Nieuws Meerzicht

 • Lees deze pagina voor
 • RSS icon

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Werkzaamheden bij het Bredewater

  (23-04-2014)

  Van 6 tot en met 9 mei is tijdens de asfalteringswerkzaamheden de weg en het fietspad afgesloten tussen Groenewater en de rotonde Meerzichtlaan. Het verkeer zal worden omgeleid.
   

  Lees meer
 • Koningsdag 26 april 2014

  (23-04-2014)

  Kom gratis naar het museum voor leuke activiteiten en de tentoonstelling ‘Populair modern’  Zaterdag 26 april is het Koningsdag. Het Stadsmuseum Zoetermeer is die dag gratis open van 11.00 – 17.00 uur. U kunt de tentoonstelling ‘Populair modern’ bezoeken, over de populaire moderne onderstroom in het interieur van de jaren vijftig.
   

  Lees meer
 • Wijk aan Zet

  (22-04-2014)
  Logo gemeente Zoetermeer

  Elke wijk heeft een door de gemeenteraad ingesteld inwonersbudget ter beschikking.
  Dit budget is bedoeld om initiatieven die u in uw straat of buurt wilt realiseren, financieel te ondersteunen en mogelijk te maken.

  Lees meer
 • EnergiePunt in bibliotheek geopend door wethouder Haring

  (17-04-2014)

  Piëzo - Het is zo ver! Het EnergiePunt wordt officieel geopend met het doorknippen van een lint door wethouder Hans Haring. Het EnergiePunt is een samenwerking met de bibliotheek, Stichting Piëzo en de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • 112 Veiligheidsdag

  (17-04-2014)

  Zoetermeer - Op Zaterdag 10 mei organiseren de politie, brandweer en de gemeente Zoetermeer de 112 Veiligheidsdag op het evenemententerrein van Silverdome aan de Van der Hagenstraat. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kunt u van alles beleven op het gebied van veiligheid en verschillende demonstraties bekijken. Voor jong en oud!
  Het thema dit jaar is “veiligheid” in de breedste zin van het woord met aandacht voor veiligheid in en rond huis. Onderdelen van deze dag zijn brandveilig wonen, preventie woninginbraken en diefstal uit of vanaf auto’s.

   

   

  Lees meer
 • Dansavond bij Paloeloe

  (17-04-2014)
  Logo Paloeloe

  Zaterdag 26 april zal het maandelijkse dansavond georganiseerd worden door het bestuur van Paloeloe.
  Het thema van deze dansavond is "The king goes latin".

   

  Lees meer
 • Boekje zomerpalet activiteiten

  (16-04-2014)
  Logo Palet Welzijn

  Langs deze weg presenteren wij vol trots ons boekje boordevol zomerse activiteiten voor senioren in Zoetermeer. ZomerPalet bied creatieve, sportieve en ontspannende activiteiten gedurende de zomermaanden. Mocht u deel willen nemen aan één van de activiteiten dan kunt u het aanmeldingsformulier en de incasso uitprinten en inleveren bij één van de wijkcentra. Mocht u liever een boekje in handen hebben dan zijn deze verkrijgbaar bij de wijkcentra van Palet Welzijn, de hoofdbibliotheek en de wijkposten van de gemeente.

  Lees meer
 • Park Palenstein open voor publiek

  (15-04-2014)

   Zoetermeer - Vanaf nu is het park Palenstein open voor het publiek. Bussen rijden via de nieuwe busbaan. Sinds 2012 is de omgeving van de Osylaan compleet veranderd. In verschillende fasen is de Osylaan omgelegd, de woonomgeving rondom de nieuwe appartementen aan de Ambachtsherenlaan is aangelegd en is het park Palenstein gerealiseerd.

  Lees meer
 • Sporten en bewegen tijdens Nationale Sportweek

  (15-04-2014)

  Zoetermeer - Mariëtte van Leeuwen, wethouder Sport, geeft op zaterdag 19 april om 12.00 uur op feestelijke wijze het startschot voor een week lang sporten en bewegen. Zij doet dit bij een dance-act op de muziek van ’Ik neem je mee’ van Gers Pardoel, door dansschool Devotion. Plaats van handeling is de inmiddels traditionele sport- en zorgmarkt op het Stadhuisplein.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden Bredewater

  (14-04-2014)
  Logo gemeente Zoetermeer

  De reconstructie van Bredewater gaat de laatste fase in. De laatste werkzaamheden bestaan uit bestratings- en asfalteringswerkzaamheden. Vanaf 23 april wordt de werkzaamheden opgestart.
   

  Lees meer
 • Paasfeest op het Haagsebos

  (14-04-2014)
  Paasfeest Haagsebos

  Op zaterdag 12 april jl. heeft het buurtforum Haagsebos in samenwerking met Stichting MOOI, Vidomes, de gemeente én Middin een paasfeest georganiseerd.

  Lees meer
 • Werkzaamheden bij het Zwanewater

  (11-04-2014)
  Logo gemeente Zoetermeer

  Vanaf 14 april tot 25 april zuller er werkzaamheden plaatsvinden bij het Zwanewater
  Het voetpad is slechts alleen toegankelijk voor bewoners. De wegen rond het werkterrein zijn vrij van belemmering.
   

   

   

  Lees meer
 • Bomen geplant op nieuwe natuurspeelplek

  (04-04-2014)
  Nationale boomfeestdag

  Op 12 maart was de Nationale boomfeestdag. Kinderen van de basisscholen De Prinsenhof, Het Zwanenwater en Prinses Amaliaschool deden mee aan de boomplantdag.

  Lees meer
 • Loopt u 5 juni mee met de rollatorloop?

  (04-04-2014)

  Zoetermeer - De rollatorloop is een wandeltocht voor iedereen die in het bezit is van een rollator en in staat is minimaal 500 meter te lopen. Op donderdag 5 juni 2014 vindt de 1e rollatorloop van Zoetermeer plaats. U kunt kiezen voor een wandeling van 500, 1000 of 2500 meter die wordt uitgezet rondom Stadsboerderij het Buitenbeest (ingang Belvederebos 270). Het startschot klinkt om 13.15 uur en de kosten voor deelname bedragen €1,00 inclusief consumptie.

   

  Lees meer
 • Energiescan thuis bij wethouder Haan

  (04-04-2014)

  Piëzo -  Thuis bij wethouder Haan heeft op zijn verzoek een energiescan plaatsgevonden. Deze scan is uitgevoerd door twee energieconsulenten van de stichting Piëzo. Het doel hiervan was om na te gaan welke energiebesparende maatregelen reeds door de heer en mevrouw Haan zijn genomen en welke aspecten nog verdere aandacht verdienen. Tijdens de energiescan zijn voor elk vertrek in het huis de mogelijkheden besproken hoe nog verder op het energiegebruik kan worden bespaard.

  Lees meer
 • Geslaagde dag Oranje Fonds Groeiprogramma in Zoetermeer

  (31-03-2014)

  Zoetermeer –‘Vrijwilligerswerk’ was het thema van de zeer geslaagde bijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma die afgelopen vrijdag 28 maart werd georganiseerd door stichting Piëzo en New Dutch Connections. Vragen als ‘hoe kom je in de agenda van de toekomstige vrijwilliger?’ en ‘hoe maken we de goede combinatie tussen vrijwilligers en beroepskrachten binnen een organisatie?’ kwamen aan bod. Foto 's Henk Leentfaar

  Lees meer
 • Humanitas Zoetermeer helpt bij het verlies van een dierbare

  (31-03-2014)

  Humanitas - Als je een dierbare verliest staat je wereld even stil. Je bent verlamd en weet vaak niet hoe je de draad van je leven weer moet oppakken. Verdriet overschaduwt je dag. Je hoeft dit niet alleen door te maken. Humanitas Zoetermeer kan je helpen die draad van je leven weer terug te vinden en  een weg te vinden in je nieuwe situatie.

  Lees meer
 • ‘Vrouw in Beeld’

  (26-03-2014)

  ZOETERMEER - Voor een nieuwe project ‘Vrouw in Beeld’ is Stichting Piëzo op zoek naar vrijwillige gesprekleiders. Het project Vrouw in Beeld bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur waarin talent van vrouwen in beeld gebracht wordt. Het is een positief, op de toekomst gericht project waarin vrouwen de kans krijgen om hun talenten (én hun Nederlandse taal) te ontwikkelen.

  Lees meer
 • Viering Internationale Vrouwendag succesvol

  (10-03-2014)

  Zoetermeer - De viering van Internationale Vrouwendag in PiëzoCentrum Meerzicht is met bijna 200 bezoekende vrouwen een groot succes gebleken. Wethouder Van Leeuwen opende de ochtend waarna de vrouwen konden deelnemen aan twaalf verschillende workshops. De dag werd feestelijk afgesloten met een Caribische buikdans en een lunch, verzorgd door de vrijwilligers van Piëzo en Lionsclub Soetermare.

  Lees meer
 • Reconstructie van het Bredewater bijna voltooid

  (12-02-2014)

  Op 11 februari is tijdens een inloopavond een voorstel gepresenteerd voor een nieuw beplantingsplan voor het Bredewater. Het plan is bekeken door circa 50 bewoners, die overwegend enthousiast reageerden. Het beplantingsplan maakt deel uit van de reconstructie van het Bredewater.

  Lees meer
 • Zaalvoetbal MOOI tot aan de winter afgelopen

  (25-06-2013)

  Rokkeveen - Zaalvoetbal van Stichting MOOI is tot aan de winter afgesloten.

  Zodra deze activiteti weer wordt opgestart zal nader bericht volgen.

  Zie voor het zomerprogramma: www.stichtingmooi.nl/meerzicht

Archief

Kruimelspoor

HomeMeerzichtNieuws Meerzicht