Samen vergroenen we de Broekwegwetering

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens > Samen vergroenen we de Broekwegwetering

Samen vergroenen we de Broekwegwetering

RSS

Een gezonde waterkwaliteit is goud waard voor zowel mens als dier. De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland slaan de handen ineen om de waterkwaliteit in een groot deel van de stad te verbeteren en meer ruimte te creëren voor planten en dieren. Daarom gaan we komende tijd starten met het groener maken van de Broekwegwetering. Dit zorgt voor meer groen in het gebied en draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit en de waterkwaliteit. Dit heeft op termijn weer effect op het terugdringen van de blauwalg in de wetering.

Meepraten via vergroenenbroekwegwetering.nl

Komende maanden werken we de met bewoners, belanghebbenden en andere gebruikers verder uit hoe de groenere Broekwegwetering eruit kan komen te zien. Denk hierbij aan meer groen langs de kades of drijvende eilanden met waterplanten. Via de website vergroenenbroekwegwetering.losstadomland.nl vindt u meer informatie en kunt u de hele zomer meepraten over het programma van eisen. Daarna volgen nog meer momenten om mee te praten. Kijk hiervoor op de website voor meer informatie. Eind 2020 is het definitieve plan klaar en start de uitvoering van de werkzaamheden.

Foto: Amsterdam Natuur&Milieuteam Zuid

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert