Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (28-06-2015)

  Gaat u binnenkort op vakantie? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk. De gemeente haakt aan bij de landelijke campagne om inwoners op te roepen in actie te komen tegen woninginbraak. Want inbrekers slaan vaker toe in de zomerperiode. Ook als u niet op vakantie gaat is het belangrijk alert te blijven. Want inbrekers hebben soms maar een paar minuten nodig.

  Lees meer
 • Feestelijke afsluiting VoorleesExpress

  (26-06-2015)

  Het voorleesseizoen van de Zoetermeerse VoorleesExpress is samen met alle betrokkenen op feestelijke wijze afgesloten. Voorlezers en gezinnen hebben gedurende 20 weken met veel inzet meegedaan aan de VoorleesExpress. Wethouder Isabelle Vugs heeft de voorleesdiploma's uitgereikt aan de kinderen in het bijzijn van hun voorlezers en ouders.
  Meer informatie: www.stichtingpiezo.nl

 • Plastic, blik en drankenkartons in één container

  (23-06-2015)

  De gemeente wil inwoners stimuleren om nog meer huishoudelijk afval gescheiden in te leveren. Het was al mogelijk om papier, glas, GFT, textiel en klein chemisch afval te scheiden. Daar zijn nu ook blik en drankenkartons bijgekomen. Om het makkelijk te maken, kan dit samen met plastic in de bestaande plastic inzamelcontainers gegooid worden. Het blik, plastic en de drankenkartons worden later uit elkaar gehaald. Dit betekent minder restafval en meer voordeel voor het milieu. Wethouder Paalvast (Duurzaam): 'We willen het inwoners zo makkelijk mogelijk maken om afval te scheiden, dat is winst voor het milieu en ook voor de portemonnee'.

  Lees meer
 • Maai- en krooswerkzaamheden

  (10-06-2015)

  De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland zijn in maart gestart met het maaien en krozen van watergangen in de wijken gelegen in het beheersgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden duren met tussenpauzen tot december, of zolang als nodig is.

  Lees meer
 • Voor de Zoetermeerse peuters geen avondvierdaagse, maar een heuse peuterloop!

  (08-06-2015)

  Donderdag 4 juni stond voor de kinderen van Het Kiwinest, Lijsternest, Eksternest, Zwanennest en De Piramide in het teken van 'Prokkelstages'.

  Lees meer
 • Vernieuwen van de waterspeelplaats aan het Zalkerbos

  (05-06-2015)

  Vanaf maandag 8 juni zal worden begonnen met het verwijderen van de oude waterspeelplaats en de uitvoering van het benodigde grondwerk. Na het storten van de betonvloer zullen de werkzaamheden circa vier weken stil liggen, dit in verband met het uitharden van het beton.

  Lees meer
 • Gemeente bedankt Elzenhoek

  (05-06-2015)

  Op de laatste avond van de Avondvierdaagse heeft de gemeente basisschool De Elzenhoek bedankt voor alle inzet tijdens deze vier avonden.

  Lees meer
 • Verslag wijkveiligheidsavond 4 maart 2015

  (02-06-2015)

  In de bijlage vindt u het verslag van deze bijeenkomst.

  Lees meer
 • Gemeente waarschuwt voor babbeltrucs aan de deur

  (26-05-2015)

  In Zoetermeer zijn de afgelopen tijd enkele meldingen binnengekomen van oplichters die zich voordoen als agent en met een babbeltruc woningen binnendringen. De gemeente wil haar inwoners waarschuwen, zodat zij alert zijn op babbeltrucs aan de deur. In samenwerking met de politie zijn er posters opgehangen in wijkposten en in seniorencomplexen.

  Lees meer
 • Fietspaden veiliger zonder betonblokken en paaltjes

  (13-05-2015)

  Paaltjes en andere obstakels op fietspaden zijn lang niet altijd veilig voor fietsers. Zoetermeer maakt daar werk van door paaltjes op fietspaden te verwijderen of door fietspaden veiliger te maken met fietsvriendelijke paaltjes. Wethouder Marc Rosier (verkeer en vervoer) plaatste eind april een fietsvriendelijk paaltje bij de Juweellaan in Rokkeveen.

  Lees meer
 • Aanpak extra bereikbaarheid Mandelabrug

  (13-05-2015)

  Het college stelt de gemeenteraad voor om twee nieuwe extra liften te plaatsen bij de Mandelabrug, om de bereikbaarheid daarvan betrouwbaarder te maken.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Kies een wijk:
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert