspectie speelplekken

  (03-05-2021)

  Op maandag 3 mei is de firma Speelplan begonnen aan de veiligheidsinspectie van alle openbare speelplekken in Zoetermeer. Dit zal ongeveer 2 weken duren. De controleur is herkenbaar aan zijn veiligheidsvest.

  Lees meer
 • inZet in het hart van elke wijk

  (03-05-2021)

  Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: 'Op elk moment in je leven kun je iets meemaken waarbij je vragen hebt, waar je zelf niet uitkomt of waarbij je even behoefte hebt aan een luisterend oor of juist hele praktische ondersteuning. Dan is het fijn dat er een plek is waar professionals je goed en snel verder kunnen helpen. En die plek is er nu, in het hart van elke Zoetermeerse wijk, oftewel: inZet.'

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst voeding en diabetes online door diëtist

  (29-04-2021)

  Wat hebben voeding en diabetes met elkaar te maken? Hoe kan je door een gezonde leefstijl de kans op diabetes verkleinen? Tijdens de online bijeenkomst op dinsdag 11 mei van 12.45-14.30 uur krijgt u hier meer informatie over van de diëtist van Goudenhart. Deelnemen is gratis.

  Lees meer
 • Ouderen aan de borrelbox

  (23-04-2021)

  Zo'n 300 eenzame ouderen woonachtig in het Centrum kregen vanuit Magisch Zoetermeer een borrelbox overhandigd. Terwijl zij smikkelden van de lekkernijen uit de borrelbox deden ze mee aan een tv programma.

  Lees meer
 • Bewonersavond bouwplan 'Tuyn van Palensteyn'

  (23-04-2021)
  Vergroot afbeelding: impressie Tuyn van Palensteyn

  Op 20 april vond de online bewonersavond plaats over het omvormen van het Sandrinapad tot een woonstraat. Dat is nodig voor het nieuwbouw project 'Tuyn van Palensteyn'.

  Meer informatie: palensteinzoetermeer.nl - Bewonersavond bouwplan Tuyn van Palensteyn

 • Leer alles over beroepen in politiek en overheid

  (21-04-2021)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie in vier wijken met beroepen in de politiek en overheid.

  Lees meer
 • Ouderen krijgen computerles van jonge afgestudeerde ITers

  (20-04-2021)

  Dat de digitale wereld voor ouderen soms erg ingewikkeld is weten de IT studenten van de Haagse Hogeschool gevestigd in de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg maar al te goed.

  Lees meer
 • Parkeerbesluit bij de scholen aan de Dr. J.W. Paltelaan

  (20-04-2021)

  Brengt en haalt u uw kinderen met de auto van en naar school of kinderopvang? We hebben gemerkt dat het nog niet bij iedereen bekend is dat de regel voor het parkeren bij de entree van de parkeerplaats bij de scholen aan de Dr. J.W. Paltelaan is veranderd. Het is hier alleen toegestaan om te parkeren voor het 'onmiddellijk in en uit laten stappen van passagiers'. Dit is met een bord aangegeven en geldt op werkdagen van 8.00-15.30 uur. Buiten deze tijden zijn het gewone parkeerplaatsen.

  Lees meer
 • Webinar Ouders en omgaan met geld(zorgen)

  (20-04-2021)

  Wat doet het hebben van geldzorgen met u als ouder? Waar kunt u terecht voor hulp?

  Lees meer
 • Meer adoptiegroen rondom het centrum

  (16-04-2021)

  In Zoetermeer is het mogelijk om stukken openbaar groen in adoptie te nemen. Dit betekent dat bewoners zelf planten en heesters mogen aanplanten en onderhouden.

  Lees meer
 • Collectieve inkoopactie van diverse duurzame maatregelen

  (14-04-2021)

  Bent u een glaszetter en wilt u meedoen aan de inkoopactie van Energieloket Zoetermeer? Meld u dan bij ons aan!

  Lees meer
 • Ridderschorten voor VoorleesExpress

  (14-04-2021)

  Vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats maakten deze week, in het naaiatelier, ridderschorten voor de VoorleesExpress Zoetermeer.

  Lees meer
 • Een frisse Lente!

  (13-04-2021)

  Het weer laat het ons nog niet echt zien. Toch komt de lente eraan en gaan we straks met z’n allen vaker naar buiten.

  Lees meer
 • Online workshop meer zelfvertrouwen krijgen

  (13-04-2021)

  Hoe krijgt u meer zelfvertrouwen? Er zijn verschillende manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens de workshop ‘meer zelfvertrouwen krijgen’ op dinsdag 20 april gaat u aan de slag met een trainer van Indigo Preventie. 

  Lees meer
 • Voorkom overlast van ratten in uw wijk

  (06-04-2021)

  Uw hulp is onmisbaar om overlast van ratten in en om woningen te voorkomen. Ratten komen tegenwoordig in alle steden voor. Ook in de Zoetermeerse wijken. U kunt een belangrijke bijdrage leveren om te voorkomen dat het aantal ratten toeneemt. 

  Lees meer
 • Afsluiting project Opstap naar maatschappelijke participatie

  (06-04-2021)

  Deze vier deelnemers hebben recent hun deelname aan het project Opstap naar maatschappelijke participatie met succes afgerond. Een half jaar lang zijn zij intensief bezig geweest met het volgen van taallessen, lessen maatschappijoriëntatie, intervisie en vrijwilligerswerk. Door de coronamaatregelen en de lockdown vonden de lessen en intervisies voornamelijk digitaal plaats. Met hun vrijwilligerswerk hebben zij het geleerde in de praktijk kunnen brengen, maar daarnaast in deze tijd ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Zoetermeerse samenleving. Ze hebben één voor één hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

  Lees meer
 • Bezoekvrouwen- en mannen helpen bij overzicht houden op financiën

  (01-04-2021)

  Het begrijpen van de post en het op orde houden van financiën is niet makkelijk. Als daar ook nog een taalbarrière bij komt kijken dan wordt het pas écht ingewikkeld. Met het project Preventieve Armoedebestrijding van Stichting Piëzo worden mensen door vrijwillige Bezoekvrouwen of -mannen en een budgetcoach bij hun financiën begeleid.

  Lees meer
 • Vrijwilligers gezocht voor taalwandelingen door Piëzo en het Gilde

  (01-04-2021)

  Stichting Piëzo en het Gilde slaan de handen ineen en gaan taalwandelingen organiseren. Bij taalwandelingen gaan een vrijwilliger en een deelnemer samen een wandeling door de stad maken. De wandeling start en eindigt op een locatie van Piëzo of bij het Forum. Tijdens de wandeling worden verschillende thema’s in het Nederlands besproken en kunnen de koppels samen opdrachten uitvoeren die gericht zijn op het verbeteren van de spreekvaardigheid. Er zijn routes beschikbaar maar als een koppel liever zelf een wandeling uitzet mag dat ook.

  Lees meer
 • Het Meerpunt

  (01-04-2021)
  logo Meerpunt

  Ineke, Stephanie en Susanne vormen samen het gezicht van het Meerpunt inlooppunt (CJG Zoetermeer). Hier kan iedere ouder/opvoeder of professional terecht met alle vragen rondom opvoeden, opgroeien en het ouderschap. Ook kunt u bij het Meerpunt vragen stellen over een (echt)scheiding. Ineke, Stephanie of Susanne bieden een luisterend oor en geven informatie en, indien gewenst, advies. Ouders kunnen gratis en anoniem hun vraag stellen of zorgen delen.

  Lees meer
 • Actieve bewoners aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag

  (23-03-2021)

  Het thema van de Landelijke Opschoondag was 'word weer verliefd op je buurt'. Op zaterdag 20 maart waren in het hele land mensen actief om hun eigen omgeving een stuk schoner te maken. Ook in Zoetermeer werd zwerfvuil opgeruimd. In Centrum (Dorp, Driemanspolder, Palenstein en Stadscentrum) zetten op verschillende plekken actieve vrijwilligers hun beste schoonmaakbeentje voor.

  Lees meer
 • Een muzikale verrassing voor de deur

  (16-03-2021)

  Een deelnemer van Het Vonkje werd verrast met een muzikaal cadeau voor de deur van haar appartement. Haar buurvrouw sloot gezellig aan. Beide dames hebben genoten van de leuke en herkenbare livesongs van Kees die dit vrijwillig doet via Piëzo.

  Lees meer
 • Enthousiaste vrijwillige voorlezers en coördinatoren gezocht VoorleesExpress Zoetermeer

  (10-03-2021)

  VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om vanaf april of begin september gedurende 20 weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis of in de buitenlucht. Ook zoeken we nieuwe coördinatoren die gezinnen en voorlezers kunnen begeleiden gedurende het voorleestraject. Als coördinator is relevante kennis en ervaring in coördineren en/of begeleiden een pré. Het voorlezen zal plaatsvinden op 1,5 meter afstand van het gezin en alleen als iedereen klachtenvrij is. Wij volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM.

  Lees meer
 • Parkeergarage Osylaan tijdelijk eerder gesloten vanwege overlast

  (16-02-2021)

  De parkeergarage Osylaan wordt momenteel weinig gebruikt door de sluiting van de horeca en niet-essentiële winkels. Wij kregen aanhoudende klachten over jongeren die 's avonds in de parkeergarage rondhangen, harde muziek draaien, afval achter laten en met scooters rondrijden.

  Lees meer
 • Bezoekersregeling voor parkeren verlengd

  (24-12-2020)

  Sinds september 2020 is er een bezoekersregeling voor parkeren in het centrumgebied. Zo'n 1.500 inwoners maken hier gebruik van. De eerste resultaten laten zien dat bewoners op vrijdagochtend en zaterdagochtend het meest gebruik maken van de bezoekersregeling.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Fietsverbod in Dorpsstraat verlengd

  (23-09-2020)

  Het fietsverbod in de Dorpsstraat wordt vanaf 1 oktober in aangepaste vorm verlengd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook de komende tijd veilig en met voldoende afstand van elkaar te kunnen winkelen. Het verbod geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Parkeer uw fiets in de fietsenrekken en niet op straat tegen de gevel.

  Lees meer
 • Verbeteren dijk van Voorweg en Vlamingstraat

  (16-09-2020)

  De komende periode verbetert het hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer en de Wilsveen in Leidschendam-Voorburg. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg en Wilsveen is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie en het filmpje over het project, vindt u op de website van Rijnland: rijnland.net.

  Lees meer
 • Stalling van fietsen bij evenementen op de Markt

  (22-06-2020)

  Evenementen op de Markt hebben de afgelopen jaren in de omliggende straten vaak geleid tot overlast van geparkeerde fietsen. Om deze reden heeft de gemeente vorig jaar een stallingsverbod voor fietsen ingesteld tijdens evenementen op de Markt, zoals het bevrijdingsfestival en Zoetermeer Culinair. Na afloop van deze evenementen vroeg de gemeente de omwonenden van de Markt naar hun ervaringen met het stallingsverbod.

  Lees meer
 • Maatregelen voor winkelen in de binnenstad

  (11-06-2020)

  We zien dat het steeds drukker wordt in de binnenstad. Om ervoor te zorgen dat u op een veilige manier kunt winkelen, neemt de gemeente, in overleg met de winkeliers, maatregelen in het openbaar winkelgebied. Wat betekent dat voor de binnenstad?

  Lees meer
 • Zaterdagmarkt verplaatst tijdelijk naar de Markt

  (11-06-2020)

  Veilig een zak noten, verse groenten en fruit op de warenmarkt halen? Dat kon de afgelopen tijd gewoon op de Zoetermeerse warenmarkten dankzij de maatregelen van de marktmeester en de verkopers. Zo konden Zoetermeerders toch hun boodschappen in de buitenlucht doen. Het wordt nu alleen steeds drukker in de binnenstad en op de zaterdagmarkt. Daarom verplaatsen we de warenmarkt op zaterdag vanaf deze week tijdelijk van het Marseillepad naar de Markt.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert