Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Alcoholgebruik verboden in Bossenbuurt Meerzicht

  (18-01-2017)

  De gemeente stelt een alcoholnuttigingsverbod in voor de Bossenbuurt in Meerzicht. Het gaat om het Savelsbos, Scheveningsebos, Vreebos, Vegelingsebos, Zalkerbos en een deel van het RandstadRailtraject. De gemeente wil hiermee de overlast terugdringen, die bewoners, scholieren en leraren ondervinden van personen die bij de school en in de omgeving alcohol drinken.

  Lees meer
 • Uitslag kerstbomeninzameling

  (12-01-2017)

  Tijdens de jaarlijkse kerstbomeninzameling op zaterdag 7 januari kon heel Zoetermeer kerstbomen inleveren. Met ruim 2700 ingeleverde bomen was de inzameling ook dit jaar een succes. Op de 15 inleverpunten was het een drukte van belang, en vooral in de wijk Oosterheem zijn veel oude kerstbomen ingeleverd. Bij elk punt stond een medewerker van afvalinzameling, samen met twee scouts afkomstig van de Zoetermeerse scoutingverenigingen Ashanti, John McCormick en Pocahontas.

  Lees meer
 • Goed leren rekenen bij Piëzo

  (03-01-2017)

  Elke dag kom je in situaties terecht waarbij je snel iets moet uitrekenen; in de supermarkt, thuis of op het werk. Algemene kennis van rekenen heb je nodig in het dagelijks leven.

  Lees meer
 • Jaarwisseling in Zoetermeer feestelijk en relatief rustig verlopen

  (02-01-2017)

  Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. Op de Markt was een grootse vuurwerkshow en een nieuwjaarsfeest en in Silverdome was een uitverkocht jongerenfeest waar zo'n 1.250 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. Het feest en het vuurwerk op de Markt heeft volgens de politie enkele duizenden mensen naar de Markt getrokken en wordt als een groot succes gezien. Dit kwam mede door de goede samenwerking tussen gemeente, politie en de zes horecaondernemingen die het feest op de Markt mede hebben georganiseerd.

  Lees meer
 • Burgemeester dooft vlam in de pan

  (15-12-2016)
  Vergroot afbeelding: burgemeester dooft vlam in de pan

  De wijkveiligheidsavond in Meerzicht ging vlammend van start! Burgemeester Aptroot en mevrouw Lieben, commandant brandweer Haaglanden, openden de avond met een demonstratie 'vlam in de plan'. Met deze gloednieuwe mobiele demonstratie kunnen deelnemers zelf ervaren wat er gebeurt als de vlam gedoofd wordt met water of door de deksel op de pan te schuiven. Deze nieuwe mobiele demo gaat de brandweer gebruiken op evenementen in de hele regio zoals op de 112-veiligheidsdag.

  Foto: John Brussel Fotografie

 • Komt u Wijk en Agent Samen versterken?

  (12-12-2016)

  De teams van Wijk en Agent Samen (WAS) zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste bewoners die hun teams willen versterken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan uw wijk? Word dan nu lid van een van de zeven WAS-teams. Dat kan via de websites van de individuele wijkteams. Deze vindt u op www.zoetermeerveilig.nl > Wijk en Agent Samen.

  Lees meer
 • Tai Chi bij PiëzoCentrum Meerzicht

  (12-12-2016)

  Vanaf donderdag 15 december worden er Tai Chi lessen georganiseerd vanuit PiëzoCentrum Meerzicht. Deze lessen worden gegeven door Luxia Sun, een vrijwilliger die haar talent voor lesgeven in Tai Chi verder wil ontwikkelen. De lessen worden uitgevoerd in de gymzaal van AmbachtenWerkplaats van Piëzo.

  Lees meer
 • Kom 'Gluren bij de Buren'

  (18-11-2016)

  Altijd al willen gluren bij de buren? Zoetermeer maakt zich op voor de eerste editie van het huiskamerfestival 'Gluren bij de Buren'. 15 woonkamers worden omgetoverd tot een tijdelijk poppodium.

  Lees meer
 • Huisvesting vergunninghouders aan de Vrouwenhuiswaard 11 t/m 17

  (28-09-2016)

  De gemeente heeft besloten in het voormalige woonzorgcomplex van Middin aan de Vrouwenhuiswaard 11 t/m 17 voor een periode van twee jaar 28 vergunninghouders - vluchtelingen met een verblijfsvergunning - te huisvesten.

  Meer over huisvesting vergunninghouders aan de Vrouwenhuiswaard

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert