Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Week van Pionieren en Vernieuwen 12-17 oktober

  (09-10-2015)

  Wie heeft Zoetermeer groot gemaakt? U, als inwoner, ondernemer of vertegenwoordiger van een vereniging, organisatie of instelling. De gemeente doet hieraan mee waar ze kan door het zien én zoeken naar ontwikkelkansen. Maar ook door vernieuwing aan te moedigen en verschillende partijen met elkaar in contact te brengen.

  Lees meer
 • Parkeren en te hard rijden: bronnen van ergernis

  (07-10-2015)

  De gemeente ontvangt veel meldingen over het verkeersgedrag van haar inwoners. Verreweg de meeste meldingen gaan over het parkeren en te hard rijden in de wijk. Veel mensen ergeren zich daaraan.

  Lees meer
 • 5-10 oktober: lustrumweek winkelcentrum Meerzicht

  (02-10-2015)

  Winkelcentrum Meerzicht bestaat binnenkort 40 jaar. Vanaf 5 tot en met 10 oktober zullen er allerlei leuke activiteiten in het winkelcentrum plaatsvinden.

  Meer weten over de lustrumweek? Kijk op www.meerzicht.net.

 • Gemeente bedankt inwoners

  (01-10-2015)

  Woensdagavond 30 september werden bijna 200 inwoners in het zonnetje gezet, omdat zij de stad mooier hebben gemaakt. Door een stukje groen of een afvalbak te adopteren of zwerfafval in de buurt op te ruimen. Wethouder Marc Rosier: 'Ik waardeer hun inzet bijzonder, want Zoetermeer wordt zo nog schoner en prettiger leefbaar.'

  Lees meer
 • Open dag kennismaking jongerenwerk en jongerenproductiehuis

  (30-09-2015)

  Stichting Buurtwerk, de nieuwe aanbieder van het jongerenwerk in Zoetermeer, is sinds 1 september in heel Zoetermeer aan de slag. Met hun nieuwe aanpak voor het jongerenwerk wil Buurtwerk onder andere jongeren, ouderen, wijkbewoners, vrijwilligers en sportverenigingen in Zoetermeer met elkaar in contact brengen. Hiertoe heeft Buurtwerk de deuren van het jongerenproductiehuis geopend aan het Kerkenbos 16.

  Lees meer
 • Meer grip op je geld?

  (28-09-2015)

  Heeft u regelmatig het gevoel dat uw geld letterlijk uw portemonnee uitvliegt? Mist u overzicht in uw geldzaken? Dan is de gratis workshop 'Grip op je geld' misschien wel iets voor u.

  Lees meer
 • Casting voor RTL-programma Telekids 'Hou 't Schoon'

  (14-09-2015)

  Voor veel kinderen was 9 september een spannende dag. Zij hebben meegedaan aan de voorselectie voor de spannende spelshow 'Hou 't Schoon' van Telekids.

  Lees meer
 • Wie durft de uitdaging aan?

  (14-09-2015)

  De gemeente wil samen met inwoners zorgen dat er minder afval op straat terecht komt. Scholen zijn benaderd om leerlingen van basis- en middelbare scholen in Zoetermeer hierbij te betrekken en hun bewustwording te vergroten. Voor de basisscholen is inmiddels een project opgestart.

  Lees meer
 • Wat kan Zoetermeer doen voor vluchtelingen?

  (11-09-2015)

  Ook in Zoetermeer leeft het probleem van de vluchtelingen uit Syrië. Het college van burgemeester en wethouders vindt het fijn om te zien dat vele inwoners van Zoetermeer zich het lot van de oorlogsvluchtelingen uit Syrië aantrekken.

  Lees meer
 • Nieuwe opleidingsgroep AKA van start

  (10-09-2015)

  Een zesde groep met enthousiaste deelnemers van Piëzo is van start gegaan met de AKA-opleiding. De AKA-opleiding is een brede beroepsopleiding op mbo-niveau 1. Deelnemers kunnen het diploma 'Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent' behalen.

