Nieuws Centrum

Home > Centrum > Nieuws Centrum

Nieuws Centrum

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Piëzo zoekt versterking voor het ict-team

  (23-11-2020)

  Maak het verschil voor uzelf en voor die ander die uw hulp heel goed kan gebruiken. Kom het vrijwillige ict-team van Piëzo versterken.

  Lees meer
 • Netje om kerstboom is restafval

  (20-11-2020)
  Vergroot afbeelding: kerstbomen in net

  De verkoop van kerstbomen is weer gestart. Heeft u er eentje gekocht met een netje eromheen om de boom makkelijker mee te nemen of gaat u er binnenkort eentje kopen? Doe het netje van de kerstboom dan bij het restafval. Net als de netjes waarin sinaasappels en mandarijnen verkocht worden. Deze kunnen niet gerecycled worden en horen dus bij het restafval.

 • Knutsel een eigen schoen en mijter in PiëzoCentrum Palenstein

  (17-11-2020)

  Tijdens het gezellig Ouder/Kind-Atelier in PiëzoCentrum Palenstein kunnen kinderen van 4 tot 9 jaar hun mooiste schoen knutselen. Met een lekker glaasje limonade en een speculaaspop erbij, gaan de kinderen op woensdag 25 november aan de slag. En natuurlijk wordt op het einde van de activiteit de schoen gezet! De week erna op woensdag 2 december mag die opgehaald worden en reken maar dat er wat leuks in zit van de goede sint.

  Lees meer
 • Zangcadeau, een 'vrolijke noot' aan huis

  (11-11-2020)

  Het Zangcadeau: een muzikaal cadeau voor mensen die vanwege corona thuis blijven en wel een 'vrolijke noot' kunnen gebruiken. Een Zangcadeau is een zanger die verzoeknummers komt zingen bij u thuis of bij u voor de deur. Uiteraard met in achtneming van de anderhalve meter.

  Lees meer
 • Vrijwilligers koken voor ouderen in de wijk

  (11-11-2020)

  Vrijwillige kookmaatjes nemen tijdens deze tweede lockdown het initiatief om eten te koken voor ouderen. Normaal gesproken eten deze ouderen bij de maaltijden in de wijken op de Piëzo-locaties. Deze wijkmaaltijden gaan nu tijdelijk niet door. En omdat het voor sommige ouderen niet mogelijk is om zelf te koken wordt op deze manier toch in een verse maaltijd voorzien. Zo kunnen ouderen rekenen op een maaktijden en een contactmomentje, met gepaste afstand, van de vrijwilligers.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gevraagd voor ouders basisschool

  (03-11-2020)

  We zijn op zoek naar taalcoaches die het leuk vinden om ouders met kinderen op de basisschool één keer per week een taalontmoetingsles op school te geven.

  Lees meer
 • Help Zoetermeer in beweging

  (02-11-2020)

  Thuiswerkers, opgelet. Beweegt u door de coronamaatregelen minder dan u zou willen? Omdat u bijvoorbeeld niet meer elke dag naar uw werk of naar de trein fietst en meer zittend werkt. Wilt u hier verandering in brengen én tegelijkertijd een oudere inwoner van Zoetermeer helpen? Meld u dan aan als beweegmaatje.

  Lees meer
 • Zoetermeer vrij van zwerfafval

  (30-10-2020)

  Hoe mooi zou Zoetermeer zijn zonder zwerfafval. Zwerfafval maakt een rommelige indruk, is slecht voor de gezondheid en voor het milieu. Zwerfafval opruimen door de gemeente kost geld. Door afval niet meer op straat weg te gooien, zorgen wij samen voor een schonere stad waarin iedereen zich prettiger en veiliger voelt en zich socialer gedraagt.

  Lees meer
 • Wijk en Agent Samen (WAS)

  (30-10-2020)

  Ook in Palenstein is een WAS-team actief. In deze teams werken buurtbewoners en wijkagenten samen. Zij surveilleren op reguliere basis samen in de wijk om een oogje in het zeil te houden en misstanden te signaleren.

  Lees meer
 • Teken- en schilderlessen bij Piëzo

  (28-10-2020)

  Op verschillende dagen in de week heerst er een serene rust bij Piëzo, ondanks dat er een klein groepje deelnemers toch hard aan het werk is. Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers leren deze deelnemers namelijk tekenen en schilderen.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt versterking voor het ict-team

  (21-10-2020)

  Maak het verschil voor uzelf en voor die ander die uw hulp heel goed kan gebruiken. Kom het vrijwillige ict-team van Piëzo versterken.

  Lees meer
 • Zoetermeer voor Elkaar op NOS journaal

  (20-10-2020)

  De corona hulp via Zoetermeer voor Elkaar was een nieuwsitem op het NOS journaal. Veel vrijwilligers in Zoetermeer zetten zich in om een ander te helpen. Zoals Aarti en Sham uit Rokkeveen, zij zijn aangesloten bij Zoetermeer voor Elkaar en Kookmaatjes bij Piëzo. Ze koken al een half jaar, vanaf de lockdown, iedere donderdag een extra maaltijd voor een ouder stel en doen ook voor mensen boodschappen via de UVV.

  Lees meer
 • Bakkie op de bakfiets!

  (16-10-2020)

  Op dinsdag 12 oktober heeft de bakfiets van Palet Welzijn de locatie 'De Spil' aan de Stadhoudersring aangedaan. Met 'Bakkie op de Bakfiets' wil Palet een bijdrage leveren aan bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Samen met wijkpartners trekt Palet de wijk in op zoek naar ouderen om hen te informeren over initiatieven in de wijk.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt Palenstein

  (12-10-2020)

  De nieuwe burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, bracht vrijdag 9 oktober een bezoek aan de wijk Palenstein. Wijkregisseur Sandra Rispens van de gemeente Zoetermeer nam burgmeester Michel Bezuijen per fiets mee door Palenstein. Ze vertelde de burgemeester over alle belangrijke plekken en ontwikkelingen in de wijk. Op enkele plekken in de wijk ontmoette burgemeester Bezuijen, op een veilige afstand vanwege het coronavirus, kort een aantal inwoners en ondernemers.

  Lees meer
 • Vrijwilligers bedankt!

  (07-10-2020)
  Vergroot afbeelding: inzending fotowedstrijd

  Een stukje groen adopteren of meehelpen met het schoonhouden van straat of buurt. Zó zetten veel bewoners zich in voor een mooi Zoetermeer. Dat waarderen we en daarom organiseert de gemeente elk jaar voor hen een speciale bedankdag. De huidige richtlijnen verhinderden dit en er is gekozen voor een leuk alternatief. Lees in de bijlage hoe deze bewoners zich inzetten voor de stad.

  Lees meer
 • Beweegmaatjes gezocht voor ouderen

  (07-10-2020)

  Dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch bewegen veel ouderen op dit moment in de coronatijd te weinig. Vanuit het Sportmaatjesproject van Piëzo worden sporters gekoppeld aan ouderen die graag willen bewegen. Bent u zelf een sportief of vindt u het gewoon leuk om een oudere te helpen bewegen? Of om samen te gaan wandelen? Meld u dan aan als Beweegmaatje.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start in 5 wijken 'alles is techniek' en 'groen'

  (07-10-2020)

  Na de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie weer in vijf wijken. Ben je tussen de 9 en 14 jaar? Doe mee! In de wijken Buytenwegh (op maandag) en Meerzicht (op woensdag) gaan we aan de slag met 'Alles is techniek!'. Zo leer je wat er allemaal aan techniek komt kijken bij het bestellen van een online pakketje en welke beroepen hier allemaal mee te maken hebben.

  Lees meer
 • Fietsverbod in Dorpsstraat verlengd

  (23-09-2020)

  Het fietsverbod in de Dorpsstraat wordt vanaf 1 oktober in aangepaste vorm verlengd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook de komende tijd veilig en met voldoende afstand van elkaar te kunnen winkelen. Het verbod geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Parkeer uw fiets in de fietsenrekken en niet op straat tegen de gevel.

  Lees meer
 • Verbeteren dijk van Voorweg en Vlamingstraat

  (16-09-2020)

  De komende periode verbetert het hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer en de Wilsveen in Leidschendam-Voorburg. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg en Wilsveen is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie en het filmpje over het project, vindt u op de website van Rijnland: rijnland.net.

  Lees meer
 • Deelnemers Piëzo starten met mbo-opleidingen

  (14-09-2020)

  Afgelopen week zijn 33 deelnemers van Piëzo gestart met hun Mbo 1 of 2 -opleiding. Er is voor hen een spannende, maar vooral leuke tijd aangebroken.

  Lees meer
 • Vrijwilligers VoorleesExpress gevraagd

  (14-09-2020)

  Met de VoorleesExpress kunt u een verschil maken voor een kind in uw omgeving. Stichting Piëzo zoekt creatieve vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

  Lees meer
 • Uitreiking chapeau beeldje aan de heer Van der Stap

  (07-09-2020)

  Zaterdag 5 september 2020 reikte wethouder Jan Iedema een chapeau beeldje uit aan de heer D. van der Stap. Met een chapeau beeldje spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk, mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving en de buurt laten zien.

  Lees meer
 • Nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer

  (30-07-2020)

  De brandweerkazerne aan de Brusselstraat in het Stadshart verhuist in 2023 naar het Abdissenbos. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden, en burgemeester Jan Pieter Lokker tekenden donderdag 30 juli 2020 een convenant voor de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne.

  Lees meer
 • Stalling van fietsen bij evenementen op de Markt

  (22-06-2020)

  Evenementen op de Markt hebben de afgelopen jaren in de omliggende straten vaak geleid tot overlast van geparkeerde fietsen. Om deze reden heeft de gemeente vorig jaar een stallingsverbod voor fietsen ingesteld tijdens evenementen op de Markt, zoals het bevrijdingsfestival en Zoetermeer Culinair. Na afloop van deze evenementen vroeg de gemeente de omwonenden van de Markt naar hun ervaringen met het stallingsverbod.

  Lees meer
 • Lief & Leedstraten Zoetermeer

  (19-06-2020)

  Bosje bloemen, chocola of toch een flesje wijn voor de buren? Met Lief&Leed Zoetermeer krijgt u een klein budget om het contact met de buren nog sterker te maken in de straat. Zo kan je als buur altijd wat lekkers of iets vrolijks langsbrengen bij de buren, bij leuke of minder leuke gebeurtenissen.

  Lees meer
 • Maatregelen voor winkelen in de binnenstad

  (11-06-2020)

  We zien dat het steeds drukker wordt in de binnenstad. Om ervoor te zorgen dat u op een veilige manier kunt winkelen, neemt de gemeente, in overleg met de winkeliers, maatregelen in het openbaar winkelgebied. Wat betekent dat voor de binnenstad?

  Lees meer
 • Zaterdagmarkt verplaatst tijdelijk naar de Markt

  (11-06-2020)

  Veilig een zak noten, verse groenten en fruit op de warenmarkt halen? Dat kon de afgelopen tijd gewoon op de Zoetermeerse warenmarkten dankzij de maatregelen van de marktmeester en de verkopers. Zo konden Zoetermeerders toch hun boodschappen in de buitenlucht doen. Het wordt nu alleen steeds drukker in de binnenstad en op de zaterdagmarkt. Daarom verplaatsen we de warenmarkt op zaterdag vanaf deze week tijdelijk van het Marseillepad naar de Markt.

  Lees meer
 • Sloop Diederik van Teilingenflat

  (14-04-2020)

  Onderdeel van de plannen in Palenstein is de sloop van 5 flats, waaronder de flat aan de Diederik van Teilingenlaan. Deze flat is van De Goede Woning. Alle bewoners van deze flat hebben inmiddels een andere woning gevonden.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert