Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Zoetermeer blijft dromen

  (24-05-2016)

  Heeft u al eens gekeken op www.buurtdromen.nl? U vindt er Zoetermeerse ideeën van inwoners, die uw hulp nodig hebben! De initiatiefnemers willen via het principe van crowdfunden geld bij elkaar brengen om hun buurtdroom te verwezenlijken. Of het nu gaat om een grote gezellige tafel in een wijktuin, een modelracebaan of een speeltoestel in een boomgaard: als meerdere mensen een financiële bijdrage leveren, worden dromen waar. De eerste buurtdroom is inmiddels uitgekomen, twee dromen wachten nog op uw steun. Dus kijk snel op de site.

  Lees meer
 • Samen naar een nog veiliger Zoetermeer

  (19-05-2016)

  De gemeente Zoetermeer, het ministerie van Veiligheid en Justitie en KPN gaan een unieke samenwerking om het aantal inbraken verder terug te dringen en de veiligheid van de bewoners van Zoetermeer verder te verhogen. Burgemeester Aptroot: 'We werken samen met onze inwoners, de politie en partners hard aan het verbeteren van de veiligheid in onze stad. Met succes, het aantal inbraken is de afgelopen jaren bijvoorbeeld flink afgenomen. Wij blijven er hard aan werken om de criminaliteitscijfers in 2016 verder te laten dalen en zoeken daarbij ook steeds naar nieuwe mogelijkheden.'

  Lees meer
 • Westerparkdag op 29 mei

  (19-05-2016)

  Op 29 mei viert Zoetermeer voor de vijfde keer de Westerparkdag. Op deze landelijke Dag van het Park staat het Westerpark in het zonnetje. Binnen het thema van dit jaar: De Groene Tijdmachine worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud: van oud-Hollandse spellen tot rijden op een segway.

  Lees meer
 • Voorjaarskermis van 21 tot en met 29 mei

  (13-05-2016)

  De gemeente organiseert ook dit jaar weer de voorjaarskermis. Er zijn veel spectaculaire attracties te vinden zoals de Booster Maxx, mega Polyp, de Heartbreaker, de Impact, familie 8baan en het Funhouse. En natuurlijk de botsauto's. Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven.

  Lees meer
 • Citytrainers gezocht!

  (12-05-2016)

  Vanaf eind mei start de tweede ronde van bijeenkomsten voor Citytrainers. Citytrainer is een project waarbij jongeren die graag iets voor hun stad willen betekenen getraind worden in hoe zij dit het beste kunnen aanpakken.

  Lees meer
 • Zwerfafvaldames op Koningsdag

  (29-04-2016)
  Vergroot afbeelding: fotobord campagne Schoon is gewoon

  Dit jaar hebben de Oranjestichting en het project 'Schoon is gewoon' van de gemeente de handen ineen geslagen voor een zwerfafvalvrij Koningsdag.

  Lees meer
 • Scholen in strijd tegen zwerfafval

  (31-03-2016)

  Vanaf 31 maart strijden leerlingen van het Atrium, het Erasmus College en het Oranje Nassau College (locatie Parkdreef) om de schoonste schoolomgeving te hebben. De Afvalbutlers starten het project TRASHBASH op de scholen met een kennisquiz/spelshow om bij leerlingen kennis en bewustwording over zwerfafval te vergroten. Op 9 juni wordt bekend wie van deze scholen de winnaar is geworden.

  Lees meer
 • Gemeente pakt meer paaltjes op fietspaden aan

  (04-03-2016)

  De gemeente hervat medio maart het verwijderen of vervangen van paaltjes op fietspaden in de stad, te beginnen in Meerzicht. Daarna zijn de wijken Buytenwegh De Leyens, Seghwaert, Noordhove en Centrum aan de beurt. Eerder zijn al zo'n 200 paaltjes op fietspaden in Rokkeveen en Lansinghage weggehaald of vervangen. Daar waar toch nieuwe paaltjes nodig zijn, zijn ze beter zichtbaar en verkeersveiliger waardoor de veiligheid op het fietspad wordt verhoogd.

  Lees meer
 • Start crowdfunden via Buurtdromen

  (11-02-2016)

  Zoetermeer droomt! De gemeente ontving 13 buurtdromen van inwoners. Dit zijn ideeën die een positieve bijdrage leveren aan de buurt, straat of de hele stad, maar waar geen budget voor beschikbaar is. De initiatiefnemers willen via het principe van crowdfunden geld bij elkaar brengen om hun buurtdroom te verwezenlijken. Vanaf vandaag start het crowdfunden van de eerste buurtdroom. Daarna volgen er meer. Benieuwd welk idee dit is? Kijk dan op www.buurtdromen.nl.

  Lees meer
 • WhatsApp-groep als buurtpreventie

  (11-01-2016)

  Inwoners kunnen hun buurt veiliger maken door een Buurt WhatsApp-groep te starten. Dit is een WhatsApp-groep waarin buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van eventuele verdachte situaties.

  Lees meer
 • Komt u Wijk en Agent Samen versterken?

  (20-11-2015)

  De teams van Wijk en Agent Samen (WAS) zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste bewoners die hun teams willen versterken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan uw wijk? Word dan nu lid van een van de zeven WAS-teams. Dat kan via de websites van de individuele wijkteams. Deze vindt u op www.zoetermeerveilig.nl > Wijk en Agent Samen.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert