Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Speuren naar Stadse dieren: gratis speurtocht in de Kerstvakantie

  (16-12-2014)

  Zoetermeer - ‘Stadse dieren’ in het Stadsmuseum Zoetermeer is een leuke familietentoonstelling over dieren. Mooie, opmerkelijke, grappige en interessante voorwerpen en schilderijen vertellen het verhaal van het dierenleven in de stad door de eeuwen heen. Tijdens de Kerstvakantie kunnen kinderen van 6-12 jaar gratis een leuke speurtocht door de tentoonstelling en een audiotour met dierenverhalen doen.

   

  Lees meer
 • 55+ sportief introductieprogramma januari-maart 2015

  (11-12-2014)

  Zoetermeer - Wilt u ook ná uw vijftigste vitaal en fit blijven? Heeft u vroeger veel gesport of juist helemaal geen sportervaring? Dan is het sportaanbod van 55+ Sportief er speciaal voor u! Doe mee met de activiteiten en ervaar ook de voordelen van een sportief leven.

  Lees meer
 • Zoetermeerse Nieuwjaarsduik op 1 januari bij het Noord-Aa.

  (11-12-2014)

  Zoetermeer - Begint uw organisatie in 2015 ook met een frisse duik? Doe dan mee met de Zoetermeerse Nieuwjaarsduik op 1 januari bij het Noord-Aa. Dit jaar is er een mooie prijs voor de organisatie die met het meeste aantal mensen deelneemt aan de duik. Het gaat om een sportieve prijs, mede mogelijk gemaakt door Silverdome Zoetermeer. Gaat u als club de uitdaging aan?
  Kortom: trommel je verenigingsvrienden op en zorg dat jullie club het hoogste aantal deelnemers krijgt! Een mooie PR-actie.

  Lees meer
 • Stadsboerderijen en speelboederij Het Buitenbeest open

  (10-12-2014)
  Het Buitenbeest

  Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft de maatregel om de uitbraak van de vogelgriep versoepeld. Dit betekend dat de stadsboerderijen De Balijhoeve, De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest vanaf zaterdag 6 december open zijn gegaan voor het publiek.
   

  Lees meer
 • Bewonersbijeenkomst Visie Voorweg op 11 december vervalt

  (09-12-2014)

  Meer informatie over het vervallen van de bijeenkomst leest u in deze brief.

  De Voorweg is een van de oudste wegen in Zoetermeer en heeft een heel eigen karakter. De geschiedenis van het boterdorp dat Zoetermeer ooit was, is nog goed aan dit zogenoemde bebouwingslint af te lezen. De gemeente wil het bijzondere karakter van de Voorweg veilig stellen door hiervoor een ruimtelijke visie te maken.
  Lees meer over de Visie Voorweg

 • Integraal KindCentrum Toverberg

  (08-12-2014)
  Schoolgebouw aan de Toverberg

  Momenteel is de sloop gestart van de voormalige basisschool 't Schrijverke aan de Toverberg 3-4.
  Op deze locatie zal een IKC (Integraal Kindcentrum) komen, waarin basisschool 't Schrijverke, kinderopvang De Drie Ballonnen en Meerpunt (centrum voor Jeugd en Gezin) worden gehuisvest.
   

  Lees meer
 • Gratis strooizout

  (02-12-2014)
  Strooizout

  Niet alleen gladde wegen zijn gevaarlijk, maar ook de stoepen verdienen 's-winters extra aandacht. U kunt gladheid helpen te voorkomen door zout op uw stoep te strooien.
   

  Lees meer
 • Opvoeden Samen Aanpakken

  (01-12-2014)

  Piëzo - Doet u ook mee met ‘Opvoeden Samen Aanpakken’ in Zoetermeer! Veel ouders hebben dezelfde vragen over opvoeding, dezelfde onzekerheden en stuiten op dezelfde uitdagingen. In bijeenkomsten van 'Opvoeden Samen Aanpakken' gaan ouders en opvoeders -samen met een vrijwillige gespreksleider- met elkaar in gesprek over opvoeden en opgroeien.

  Lees meer
 • In gesprek met de wethouders

  (24-11-2014)

  Zoetermeer - Wijkbezoeken veranderingen in zorg en werk. In december organiseert de gemeente zeven wijkbezoeken over de veranderingen in (jeugd)zorg, ondersteuning, werk en bijstand. Tijdens de bijeenkomsten kunnen Zoetermeerders vragen stellen aan de verantwoordelijke wethouders Taco Kuiper, Mariëtte van Leeuwen en Isabelle Vugs. De wethouders luisteren naar de ervaringen van inwoners en lichten politieke keuzes toe.

  Lees meer
 • Een leuker leven met een smalle beurs

  (18-11-2014)
  Stichting MOOI

  Stichting Mooi - De crisis heeft de afgelopen jaren hard ingegrepen in het leven van veel mensen. Steeds meer mensen moeten met minder geld het huishouden draaiende houden. Een zware opgave, want hoe lukt het met minder budget toch een leuk leven te leiden?

  Lees meer
 • Activiteiten voor de jeugd

  (14-11-2014)

  Sport en spel - In de bijlage vinden jullie Wijkinformatie met activiteiten voor actieve kids van 4 t/m 12 jaar in de maanden november - december.

  Lees meer
 • Oproep aanmelden stille en enge plekken

  (13-11-2014)

  Zoetermeer - Ook komend jaar pakt de gemeente Zoetermeer weer stille en enge plekken aan. Het gaat om locaties waar mensen zich onveilig voelen, omdat het er bijvoorbeeld niet genoeg verlicht is of omdat het onoverzichtelijk is door overhangend groen. Iedereen kan tot 31 januari een stille en enge plek aanmelden via het melding- of klachtenformulier op www.zoetermeer.nl.

  Lees meer
Archief

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Kies een wijk:
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert