Nieuws Buytenwegh De Leyens

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens

Nieuws Buytenwegh De Leyens

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Videoboodschap wijkwethouder De Leyens

  (15-01-2021)

  Wijkwethouder Ingeborg ter Laak heeft een nieuwjaarsboodschap voor de bewoners van De Leyens opgenomen. U kunt deze videoboodschap hier bekijken.

  Lees meer
 • Online educatieve activiteiten bij Piëzo

  (14-01-2021)

  Wist u dat een deel van onze activiteiten nu ook online te volgen is? Zo geven bijvoorbeeld enthousiaste taal- en rekenvrijwilligers hun lessen online. Wekelijks kunnen mensen op hun eigen niveau deelnemen aan een digitale les.

  Lees meer
 • Online bijeenkomst: omgaan met stress bij Piëzo

  (13-01-2021)

  Op maandag 18 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur organiseert Stichting Piëzo een online bijeenkomst waar trainers van Indigo Preventie uitleggen hoe je een goede balans kunt vinden bij stress. Komen onderstaande uitspraken of gedachten u bekend voor? Dan is deze bijeenkomst wellicht interessant om aan deel te nemen.

  Lees meer
 • Nieuwsbrief Therapeuticum Aurum

  (13-01-2021)

  In deze nieuwsbrief (pdf) van gezondheidscentrum Therapeuticum Aurum aandacht voor een aantal therapeuten die werkzaam zijn in dit gezondheidscentrum.

  Voor meer informatie: www.therapeuticumaurum.nl.

 • Online bijeenkomst 'beter slapen' bij Piëzo

  (12-01-2021)

  Ik kan me zo slecht concentreren, vergeet dingen en sla ze niet meer op. Ik val moeilijk in slaap. Mijn lichaam vraagt om rust. Herkent u deze uitspraken en wilt u er iets aan doen? Doe dan mee met de online bijeenkomst 'beter slapen'.

  Lees meer
 • Voorlezers gezocht voor VoorleesExpress

  (05-01-2021)

  Draag je graag bij aan de taalontwikkeling van jonge kinderen? Lijkt het jou leuk om voorlezen te introduceren bij een gezin? En wil jij je 20 weken hiervoor inzetten? Meld je dan aan als voorlezer!

  Lees meer
 • Beroepen 'spellen en games ontwikkelen' start online

  (29-12-2020)

  De Piëzo TalentenAcademie beroepen 'spellen en games ontwikkelen' start online op donderdagmiddag 7 en 14 januari van 16.00 uur tot 17.00 uur. Daarna gaan we, als de maatregelen dit toelaten, verder met de werkbezoeken en gastlessen op locatie.

  Lees meer
 • Kussens gemaakt en bezorgd als steuntje in de rug voor zorgmedewerkers

  (21-12-2020)

  Zorgmedewerkers van verschillende zorglocaties in Zoetermeer ontvingen handgemaakt kussens als 'steuntje in de rug' van Zoetermeerders.

  Lees meer
 • BEL-GEZEL Palet Welzijn

  (17-12-2020)

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, probeert iedereen zich zo goed mogelijk aan de RIVM-regels te houden, waaronder de 1,5 meter afstand en 'geen bezoek, tenzij'. Dit heeft er voor gezorgd dat Nederlanders zich eenzamer voelen dan voor de crisis. In coronatijd is de groep eenzame ouderen verdubbeld, heeft SCP (8 september 2020) berekend.

  Lees meer
 • Geef inbrekers geen kans tijdens donkere dagen

  (10-12-2020)

  De dagen zijn weer korter en donkerder. Nu in de coronatijd zijn we nog meer thuis. Toch zien inbrekers kans om ongezien toe te slaan. Ook in tuinhuisjes en schuurtjes. Wat kunt u doen? Zorg voor licht en zicht!

  Lees meer
 • Even voorstellen: nieuwe wijkhandhaver Buytenwegh

  (04-12-2020)

  Graag stel ik me voor, ik ben Martin Reinders, 40 jaar, en ben uw wijkhandhaver. Ik doe dit werk met passie.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (30-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt De Leyens

  (26-11-2020)

  'Bewoners initiatieven, bewegen is gezond en het waterrijke wijk De Leyens'; dat waren de onderwerpen die tijdens de toer door De Leyens ter sprake kwamen. Op vrijdag 20 november werd burgemeester Michel Bezuijen door de wijk De Leyens geleid door wijkregisseur Sabrina Verbarendse.

  Lees meer
 • Zangcadeau, een 'vrolijke noot' aan huis

  (11-11-2020)

  Het Zangcadeau: een muzikaal cadeau voor mensen die vanwege corona thuis blijven en wel een 'vrolijke noot' kunnen gebruiken. Een Zangcadeau is een zanger die verzoeknummers komt zingen bij u thuis of bij u voor de deur. Uiteraard met in achtneming van de anderhalve meter.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt Buytenwegh

  (03-11-2020)

  De nieuwe burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, bracht vrijdag 16 oktober een bezoek aan de wijk Buytenwegh. Wijkregisseur Sabrina Verbarendse van de gemeente Zoetermeer nam burgmeester Michel Bezuijen per fiets mee door Buytenwegh. Ze vertelde de burgemeester over alle belangrijke plekken en ontwikkelingen in de wijk. Op enkele plekken in de wijk ontmoette burgemeester Bezuijen, op een veilige afstand vanwege het coronavirus, kort een aantal inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt de Zoetermeerse wijken

  (08-10-2020)

  De op 1 oktober gestarte burgemeester Michel Bezuijen brengt de komende weken een bezoek aan alle Zoetermeerse wijken. Tijdens deze bezoeken wordt hij bijgepraat over de stad Zoetermeer, alle ontwikkelingen en ontmoet hij inwoners en ondernemers. In deze coronatijd de manier om op een veilige wijze kennis te maken met de stad en haar inwoners.

  Lees meer
 • Verbeteren dijk van Voorweg en Vlamingstraat

  (16-09-2020)

  De komende periode verbetert het hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer en de Wilsveen in Leidschendam-Voorburg. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg en Wilsveen is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie en het filmpje over het project, vindt u op de website van Rijnland: rijnland.net.

  Lees meer
 • Samen vergroenen we de Broekwegwetering

  (21-07-2020)

  Een gezonde waterkwaliteit is goud waard voor zowel mens als dier. De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland slaan de handen ineen om de waterkwaliteit in een groot deel van de stad te verbeteren en meer ruimte te creëren voor planten en dieren. Daarom gaan we komende tijd starten met het groener maken van de Broekwegwetering. Dit zorgt voor meer groen in het gebied en draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit en de waterkwaliteit. Dit heeft op termijn weer effect op het terugdringen van de blauwalg in de wetering.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert