Adoptiegroen Fletcher Hendersonrode/Muzieklaan

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens > Adoptiegroen Fletcher Hendersonrode/Muzieklaan

Adoptiegroen Fletcher Hendersonrode/Muzieklaan

RSS

Een stukje van de beheerders van het adoptiegroen aan de Fletcher Hendersonrode-Muzieklaan.

'Al jaren ergerden wij als buurtbewoners ons aan een tuin vol onkruid en struiken waar honden en katten hun behoeften deden en mensen hun vuilnis in gooiden,totdat iemand op het idee kwam om aan de gemeente te vragen of wij die tuin mochten adopteren. Daar kregen we inderdaad toestemming voor. De aannemer die voor de gemeente in de wijk Buytenwegh werkt verwijderde al de struiken en maakte de grond klaar voor gebruik. Het eerste jaar kregen we van de gemeente de planten. De tuin was toen al erg mooi met grote bossen heerlijk geurende lavendel en boerenjasmijn en vlinderstruiken. De bijen kwamen terug en de vlinders vonden ook hun weg naar de bloemen toe.

Deze winter hadden we helaas een lange tijd van kou en sneeuw en veel van onze bloemen waaronder de lavendel overleefden dit helaas niet dus met een aantal buren schraapten we een budget bij elkaar en schaften we naast de planten die het wel hadden overleeft een aantal nieuwe planten aan. Dit jaar werd de tuin nog mooier dan vorig jaar met prachtige bloemen en struiken. Om beurten gaven we water en werkten we in de tuin om de tuin poep en onkruidvrij te houden. De vele regen dit jaar zorgde voor grote struiken bloemen maar niet iedere bloem houdt van regen dus helaas hebben we zo nu en dan ook een paar overleden bloemen moeten vervangen.

Maar alle buurtbewoners genieten van onze mooie tuin. Om het geheel nog completer te maken vroegen we wijksubsidie aan bij wijk inzet voor een vogel en insectenhotel en dat werd ons toegekend en we gaven de ambachtswerkplaats van piezo de opdracht om voor onze tuin de hotels te maken, houtbewerking heeft daar echt hun best op gedaan en er kwamen 2 schitterende kunstwerkjes uit. Dat maakte het geheel nog mooier want nu hadden de vogels een hotel waar ze met zijn drieën kunnen logeren en hun kroost kunnen laten opgroeien en voor alle kruipende en vliegende beestjes is er nu een heus hotel met alles erop en eraan. Nico en Peter die vrijwilligers zijn bij de klussendienst van piezo kwamen het voor ons ophangen. Een hele schare wijkbewoners zijn voor onze tuin aan de slag gegaan en het resultaat is prachtig.

Wij bedanken dan ook iedereen die zich heeft ingezet en we hopen dat we nog vele jaren van onze tuin mogen genieten.' 

  

Bron: Beheerders adoptiegroen Fletcher Hendersonrode/Muzieklaan

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert