Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Heeft u moeite met rekenen?

  (27-09-2016)

  Dan zijn rekenlessen misschien iets voor u. Stichting Piëzo gaat rekenlessen voor de gemeente uitvoeren. Twee keer per week wordt er les gegeven.

  Mocht u daaraan willen deelnemen dan kunt u zich aanmelden via e-mailadres Milou@stichtingpiezo.nl. U kunt ook bellen met 06-11715238 voor informatie en aanmelding.

 • Informatiebijeenkomst in PiëzoCentrum Meerzicht

  (21-09-2016)

  Op donderdag 29 september wordt er in PiëzoCentrum Meerzicht een workshop 'Meer geluk' gegeven door de organisatie Indigo Preventie. In de workshop wordt stil gestaan bij hoe we in het leven staan, wat we graag zouden willen en hoe we meer kunnen genieten van het leven. Wat hebben we hierbij nodig? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we plezierig ouder worden? Hoe zorgen we ervoor dat we contacten onderhouden en positief blijven? Hoe staat het met de activiteiten waar ik mee bezig ben? Kortom; hoe kunt u gelukkig oud(er) worden?

  Lees meer
 • Workshop 'Meer grip op je geld'

  (21-09-2016)

  Heeft u regelmatig het gevoel dat uw geld letterlijk uw portemonnee uitvliegt? Mist uw overzicht in uw geldzaken? Dan is de gratis workshop 'Grip op je geld' misschien wel iets voor u.

  Lees meer
 • Rijvaardigheidstraining voor 50-plussers

  (21-09-2016)

  Bent u benieuwd hoe het staat met uw rijvaardigheid en met uw theoretische kennis van de verkeersregels? Dan kunt u op 12 november deelnemen aan de rijvaardigheidstraining voor 50-plussers, 's ochtends of 's middags.

  Lees meer
 • Vooraankondiging plaatsing nieuwe elektrische oplaadpalen

  (08-09-2016)

  Dit jaar worden nog 17 nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto's geplaatst. Op basis van verzoeken van bewoners om oplaadmogelijkheden nabij hun woning zijn locaties gekozen.

  Lees meer
 • Samen maken we de stad: doe mee!

  (08-09-2016)

  Het gebied rond de Mandelabrug krijgt nieuwe impulsen. De ruimte rond de brug en de aangrenzende A12 is uitgeroepen tot hét initiatievengebied van de stad. De plek waar creatieve ideeën die de stad Zoetermeer echt op de kaart kunnen zetten, gerealiseerd worden. Op 1 september verrichtte wethouder Marc Rosier hiervoor de aftrap.

  Lees meer
 • Online samenspraak over uitbreiding aantal visplekken in de wijken

  (08-09-2016)

  De gemeente heeft het plan om het aantal plekken in de wijken waar gevist mag worden uit te breiden, speciaal met het oog op kinderen en ouderen. De gemeente wil via online samenspraak de wensen van bewoners, belangenverenigingen en sportvissers peilen. In de enquête wordt gevraagd welke wateren in de wijken volgens de indiener toegevoegd mogen worden. Het gaat daarbij alleen om wateren waar overdag met maximaal één hengel per persoon gevist mag worden.

  Lees meer
 • Weer aan de slag? Doe mee met workshops Vrouw In Actie

  (05-09-2016)

  In september starten op verschillende locaties in Zoetermeer workshops van Vrouw in Actie. De workshops zijn speciaal voor vrouwen die graag aan de slag willen, maar niet goed weten hoe dit aan te pakken. In een serie van 5 gratis workshops staat het ontdekken van talent en interesses centraal. Vrouwen krijgen ideeën en leren welke stappen ze kunnen zetten naar opleiding of werk.

  Lees meer
 • Kick-off scholenproject PBD

  (02-09-2016)

  Woensdag 31 augustus is de pilot 'PBD op school' officieel van start gegaan. Wethouder Paalvast gooide samen met een afvaardiging van de deelnemende scholen de eerste zak PBD (Plastic, Blik en Drankkartons) symbolisch in een afvalcontainer bij Afvalinzameling.

  Lees meer
 • Veel animo voor fietstocht langs mozaïekprojecten

  (30-08-2016)

  Onder grote belangstelling heeft wethouder Taco Kuiper zaterdag 27 augustus het startsein gegeven voor de fietstocht langs de mozaïekprojecten in Buytenwegh De Leyens.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert