Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Leer alles over brandveiligheid op preventiedag

  (29-04-2016)

  Een leuke en leerzame dag over brandveiligheid! Zaterdag 7 mei organiseren de brandweer Haaglanden, gemeente Zoetermeer en andere organisaties een preventiedag bij bouwmarkt De Bouwhof aan de Edisonstraat 115. Van 11.00 tot 16.00 uur komt u van alles te weten over brandveilig leven. Er zijn demonstraties om vlam in de pan te blussen. Op het terrein staat een miniwoning, waarin u zelf kunt ervaren hoe snel rook zich ontwikkelt en hoe te ontsnappen.

  Lees meer
 • Zwerfafvaldames op Koningsdag

  (29-04-2016)
  Vergroot afbeelding: fotobord campagne Schoon is gewoon

  Dit jaar hebben de Oranjestichting en het project 'Schoon is gewoon' van de gemeente de handen ineen geslagen voor een zwerfafvalvrij Koningsdag.

  Lees meer
 • Scholen in strijd tegen zwerfafval

  (31-03-2016)

  Vanaf 31 maart strijden leerlingen van het Atrium, het Erasmus College en het Oranje Nassau College (locatie Parkdreef) om de schoonste schoolomgeving te hebben. De Afvalbutlers starten het project TRASHBASH op de scholen met een kennisquiz/spelshow om bij leerlingen kennis en bewustwording over zwerfafval te vergroten. Op 9 juni wordt bekend wie van deze scholen de winnaar is geworden.

  Lees meer
 • Gemeente pakt meer paaltjes op fietspaden aan

  (04-03-2016)

  De gemeente hervat medio maart het verwijderen of vervangen van paaltjes op fietspaden in de stad, te beginnen in Meerzicht. Daarna zijn de wijken Buytenwegh De Leyens, Seghwaert, Noordhove en Centrum aan de beurt. Eerder zijn al zo'n 200 paaltjes op fietspaden in Rokkeveen en Lansinghage weggehaald of vervangen. Daar waar toch nieuwe paaltjes nodig zijn, zijn ze beter zichtbaar en verkeersveiliger waardoor de veiligheid op het fietspad wordt verhoogd.

  Lees meer
 • Start crowdfunden via Buurtdromen

  (11-02-2016)

  Zoetermeer droomt! De gemeente ontving 13 buurtdromen van inwoners. Dit zijn idee├źn die een positieve bijdrage leveren aan de buurt, straat of de hele stad, maar waar geen budget voor beschikbaar is. De initiatiefnemers willen via het principe van crowdfunden geld bij elkaar brengen om hun buurtdroom te verwezenlijken. Vanaf vandaag start het crowdfunden van de eerste buurtdroom. Daarna volgen er meer. Benieuwd welk idee dit is? Kijk dan op www.buurtdromen.nl.

  Lees meer
 • WhatsApp-groep als buurtpreventie

  (11-01-2016)

  Inwoners kunnen hun buurt veiliger maken door een Buurt WhatsApp-groep te starten. Dit is een WhatsApp-groep waarin buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van eventuele verdachte situaties.

  Lees meer
 • Komt u Wijk en Agent Samen versterken?

  (20-11-2015)

  De teams van Wijk en Agent Samen (WAS) zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste bewoners die hun teams willen versterken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan uw wijk? Word dan nu lid van een van de zeven WAS-teams. Dat kan via de websites van de individuele wijkteams. Deze vindt u op www.zoetermeerveilig.nl > Wijk en Agent Samen.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert