Alle huidige pashouders van de ZoetermeerPas ontvingen op 11 november al bericht. Sommige pashouders hebben automatisch recht op een nieuwe pas. Anderen moeten een nieuwe aanvraag doen omdat de gemeente hun inkomen niet kent. Nieuwe pashouders zijn ook welkom, want misschien is de ZoetermeerPas ook iets voor u!

Meedoen, gratis of met korting

De ZoetermeerPas is een gratis voordeelpas voor Zoetermeerse inwoners met een laag inkomen. U kunt met korting of gratis deelnemen aan activiteiten van ruim 200 verschillende organisaties. Dagjes uit, muzieklessen of lidmaatschap van een sportvereniging. Er zit voor iedereen wel iets leuks of interessants tussen.

Interesse in een ZoetermeerPas?

Aanvragen gaat heel makkelijk via de website(externe link). Daar staat ook meer informatie over activiteiten en wie kan aanvragen. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de ZoetermeerPas? Er zijn organisaties die u kunnen helpen, bijvoorbeeld het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)(externe link) in het Stadhuis-Forum, de Formulierenbrigade(externe link) of Stichting Mensen in de Minima(externe link). Kijk voordat u hier naartoe gaat op de website, zodat u weet welke documenten u nodig heeft bij uw aanvraag.

Veranderingen in 2024

De gemeente heeft per 1 januari een nieuw systeem. Daarom is er dit jaar een nieuw pasje nodig. Iedereen die een ZoetermeerPas heeft kreeg al informatie over de veranderingen. Meer uitleg staat ook op de website(externe link).