Verordeningen en regelingen

Home > Bestuur > Verordeningen en regelingen

Verordeningen en regelingen

U kunt de digitale regelingenbank van de gemeente Zoetermeer raadplegen via de zoekdienst van de website www.overheid.nl.

Wat kunt u vinden in de digitale regelingenbank?

In dit regelingenbestand kunt u de Zoetermeerse algemeen verbindende voorschriften, zoals gemeentelijke verordeningen vinden. Het bestand wordt beheerd via de website www.overheid.nl van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ga hier direct naar de regelingen van Zoetermeer.

Verordeningen worden regelmatig vernieuwd of komen te vervallen. Niet alle verordeningen die zijn vervallen, vindt u terug internet. Kunt u een verordening niet vinden, neemt u dan contact op met het Stadsarchief.

  • Algemene Plaatselijke Verordening

    De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geldt voor iedereen binnen de gemeente Zoetermeer. De regeling heeft als doel de stad netjes en leefbaar te houden. De APV beschrijft de regels die bijvoorbeeld voor de volgende onderwerpen gelden: de openbare orde, de toezicht op horecabedrijven, collecteren, de veiligheid op de weg, flyeren, evenementen en de bescherming van het milieu en natuurschoon.


    U kunt de APV inzien op Overheid.nl > APV Zoetermeer.

  • Algemene regels

    Voor bepaalde zaken is geen vergunning meer nodig. Er zijn algemene regels voor vastgesteld. Deze regels kunt u hier inzien.

    Lees meer

Bezoekadres college van B&W / Raadzaal

Stadhuis-Forum

Engelandlaan 502
2711 EB Zoetermeer

Contact:

College van B&W
Gemeenteraad