Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Amerikaweg richting Leidschenveen 31 augustus afgesloten

  (28-08-2015)

  Op maandag 31 augustus zijn er werkzaamheden aan het viaduct over de Amerikaweg. De Amerikaweg in de richting Leidschenveen is daarom die dag van 9.00 tot 15.00 uur gesloten voor autoverkeer. Het gaat om het deel tussen de Europaweg en de kruising met de Vorstiusrode. De rijrichting van Leidschenveen naar Zoetermeer is gewoon open. De fietsverbinding Panamapad van en naar de wijken Buytenwegh en Meerzicht is dan ook afgesloten voor fietsers, voetgangers en mindervaliden. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

 • Stadsmuseum zoekt reissouvenirs

  (26-08-2015)

  Voor de tentoonstelling 'Gestold geluk. Stadssouvenirs en hun verhaal' (14 november 2015 - 8 mei 2016) is het Stadsmuseum Zoetermeer op zoek naar reissouvenirs uit steden. De souvenirs worden tentoongesteld tussen vele andere oude en nieuwe souvenirs. Na afloop van de tentoonstelling krijgt men het souvenir weer terug.

  Lees meer
 • Spannende strijd tegen zwerfafval

  (21-08-2015)

  Speelboerderij het Buitenbeest wordt op 19 september de locatie voor de opnames van het RTL-programma Telekids 'Hou 't Schoon!' Acht Zoetermeerse kinderen, tussen 8 en 12 jaar, mogen straks meedoen aan deze spannende, humoristische, leuke en educatieve spelshow. Ze strijden in groepen tegen elkaar en tegen het zwerfvuil in hun wijk. Het gaat om de slotvraag 'Wie heeft de schoonste wijk van Zoetermeer?'.

  Lees meer
 • Website kennismakingscursussen van start

  (20-08-2015)

  Tijdens de Speelmeerweek in sportcentrum De Veur is op donderdag 20 augustus 2015 de nieuwe naam van de website met de kennismakingscursussen onthuld. Op ludieke wijze maakte Jovel Entertainment met hulp van de kinderen de nieuwe naam bekend.

  Lees meer
 • Innovatief idee voor openbare ruimte? Dien het in bij de gemeente!

  (18-08-2015)

  Gemeente Zoetermeer staat open voor innovatie en vernieuwende ideeën in het openbare gebied. Vele Zoetermeerders zullen hier ook ideeën bij hebben, ervaringen vanuit hun werk hebben of misschien iets vernieuwends gezien in het buitenland. Denk daarbij aan de oplichtende verf als markering voor fietspad, een weg van plastic of speeltoestellen voor kinderen die veranderd kunnen worden als kinderen in de buurt opgroeien.

  Lees meer
 • Sociaal eten in Zoetermeer

  (13-08-2015)

  Zoetermeerders die gezellig samen een maaltijd willen eten, kunnen ook na de zomervakantie weer terecht bij de verschillende sociale eetgelegenheden in Zoetermeer. Verschillende Zoetermeerse organisaties slaan de handen ineens om inwoners van Zoetermeer een plek te bieden in hun wijk om samen een gezonden maaltijd te nuttigen tegen een lage prijs. Vrijwilligers, cliënten, scholieren en professionals koken wekelijks of maandelijks voor buurtbewoners uit de verschillende wijken.

  Lees meer
 • Deelnemen aan computercursus Piëzo na zomervakantie

  (13-08-2015)

  Na de zomervakantie start stichting Piëzo nieuwe computercursussen om mensen te leren hoe zij een computer, bepaalde programma's en internet kunnen gebruiken. Ook e-mail en Word komen aan bod. Iedereen die iets wil leren op de computer is van harte welkom binnen te komen lopen.

  Lees meer
 • Piëzo genomineerd als leermeester Festival van het Leren

  (13-08-2015)

  Piëzo is genomineerd door het Leerwerkloket Zuid-Holland Centraal als leermeester voor het Festival van het Leren. Het is niet gebruikelijk dat een instelling genomineerd wordt als leermeester, maar in dit geval werd dit ingegeven door het feit dat Piëzo over een eigen succesvolle methodiek beschikt waarbij iedereen die er werkzaam is een goede leermeester is, aldus de voordracht. Het Festival van het Leren is een wereldwijd initiatief van UNESCO. De campagne in Nederland richt zich op het bevorderen van een leven lang leren.

  Lees meer
 • Verwijderen (beton)palen op voet- en fietspaden

  (11-08-2015)

  In het verleden zijn veel (beton)palen geplaatst op onder andere voetpaden. Dit gebeurde bijvoorbeeld om te voorkomen dat auto's over voetpaden rijden. Tegenwoordig is er meer oog voor de nadelen, zoals ongevallen op voetpaden door een botsing met een paal.
   