  Lees meer
 • Website kennismakingscursussen van start

  (20-08-2015)

  Tijdens de Speelmeerweek in sportcentrum De Veur is op donderdag 20 augustus 2015 de nieuwe naam van de website met de kennismakingscursussen onthuld. Op ludieke wijze maakte Jovel Entertainment met hulp van de kinderen de nieuwe naam bekend.

  Lees meer
 • Sociaal eten in Zoetermeer

  (13-08-2015)

  Zoetermeerders die gezellig samen een maaltijd willen eten, kunnen ook na de zomervakantie weer terecht bij de verschillende sociale eetgelegenheden in Zoetermeer. Verschillende Zoetermeerse organisaties slaan de handen ineens om inwoners van Zoetermeer een plek te bieden in hun wijk om samen een gezonden maaltijd te nuttigen tegen een lage prijs. Vrijwilligers, cliënten, scholieren en professionals koken wekelijks of maandelijks voor buurtbewoners uit de verschillende wijken.

  Lees meer
 • Deelnemen aan computercursus Piëzo na zomervakantie

  (13-08-2015)

  Na de zomervakantie start stichting Piëzo nieuwe computercursussen om mensen te leren hoe zij een computer, bepaalde programma's en internet kunnen gebruiken. Ook e-mail en Word komen aan bod. Iedereen die iets wil leren op de computer is van harte welkom binnen te komen lopen.

  Lees meer
 • Verwijderen (beton)palen op voet- en fietspaden

  (11-08-2015)

  In het verleden zijn veel (beton)palen geplaatst op onder andere voetpaden. Dit gebeurde bijvoorbeeld om te voorkomen dat auto's over voetpaden rijden. Tegenwoordig is er meer oog voor de nadelen, zoals ongevallen op voetpaden door een botsing met een paal.
   

  Lees meer
 • Zoetermeer lanceert omgevingsAlert-app

  (28-07-2015)

  De gemeente heeft onlangs de OmgevingsAlert-app gelanceerd. Met de app kunnen inwoners meldingen ontvangen als er vergunningen zijn aangevraagd of toegekend. Wethouder Marc Rosier: ’De app is een mooi middel om inwoners snel en eenvoudig op de hoogte te brengen als er iets in hun omgeving gebeurt. Ik ben blij dat Zoetermeer op deze manier haar digitale dienstverlening voor inwoners weer een stukje verbetert.’

  Lees meer
 • Buurtwerk per 1 september aan het Kerkenbos 16

  (28-07-2015)

  Per 1 juli 2015 is Buurtwerk aan de slag gegaan als nieuwe professionele jongerenwerkaanbieder in Zoetermeer. Het jongerenwerk zet zich in om samen met jongeren op zoek te gaan naar hun talenten en helpen jongeren om op te groeien tot volwaardige volwassenen. Daarnaast heeft het jongerenwerk een belangrijke rol bij het tegengaan van beleving van jongerenoverlast. In de stad komen twee jongerenproductiehuizen, waarvan een in de wijk Meerzicht aan het Kerkenbos 16.

  Lees meer
 • Inspiratiefolder ondernemers voorkomen zwerfafval

  (27-07-2015)

  De gemeente wil binnen vier jaar vrij van zwerfafval zijn. Dat is een nogal ambitieus streven, dat realiseren wij ons. Maar als we met elkaar vanaf de basis deze problematiek aanpakken, komen we een heel eind. In 2014 is de gemeente met het project "Schoon is gewoon" gestart. Alle Zoetermeerse basisscholen krijgen een gastles over zwerfafval, het voortgezet onderwijs een spelshow/kennisquiz en per wijk is een plan om aandachtsgebieden aan te pakken.

  Lees meer
 • Maai- en krooswerkzaamheden

  (10-06-2015)

  De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland zijn in maart gestart met het maaien en krozen van watergangen in de wijken gelegen in het beheersgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden duren met tussenpauzen tot december, of zolang als nodig is.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Kies een wijk:
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert