Leer mozaïeken bij de Ambachtenwerkplaats

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens > Leer mozaïeken bij de Ambachtenwerkplaats

Leer mozaïeken bij de Ambachtenwerkplaats

RSS

In de Ambachtenwerkplaats is alles aanwezig om prachtig mozaïekwerk te maken. Op maandag en donderdag worden er cursussen mozaïeken met glasstenen gegeven.

Mozaïeken met glas is een eeuwenoude techniek waarbij het klassieke mozaïeken wordt gecombineerd met 'modern' materiaal. Tijdens deze creatieve workshop leren deelnemers met het gereedschap en de materialen te werken. Met de verschillende kleuren zijn er diverse stijlen mogelijk.

U kent mozaïek vast wel van die geweldige SocialSofa's in Zoetermeer; die kleurige banken. Misschien kent u zelfs de met mozaïek bekleedde bollen, de eieren en 'kussens' bij u in de wijk? Het is allemaal handwerk en er wordt gewerkt naar ontwerpen die met elkaar of individueel worden gemaakt.

Wist u dat er ook hele leuke kleinere projecten zijn die individueel gemaakt worden? Zo zijn er nu de gevelhuisjes of vogelhuisjes die worden bekleed met de glassteentjes. Beginnen met een tegeltje of met een iets grotere wanddecoratie kan ook of met het bekleden van een bestaande bloempot. Er is veel mogelijk en dat leert u onder andere tijdens de cursussen mozaïek. Het is heerlijk handwerk met als resultaat iets waar je jaren plezier van hebt. Mozaïekwerk verkleurt namelijk niet onder invloed van licht. Een mozaïekwerkje voor een ander maken kan ook heel erg leuk zijn.

Enthousiast geworden? Meld u dan aan via de AmbachtenWerkplaats van inZet Aanmelden kan bij Femke Boerkamp via telefoonnummer 06-46872086 of e-mail femke@stichtingpiezo.nl.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om langs te komen in de Ambachtenwerkplaats aan de Teldersrode 25, te Zoetermeer. De lessen zijn elke maandag en/of donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur.

De kosten bedragen €4,- euro per les. Dit bedrag kunt u contant betalen of met de ZoetermeerPas. Gratis kinderoppas voor kinderen van 0 tot 4 jaar is mogelijk.

Bron: Stichting Piëzo

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert