Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Voortgang bouw IKC De Toverberg

  (11-04-2017)

  In de wijk Meerzicht laat de gemeente Zoetermeer aan de Toverberg een nieuw integraal kindcentrum (IKC) bouwen. In dit kindcentrum bij basisschool 't Schrijverke komt ook een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en een centrum voor jeugd en gezin.

  Lees meer
 • Waarschuwing van politie: ook in Zoetermeer zijn oplichters actief

  (06-04-2017)

  In Zoetermeer zijn klussende, Engelssprekende oplichters actief. Het gaat om personen die aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak of het bestraten van de oprit.

  Lees meer
 • Praat mee over Zoetermeer met nieuwe app

  (05-04-2017)
  logo Youmee

  Vanaf nu kunt u ook via een nieuwe app meepraten over de ontwikkelingen in de stad. Download Youmee (spreek uit joemie) en doe mee op uw smartphone, tablet of computer. Het gaat om een proef van twee jaar en het is een uitbreiding op de mogelijkheden die er al zijn om in gesprek te gaan met de gemeente zoals het samenspraakplatform doemee.zoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Inzet tijdens Landelijke Opschoondag

  (04-04-2017)
  Vergroot afbeelding: overhandiging cadeaubon

  De heer Foeken uit Noordhove heeft gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om zijn actie tijdens de Landelijke Opschoondag te melden. Met de titel 'Wacht buurman, ik heb een idee' heeft hij een foto naar Schoonisgewoon@zoetermeer.nl gestuurd. De heer Foeken heeft op 25 maart twee keer twee uur de buurt opgeschoond.

  Lees meer
 • Informatieavond over bestemmingsplan Voorweg

  (27-03-2017)

  Het behoud van het groene en open karakter van de Voorweg staat voorop bij het maken van het nieuwe bestemmingsplan van het gebied langs deze historische weg. Het bestemmingsplan wordt vernieuwd, omdat de bestaande plannen na tien jaar zijn verouderd. Het nieuwe plan voegt verschillende bestemmingsplannen samen en maakt de regels zo duidelijk mogelijk, met de visie Voorweg als uitgangspunt.

  Lees meer
 • Inwoners, bedankt voor de inzet!

  (27-03-2017)
  Vergroot afbeelding: medewerkers

  Op zaterdag 25 maart is Zoetermeer zichtbaar schoner geworden, door allerlei acties die in het teken stonden van de Landelijke Opschoondag, georganiseerd door Nederland Schoon. Groepen bewoners, leerlingen van (basis)scholen en winkeliers hadden zich aangemeld via de site van Supporter van Schoon en gingen afgelopen zaterdag aan de slag.

  Lees meer
 • Kunst voor IKC De Piramide

  (14-03-2017)

  Kunstenares Karin Colen maakte in opdracht van de gemeente Zoetermeer een tweedelig kunstwerk voor het Integraal Kindcentrum (IKC) De Piramide.

  Lees meer
 • Buurtwerk op het Pleysier College

  (03-03-2017)

  Na de voorjaarsvakantie start het jongerenwerk van Buurtwerk op het Pleysier College met verschillende activiteiten tijdens het 'pleysieruur'. Dit uur is een moment van de dag waarop de leerlingen op een 'niet schoolse manier' educatieve activiteiten aangeboden krijgen. Eerder zijn de jongerenwerkers in de klassen geweest om kennis te maken met de leerlingen om te inventariseren waar de behoeften liggen.

  Lees meer
 • Groot onderhoud Vlieland en Waterland

  (02-03-2017)

  Op 31 januari 2017 is een informatieavond voor bewoners gehouden over het groot onderhoud aan het Vlieland en Waterland. De terugkoppeling van deze avond kunt u lezen in het tweekolommenstuk en de bewonersbrief.

  Lees meer
 • Brug Kennemerland afgesloten

  (28-02-2017)

  De houten brug aan het Kennemerland is zodanig aangetast door houtrot dat de veiligheid niet meer kan worden gegarandeerd. De bestaande brug wordt dit jaar vervangen door een nieuwe brug.

  Lees meer
 • TRASHBASH weer van start

  (17-02-2017)

  Na het grote succes van vorig jaar is op 3 februari 2017 weer begonnen met de interactieve spelshow en kennisquiz TRASHBASH. Dit is een wedstrijd tussen middelbare scholen rondom het thema zwerfafval. De scholen doen dit ook dit jaar weer onder leiding van de Afvalbutlers.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur over geld, schulden of werk

  (26-01-2017)

  Heeft u vragen over uw uitkering? Of komt u er niet uit met solliciteren? Wilt u taallessen volgen, of wilt u graag vrijwilligerswerk doen, maar u weet niet hoe? Kom dan naar het inloopspreekuur op een locatie bij u in de buurt.

  Lees meer
 • Nieuwe woningen als boerenerf aan de Voorweg

  (25-01-2017)

  Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om aan de Voorweg twaalf nieuwe woningen te laten bouwen op de locatie van de oude wijktuinen en het vrijetijdscentrum. Het plan heeft een groen en historisch karakter. Er worden ook middelen gereserveerd om extra bewonerswensen te realiseren.

  Lees meer
 • Alcoholgebruik verboden in Bossenbuurt Meerzicht

  (18-01-2017)

  De gemeente stelt een alcoholnuttigingsverbod in voor de Bossenbuurt in Meerzicht. Het gaat om het Savelsbos, Scheveningsebos, Vreebos, Vegelingsebos, Zalkerbos en een deel van het RandstadRailtraject. De gemeente wil hiermee de overlast terugdringen, die bewoners, scholieren en leraren ondervinden van personen die bij de school en in de omgeving alcohol drinken.

  Lees meer
 • Uitslag kerstbomeninzameling

  (12-01-2017)

  Tijdens de jaarlijkse kerstbomeninzameling op zaterdag 7 januari kon heel Zoetermeer kerstbomen inleveren. Met ruim 2700 ingeleverde bomen was de inzameling ook dit jaar een succes. Op de 15 inleverpunten was het een drukte van belang, en vooral in de wijk Oosterheem zijn veel oude kerstbomen ingeleverd. Bij elk punt stond een medewerker van afvalinzameling, samen met twee scouts afkomstig van de Zoetermeerse scoutingverenigingen Ashanti, John McCormick en Pocahontas.

  Lees meer
 • Komt u Wijk en Agent Samen versterken?

  (12-12-2016)

  De teams van Wijk en Agent Samen (WAS) zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste bewoners die hun teams willen versterken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan uw wijk? Word dan nu lid van een van de zeven WAS-teams. Dat kan via de websites van de individuele wijkteams. Deze vindt u op www.zoetermeerveilig.nl > Wijk en Agent Samen.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert