In het weekend van 16 en 17 september 2023 organiseert de gemeente samen met partners in de stad het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement om alle inwoners van Zoetermeer te betrekken bij de toekomst van de stad. Inwoners kunnen dit weekend met verschillende activiteiten voor jong en oud ervaren wat er allemaal in de stad gebeurt om ervoor te zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is.

'Met een divers programma willen we inwoners laten zien en vooral laten beleven hoe Zoetermeer aan de toekomst werkt', zegt wethouder Jan Iedema van Stedelijke ontwikkeling en Citymarketing, 'Het wordt een lint van activiteiten door Zoetermeer, waar inwoners de projecten en activiteiten bezoeken die Zoetermeer rijk is. Op het programma staan zowel gemeentelijke projecten en activiteiten als ook die van onze partners. Van een safari door de Binnenstad en een rondleiding door het stadhuis tot een projectenmarkt, een wandeling door de wijk van de toekomst en een culturele markt met eten, muziek en cultuur'.

Samen met partners

De gemeente organiseert deze dag niet alleen, maar met verschillende partners in de stad die allemaal een bijdrage leveren aan de toekomst van de stad. Zoetermeerse organisaties die ook graag inwoners willen betrekken bij hun projecten kunnen zich nog tot 7 april 2023 bij de gemeente melden om mee te doen aan het Stadsfestival. Aanmelden of meer informatie opvragen kan via stadsfestival@zoetermeer.nl.

Over Zoetermeer 2040

Op maandag 31 januari 2022 stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 (pdf) vast. De visie geeft antwoord op de vraag wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat Zoetermeer ook op de lange termijn een prettige stad blijft, waar iedereen fijn kan wonen, werken, recreëren en ondernemen. Met het Stadsfestival wil de gemeente de inwoners van Zoetermeer op een laagdrempelige manier betrekken bij deze toekomstvisie. Inwoners kunnen dit weekend op een speelse, actieve en maakbare manier ervaren wat er allemaal in de stad gebeurt om de ambities uit de visie te realiseren. Nu en in de toekomst. Meer informatie over het Stadsfestival is te vinden op www.zoetermeerisdeplek.nl/stadsfestival(externe link).