Nieuws Centrum

Home > Centrum > Nieuws Centrum

Nieuws Centrum

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Voorlichting door diëtiste in Palenstein: geef je weerstand een boost

  (18-09-2020)

  Geef je weerstand een boost! Tijdens de interactieve bijeenkomst op maandag 21 september in PiëzoCentrum Palenstein geeft de diëtist van Goudenhart praktische tips om je weerstand te verhogen. In deze tijd van corona is een goede weerstand voor iedereen van belang.

  Lees meer
 • Afsluiting actie Afvalbutlers bij Noord Aa

  (18-09-2020)

  Hoe schoon zou Zoetermeer zijn zonder zwerfafval? De Afvalbutlers sloten 30 augustus de opruimactie op het strand van de Noord Aa af. Op initiatief van het projectteam Schoon is Gewoon vroegen zij gedurende de zomer op een leuke manier aandacht voor het opruimen van zwerfafval. 

  Lees meer
 • Verbeteren dijk van Voorweg en Vlamingstraat

  (16-09-2020)

  Bij de dijkverbetering langs de Voorweg en Vlamingstraat in Zoetermeer worden de historische wasstoepen hersteld. Deze lager gelegen vlonders worden op hun oorspronkelijke plek en in lijn met het waterpeil teruggebracht.

  Lees meer
 • Begeleiders gezocht voor Studieplekken bij Piëzo

  (15-09-2020)

  Vindt u het leuk om kinderen van de basisschool verder te helpen met het verbeteren van hun schoolprestaties en bent u één of twee middagen per week na schooltijd (vanaf 15.00 uur) beschikbaar? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige begeleider op één van onze studieplekken. Een Studieplek is een rustige plek in de wijk waar kinderen worden begeleid met hun schoolwerk en waar nauw wordt samengewerkt met scholen.

  Lees meer
 • Deelnemers Piëzo starten met mbo-opleidingen

  (14-09-2020)

  Afgelopen week zijn 33 deelnemers van Piëzo gestart met hun Mbo 1 of 2 -opleiding. Er is voor hen een spannende, maar vooral leuke tijd aangebroken.

  Lees meer
 • Vrijwilligers VoorleesExpress gevraagd

  (14-09-2020)

  Met de VoorleesExpress kunt u een verschil maken voor een kind in uw omgeving. Stichting Piëzo zoekt creatieve vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

  Lees meer
 • Tijdelijke afsluiting doorgang Vlamingstraat/Dorpsstraat

  (14-09-2020)

  In verband met hei-werkzaamheden in de Vlamingstraat is de doorgang van de Vlamingstraat naar de Dorpsstraat van dinsdag 22 september 7.00 uur tot en met vrijdag 25 september 18.00 uur afgesloten voor verkeer.

  Voetgangers kunnen er wel langs.

  Lees meer
 • Uitreiking chapeau beeldje aan de heer Van der Stap

  (07-09-2020)

  Zaterdag 5 september 2020 reikte wethouder Jan Iedema een chapeau beeldje uit aan de heer D. van der Stap. Met een chapeau beeldje spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk, mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving en de buurt laten zien.

  Lees meer
 • Wonen in Palenstein, hoe ervaar je dat?

  (04-09-2020)

  Op vrijdag 25 september wordt in PiëzoCentrum Palenstein ter gelegenheid van Burendag een bijeenkomst 'wonen in de renovatiewijk Palenstein, hoe ervaar je dat?'. Er is door een bewoner een mooie fotopresentatie van de sloop en renovatie gemaakt die hij zelf komt laten zien. Buren uit Palenstein die hun ervaringen met de renovatie willen vertellen en/of foto's hebben zijn van harte welkom! Én ook nieuwe bewoners die meer over de wijk en renovatie willen weten kunnen meedoen. Voor soep met broodjes wordt gezorgd door vrijwilligers.

  Lees meer
 • Yoga in PiëzoCentrum Palenstein

  (02-09-2020)

  In PiëzoCentrum Palenstein wordt op woensdagmiddagen yoga gegeven. Het doel van deze yogales is om op een ontspannen manier gezond met je lichaam en geest bezig te zijn. Zo kan yoga voor vermindering van stress en minder spanning in je lichaam zorgen. De les wordt gegeven door een vrijwilliger.

  Lees meer
 • Samen sporten met een Sportmaatje

  (02-09-2020)

  Zou je graag willen sporten maar weet je niet zo goed waar je dit kunt doen? Of wil je (nog) niet alleen naar een sportvereniging? Misschien is sporten met een Sportmaatje dan iets voor jou.

  Lees meer
 • De Brede School begint weer

  (01-09-2020)

  De zomervakantie is voorbij, de kinderen gaan weer naar school en dat betekent dat de Brede School activiteiten ook weer van start gaan. Vanaf september zullen medewerkers en vrijwilligers van Stichting Piëzo weer aanwezig zijn op twaalf basisscholen om een divers programma te verzorgen. Denk hierbij aan kooklessen, kluslessen, voorlezen en vele creatieve activiteiten in de open ateliers.

  Lees meer
 • Rekenlessen bij Piëzo

  (01-09-2020)

  Voor wie beter wil leren rekenen zijn er de rekenlessen voor volwassenen bij Piëzo. Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen. In de supermarkt, thuis of op het werk. Met een docent en vrijwilligers gaat u aan de slag om meer inzicht te krijgen in alles wat met rekenen te maken heeft zoals: uitgaven en inkomsten.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start in 5 wijken

  (17-08-2020)

  Na de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in 5 wijken. Ben je tussen de 9 en 14 jaar? Doe mee! In de wijken Oosterheem (op dinsdag) en Palenstein (op donderdag) gaan we aan de slag met beroepen en talenten die met 'orde en veiligheid' te maken hebben. In Buytenwegh (op maandag) en Meerzicht (op woensdag) leren we alles over de 'horeca'. En op dinsdagen gaan we in Seghwaert kijken naar 'beroepen in het groen'.

  Lees meer
 • Jongeren ruimen zwerfafval op

  (10-08-2020)

  Zoetermeer is weer een beetje meer opgeruimd. 17 leden van LEO Club Zoetermeer trokken in juli de stad in om zwerfafval op te ruimen. Ze waren actief bij het Seghwaertse hout, Binnenpark en bij het Noord Aa.

  Lees meer
 • Nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer

  (30-07-2020)

  De brandweerkazerne aan de Brusselstraat in het Stadshart verhuist in 2023 naar het Abdissenbos. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden, en burgemeester Jan Pieter Lokker tekenden donderdag 30 juli 2020 een convenant voor de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne.

  Lees meer
 • Bewoners in gesprek over ecologische ontwikkelingen Palenstein

  (10-07-2020)

  Zo’n 17 bewoners van de  Ambachtsherenlaan zijn informeel in gesprek gegaan met de wijkregisseur Sandra Rispens en Stadsbioloog Hendrik Baars over de (ecologische) ontwikkelingen in Palenstein en de toekomstige bijen Idylle.

  Lees meer
 • Vrijwilliger voor taalles aan ouders basisschool

  (06-07-2020)

  Piëzo is voor uitbreiding van de Nederlandse taallessen op basisscholen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze vrijwilligers geven Nederlandse taalles aan een groepje ouders van leerlingen van de basisschool. Nadat de kinderen naar de klas zijn gebracht, gaan de ouders zelf ‘de schoolbanken in’ om hun Nederlands te verbeteren.

  Lees meer
 • Stalling van fietsen bij evenementen op de Markt

  (22-06-2020)

  Evenementen op de Markt hebben de afgelopen jaren in de omliggende straten vaak geleid tot overlast van geparkeerde fietsen. Om deze reden heeft de gemeente vorig jaar een stallingsverbod voor fietsen ingesteld tijdens evenementen op de Markt, zoals het bevrijdingsfestival en Zoetermeer Culinair. Na afloop van deze evenementen vroeg de gemeente de omwonenden van de Markt naar hun ervaringen met het stallingsverbod.

  Lees meer
 • Lief & Leedstraten Zoetermeer

  (19-06-2020)

  Bosje bloemen, chocola of toch een flesje wijn voor de buren? Met Lief&Leed Zoetermeer krijgt u een klein budget om het contact met de buren nog sterker te maken in de straat. Zo kan je als buur altijd wat lekkers of iets vrolijks langsbrengen bij de buren, bij leuke of minder leuke gebeurtenissen.

  Lees meer
 • Maatregelen voor winkelen in de binnenstad

  (11-06-2020)

  We zien dat het steeds drukker wordt in de binnenstad. Om ervoor te zorgen dat u op een veilige manier kunt winkelen, neemt de gemeente, in overleg met de winkeliers, maatregelen in het openbaar winkelgebied. Wat betekent dat voor de binnenstad?

  Lees meer
 • Zaterdagmarkt verplaatst tijdelijk naar de Markt

  (11-06-2020)

  Veilig een zak noten, verse groenten en fruit op de warenmarkt halen? Dat kon de afgelopen tijd gewoon op de Zoetermeerse warenmarkten dankzij de maatregelen van de marktmeester en de verkopers. Zo konden Zoetermeerders toch hun boodschappen in de buitenlucht doen. Het wordt nu alleen steeds drukker in de binnenstad en op de zaterdagmarkt. Daarom verplaatsen we de warenmarkt op zaterdag vanaf deze week tijdelijk van het Marseillepad naar de Markt.

  Lees meer
 • Sloop Diederik van Teilingenflat

  (14-04-2020)

  Onderdeel van de plannen in Palenstein is de sloop van 5 flats, waaronder de flat aan de Diederik van Teilingenlaan. Deze flat is van De Goede Woning. Alle bewoners van deze flat hebben inmiddels een andere woning gevonden.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert