Nieuws Meerzicht

 • Lees deze pagina voor
 • RSS icon

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • In gesprek met de wethouders

  (24-11-2014)

  Zoetermeer - Wijkbezoeken veranderingen in zorg en werk. In december organiseert de gemeente zeven wijkbezoeken over de veranderingen in (jeugd)zorg, ondersteuning, werk en bijstand. Tijdens de bijeenkomsten kunnen Zoetermeerders vragen stellen aan de verantwoordelijke wethouders Taco Kuiper, Mariëtte van Leeuwen en Isabelle Vugs. De wethouders luisteren naar de ervaringen van inwoners en lichten politieke keuzes toe.

  Lees meer
 • Gemeente vraagt pluimveehouders zich te melden

  (24-11-2014)

  Zoetermeer haalt momenteel geen GFT-afval op vanwege het vervoersverbod van pluimvee, gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel en ander afval van het pluimvee. De gemeente vraagt nu houders van pluimvee zich te melden. Deze mensen krijgen dan een aparte, extra afvalbak speciaal voor het afval van pluimvee.

  Lees meer
 • GFT-afval vanwege vogelgriep niet opgehaald

  (21-11-2014)

  Zoetermeer - Vanwege de vogelgriep die in Ter Aar is geconstateerd wordt er deze week geen GFT-afval meer opgehaald. Er geldt namelijk een vervoers- en ophaalverbod voor alles wat met vogels in aanraking is geweest, zoals strooisel en mest. Dit kan in het GFT-afval zitten, vandaar dat de afvalinzameling daarvan wordt gestaakt. We maken zo snel mogelijk bekend wanneer het GFT-afval alsnog wordt opgehaald.
   

 • Wijkbezoeken wethouders veranderingen in werk en zorg

  (21-11-2014)

  Ontvangt u nu zorg, jeugdzorg of ondersteuning of een WWB-uitkering? Vanaf 1 januari verandert de rol van de gemeente daarin. Dat kan voor u gevolgen hebben. De wethouders van jeugd, zorg en welzijn, werk en inkomen, gaan graag met u in gesprek over de politieke keuzes die hierover zijn gemaakt in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Een leuker leven met een smalle beurs

  (18-11-2014)
  Stichting MOOI

  Stichting Mooi - De crisis heeft de afgelopen jaren hard ingegrepen in het leven van veel mensen. Steeds meer mensen moeten met minder geld het huishouden draaiende houden. Een zware opgave, want hoe lukt het met minder budget toch een leuk leven te leiden?

   

   

  Lees meer
 • Activiteiten voor de jeugd

  (14-11-2014)

  Sport en spel - In de bijlage vinden jullie Wijkinformatie met activiteiten voor actieve kids van 4 t/m 12 jaar in de maanden november - december.

   

   

  Lees meer
 • Oproep aanmelden stille en enge plekken

  (13-11-2014)

  Zoetermeer - Ook komend jaar pakt de gemeente Zoetermeer weer stille en enge plekken aan. Het gaat om locaties waar mensen zich onveilig voelen, omdat het er bijvoorbeeld niet genoeg verlicht is of omdat het onoverzichtelijk is door overhangend groen. Iedereen kan tot 31 januari een stille en enge plek aanmelden via het melding- of klachtenformulier op www.zoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Bijeenkomst Week zonder Geweld Zoetermeer

  (12-11-2014)

  Piëzo en Maatschappelijk werk Kwadraad - Tijdens de Week Zonder Geweld wordt er op donderdag 27 november in het Centrum voor Kunst en Cultuur de film ‘Zingen in het donker’ vertoond. Deze film geeft daders en slachtoffers inzicht in de gevolgen van huiselijk geweld voor hun eigen leven, dat van hun kinderen én hun kleinkinderen.

  Lees meer
 • Trick-or-Treat Zandberg en de Wildenberg

  (11-11-2014)
  Halloweenfeest op de Zandberg en Wildenberg

  Met steun van de gemeente Zoetermeer werd afgelopen 31 oktober Halloween gevierd in de wijk Meerzicht!
  Langs de ruim 90 huizen van de Zandberg en de Wildenberg werd een monsterachtige Trick-or-Treat gelopen.
   

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden Amerikaweg/Vorstiusrode

  (05-11-2014)

  Zoetermeer - Op dit moment wordt hard gewerkt aan verbreding van de rijbanen op de Amerikaweg en de Vorstiusrode, de ontsluitingsweg van en naar de wijk Buytenwegh. Ondanks uitgebreide maatregelen voor een vlotte verkeersdoorstroming is tijdelijke overlast helaas niet te voorkomen.
   

  Lees meer
 • Geef autodieven geen kans

  (31-10-2014)

  Zoetermeer - Laat de klep van uw (lege) dashboardkastje open staan als u uit de auto stapt, zodat dieven zien dat er uit uw auto niets te stelen valt. Dit is een van de tips die de politie geeft aan automobilisten, zodat ze diefstal uit hun auto kunnen voorkomen.

   

  Lees meer
 • College akkoord met Beeldkwaliteitplan SnowWorld

  (29-10-2014)
  Landje van Geisel

  Zoetermeer - Het college van burgemeester en wethouders is gisteren akkoord gegaan met het ontwerpbeeldkwaliteitplan voor SnowWorld. Ook ging het college akkoord met het compensatieplan voor de verlengde derde baan van SnowWorld.
  .

  Lees meer
 • Vrijwiligers VoorleesExpress Zoetermeer krijgen een workshop aangeboden

  (24-10-2014)

  Piëzo - Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling en de schoolprestaties van kinderen Het bevordert de band tussen ouder en kind en is vooral heel leuk om te doen! Vrijwilligers van de VoorleesExpress Zoetermeer lezen  20 weken 1 uur per week voor bij gezinnen thuis. Hiermee wordt het voorleesplezier vergroot en de taalomgeving thuis verrijkt. De bedoeling is dat ouders het voorleesritueel zelf gaan overnemen. 

   

  Lees meer
 • Nieuwe fietsroutes via app in en om Zoetermeer

  (14-10-2014)

  Zoetermeer - Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met twee nieuwe routes in en om Zoetermeer die via de BeleefRoutes app worden gelanceerd. De routes zijn zo uitgezet dat ze gemakkelijk uitgebreid kunnen worden.

  Lees meer
 • EHBO aan kinderen eigenlijk onmisbaar voor iedereen!

  (10-09-2014)
  logo curzus&zo

  Zoetermeer - Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij kinderen! Ongevallen, klein of groot, op verschillende leeftijden, komen regelmatig voor. Jaarlijks overlijden er nog teveel kinderen ten gevolge van een ernstig ongeval. Hier kunt u wat aan doen! Door het volgen van een EHBO-K training van CurZus&Zo. De vergoeding van zorgverzekeraars is tot zelfs 100%.

  Lees meer
Archief

Kruimelspoor

HomeMeerzichtNieuws Meerzicht