Poort stadsboerderij De Weidemolen in gebruik

  • Lees deze pagina voor
  • RSS icon
Dit item is verlopen op 12-01-2013.
Poort stadsboerderij De Weidemolen

Op stadsboerderij De Weidemolen staat een groot en kunstzinnig gemaakte poort, gemaakt door vrijwilligers van Stichting Participarte. Op vrijdag 9 november 2012 vond een bijeenkomst plaats ter gelegenheid van het in gebruik nemen van de Poort.

Kunstenaar Daniël van Goor en wethouder Klaasjan de Jong hielden een toespraak over onder andere de samenwerking met Stichting ParticipARTe en ECO-art.

Bij ParticipARTe gaat de drie-eenheid kunst, participatie en milieu hand in hand samen. Kunstenaar Daniël van Goor is de kunstzinnige motor hier achter. Hij weet mensen te binden en werkt samen met mensen uit alle lagen van de (meestal Zoetermeerse) bevolking. De poort is het startpunt van het avonturenpad op De Weidemolen.

Het avonturenpad is niet af en wordt samen met andere partijen ontwikkeld en aangelegd. Het pad is ingedeeld in vier delen, die de vier elementen voorstellen: vuur, aarde, water en lucht.

Bij de keuken begint het element vuur. Er is een vuurplaats waar boven een kampvuur broodjes gebakken kunnen worden of soep gekookt wordt.

Het element water wordt verbeeld met langs het pad liggen in het water boomstammen en er zijn stapstenen waar je overheen kunt lopen.

Het element aarde; bij de grote weide komt een soort Afrikaans dorp, waar in wilgentenen hut gespeeld kan worden, maar ook ruimte is om zelf hutten te bouwen.

Het element lucht; aan het eind van de grote weide is er een weidemolen. Met hulp van de wind wordt het water omhoog gepompt zodat de sloot langs het avonturenpad altijd voorzien wordt van water.