  Lees meer
 • Bestrijd kanker vanuit uw eigen tuin

  (29-07-2015)

  Meer dan 170 gemeenten, waaronder Zoetermeer, doen mee aan de landelijke actie Vergroot de Hoop. Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel, een basisgrondstof voor chemotherapie, in te zamelen. In Zoetermeer kan dit snoeisel aangeboden worden bij de Afvalinzameling, aan de Argonstraat 25. De actie start op 15 juni en duurt tot 31 augustus.

  Lees meer
 • Zoetermeer lanceert omgevingsAlert-app

  (28-07-2015)

  De gemeente heeft onlangs de OmgevingsAlert-app gelanceerd. Met de app kunnen inwoners meldingen ontvangen als er vergunningen zijn aangevraagd of toegekend. Wethouder Marc Rosier: ’De app is een mooi middel om inwoners snel en eenvoudig op de hoogte te brengen als er iets in hun omgeving gebeurt. Ik ben blij dat Zoetermeer op deze manier haar digitale dienstverlening voor inwoners weer een stukje verbetert.’

  Lees meer
 • Buurtwerk per 1 september aan het Kerkenbos 16

  (28-07-2015)

  Per 1 juli 2015 is Buurtwerk aan de slag gegaan als nieuwe professionele jongerenwerkaanbieder in Zoetermeer. Het jongerenwerk zet zich in om samen met jongeren op zoek te gaan naar hun talenten en helpen jongeren om op te groeien tot volwaardige volwassenen. Daarnaast heeft het jongerenwerk een belangrijke rol bij het tegengaan van beleving van jongerenoverlast. In de stad komen twee jongerenproductiehuizen, waarvan een in de wijk Meerzicht aan het Kerkenbos 16.

  Lees meer
 • Inspiratiefolder ondernemers voorkomen zwerfafval

  (27-07-2015)

  De gemeente wil binnen vier jaar vrij van zwerfafval zijn. Dat is een nogal ambitieus streven, dat realiseren wij ons. Maar als we met elkaar vanaf de basis deze problematiek aanpakken, komen we een heel eind. In 2014 is de gemeente met het project "Schoon is gewoon" gestart. Alle Zoetermeerse basisscholen krijgen een gastles over zwerfafval, het voortgezet onderwijs een spelshow/kennisquiz en per wijk is een plan om aandachtsgebieden aan te pakken.

  Lees meer
 • Stichting Buurtwerk krachtig van start met jongerenwerk

  (08-07-2015)

  Stichting Buurtwerk is per 1 juli van start gegaan als nieuwe aanbieder van het jongerenwerk in Zoetermeer. Met een nieuwe aanpak gericht op de mogelijkheden van jongeren en hun omgeving, gaan zij de komende tijd aan de slag.

  Lees meer
 • Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (28-06-2015)

  Gaat u binnenkort op vakantie? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk. De gemeente haakt aan bij de landelijke campagne om inwoners op te roepen in actie te komen tegen woninginbraak. Want inbrekers slaan vaker toe in de zomerperiode. Ook als u niet op vakantie gaat is het belangrijk alert te blijven. Want inbrekers hebben soms maar een paar minuten nodig.

  Lees meer
 • Plastic, blik en drankenkartons in één container

  (23-06-2015)

  De gemeente wil inwoners stimuleren om nog meer huishoudelijk afval gescheiden in te leveren. Het was al mogelijk om papier, glas, GFT, textiel en klein chemisch afval te scheiden. Daar zijn nu ook blik en drankenkartons bijgekomen. Om het makkelijk te maken, kan dit samen met plastic in de bestaande plastic inzamelcontainers gegooid worden. Het blik, plastic en de drankenkartons worden later uit elkaar gehaald. Dit betekent minder restafval en meer voordeel voor het milieu. Wethouder Paalvast (Duurzaam): 'We willen het inwoners zo makkelijk mogelijk maken om afval te scheiden, dat is winst voor het milieu en ook voor de portemonnee'.

  Lees meer
 • Maai- en krooswerkzaamheden

  (10-06-2015)

  De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland zijn in maart gestart met het maaien en krozen van watergangen in de wijken gelegen in het beheersgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden duren met tussenpauzen tot december, of zolang als nodig is.

  Lees meer
 • Verslag wijkveiligheidsavond 4 maart 2015

  (02-06-2015)

  In de bijlage vindt u het verslag van deze bijeenkomst.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Kies een wijk:
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert