Het kiezen van een beroep dat bij je past, is belangrijk maar vaak ook moeilijk. Op donderdag 14 maart, tijdens Zoetermeer On Stage, kregen ongeveer 900 vmbo-leerlingen de kans om kennis te maken met verschillende beroepen.

'Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?' Met deze slogan organiseerde Zoetermeer On Stage ontmoetingen tussen jongeren en professionals in de Dutch Innovation Factory. De 900 vmbo-leerlingen van het Motion Beweegcollege, Erasmus College, Oranje Nassau College (locaties Clauslaan en Parkdreef) en Picasso Lyceum werden feestelijk ontvangen onder begeleiding van een brassband.

Wethouder Marijke van der Meer (onderwijs) opende het beroepenfeest met het symbolisch drukken op de rode knop. Op de beursvloer was er vervolgens genoeg tijd voor persoonlijke gesprekken met professionals. Voor de één een zeer doelgerichte actie, voor de ander was het eerst nog even aarzelend rondkijken. Zij kregen hulp van 'Matchmakers' of klasgenoten.

Doe Dagen

Hebben de jongeren en professionals een klik met elkaar? Dan krijgen de leerlingen de kans om mee te lopen tijden de Doe Dagen op 4 april. Dit leidt vaak tot stages en zelfs banen! Meer informatie over Zoetermeer On Stage vindt u op www.zoetermeeronstage.nl(externe link).