Op maandag 5 september stopt buslijn 73, tussen Station Lansingerland en Zoetermeer, Centrum West, met rijden. Reizigers kunnen vanaf 5 september gebruik maken van stadslijn 71, HTM-lijnen 3 en 4, of RET-lijn 170.

Buslijn 73 is in 2019 ingezet als een tijdelijke busverbinding. In september vorig jaar besloot de Metropoolregio Rotterdam- Den Haag (MRDH) om de dienstregeling van deze bus stop te zetten. Inwoners/reizigers maakten relatief weinig gebruik van deze buslijn en de kosten wogen niet meer op tegen het gebruik van deze buslijn.

Wethouder ter Laak (mobiliteit): 'Goede OV-verbindingen zijn voor veel Zoetermeerders essentieel. We vinden het heel vervelend dat er niet eerder een alternatief is gevonden voor het vervallen van deze buslijn. Er wordt hard gewerkt aan een duurzame oplossing, maar door bezuinigingen in het OV en krapte op de arbeidsmarkt is dat niet gemakkelijk. We blijven in gesprek met de MRDH en andere vervoerspartners en informeren inwoners wanneer we een alternatief kunnen bieden.'