Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Bestrijd kanker vanuit uw eigen tuin

  (29-07-2015)

  Meer dan 170 gemeenten, waaronder Zoetermeer, doen mee aan de landelijke actie Vergroot de Hoop. Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel, een basisgrondstof voor chemotherapie, in te zamelen. In Zoetermeer kan dit snoeisel aangeboden worden bij de Afvalinzameling, aan de Argonstraat 25. De actie start op 15 juni en duurt tot 31 augustus.

  Lees meer
 • Zoetermeer lanceert omgevingsAlert-app

  (28-07-2015)

  De gemeente heeft onlangs de OmgevingsAlert-app gelanceerd. Met de app kunnen inwoners meldingen ontvangen als er vergunningen zijn aangevraagd of toegekend. Wethouder Marc Rosier: ’De app is een mooi middel om inwoners snel en eenvoudig op de hoogte te brengen als er iets in hun omgeving gebeurt. Ik ben blij dat Zoetermeer op deze manier haar digitale dienstverlening voor inwoners weer een stukje verbetert.’

  Lees meer
 • Buurtwerk per 1 september aan het Kerkenbos 16

  (28-07-2015)

  Per 1 juli 2015 is Buurtwerk aan de slag gegaan als nieuwe professionele jongerenwerkaanbieder in Zoetermeer. Het jongerenwerk zet zich in om samen met jongeren op zoek te gaan naar hun talenten en helpen jongeren om op te groeien tot volwaardige volwassenen. Daarnaast heeft het jongerenwerk een belangrijke rol bij het tegengaan van beleving van jongerenoverlast. In de stad komen twee jongerenproductiehuizen, waarvan een in de wijk Meerzicht aan het Kerkenbos 16.

  Lees meer
 • Inspiratiefolder ondernemers voorkomen zwerfafval

  (27-07-2015)

  De gemeente wil binnen vier jaar vrij van zwerfafval zijn. Dat is een nogal ambitieus streven, dat realiseren wij ons. Maar als we met elkaar vanaf de basis deze problematiek aanpakken, komen we een heel eind. In 2014 is de gemeente met het project "Schoon is gewoon" gestart. Alle Zoetermeerse basisscholen krijgen een gastles over zwerfafval, het voortgezet onderwijs een spelshow/kennisquiz en per wijk is een plan om aandachtsgebieden aan te pakken.

  Lees meer
 • Lustrumfeest Waterbuurtvereniging

  (13-07-2015)

  Op 27 juni 2015 heeft de Waterbuurtvereniging haar 40 jarig Lustrum gevierd. Om 13.00 uur opende Wethouder Marc Rosier het Lustrumfeest en werd de muzikale aftrap verzorgd door Daisy van Lingen en bandleden (bekend van The Voice Off Holland 2014).

  Lees meer
 • Zomerschool Piëzo tijdens zomervakantie

  (08-07-2015)

  In de zomervakantie kunnen Zoetermeerders elkaar ontmoeten tijdens de zomerschool van Stichting Piëzo. Er worden taal- en rekenlessen gegeven, er zijn inloop- en ontmoetingsbijeenkomsten, wijkmaaltijden voor ouderen en ouder/kind-activiteiten. Van maandag tot en met donderdag (tussen 9.00 en 16.00 uur) kunnen mensen terecht voor een praatje met koffie en thee en/of informatie over de PiëzoMethodiek, cursussen en activiteiten. Naast het ontmoeten van anderen kan men zich ook aanmelden voor het nieuwe seizoen dat start op 24 augustus. De zomerschool wordt gehouden in PiëzoCentrum Palenstein, Rakkersveld 253 en is voor iedereen toegankelijk die mee wil helpen en/of iets -nieuws- wil leren.

  Lees meer
 • Happy Days bij Speelmeer!

  (08-07-2015)

  Het schooljaar zit er weer op. Zomervakantie! Tijd om leuke dingen te doen en tijd voor het SpeelmeerPaspoort. Ook dit jaar hebben we weer veel leuke aanbiedingen voor jullie in ons mooie SpeelmeerPaspoort 2015. Op woensdag 24 juni werd het eerste SpeelmeerPaspoort uitgereikt. Alweer voor de 16de keer. De paspoorten zijn verspreid over alle basisscholen.

  Lees meer
 • Stichting Buurtwerk krachtig van start met jongerenwerk

  (08-07-2015)

  Stichting Buurtwerk is per 1 juli van start gegaan als nieuwe aanbieder van het jongerenwerk in Zoetermeer. Met een nieuwe aanpak gericht op de mogelijkheden van jongeren en hun omgeving, gaan zij de komende tijd aan de slag.

  Lees meer
 • Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (28-06-2015)

  Gaat u binnenkort op vakantie? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk. De gemeente haakt aan bij de landelijke campagne om inwoners op te roepen in actie te komen tegen woninginbraak. Want inbrekers slaan vaker toe in de zomerperiode. Ook als u niet op vakantie gaat is het belangrijk alert te blijven. Want inbrekers hebben soms maar een paar minuten nodig.

  Lees meer
 • Plastic, blik en drankenkartons in één container

  (23-06-2015)

  De gemeente wil inwoners stimuleren om nog meer huishoudelijk afval gescheiden in te leveren. Het was al mogelijk om papier, glas, GFT, textiel en klein chemisch afval te scheiden. Daar zijn nu ook blik en drankenkartons bijgekomen. Om het makkelijk te maken, kan dit samen met plastic in de bestaande plastic inzamelcontainers gegooid worden. Het blik, plastic en de drankenkartons worden later uit elkaar gehaald. Dit betekent minder restafval en meer voordeel voor het milieu. Wethouder Paalvast (Duurzaam): 'We willen het inwoners zo makkelijk mogelijk maken om afval te scheiden, dat is winst voor het milieu en ook voor de portemonnee'.

  Lees meer
 • Maai- en krooswerkzaamheden

  (10-06-2015)

  De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland zijn in maart gestart met het maaien en krozen van watergangen in de wijken gelegen in het beheersgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden duren met tussenpauzen tot december, of zolang als nodig is.

  Lees meer
 • Verslag wijkveiligheidsavond 4 maart 2015

  (02-06-2015)

  In de bijlage vindt u het verslag van deze bijeenkomst.

  Lees meer
 • Gemeente waarschuwt voor babbeltrucs aan de deur

  (26-05-2015)

  In Zoetermeer zijn de afgelopen tijd enkele meldingen binnengekomen van oplichters die zich voordoen als agent en met een babbeltruc woningen binnendringen. De gemeente wil haar inwoners waarschuwen, zodat zij alert zijn op babbeltrucs aan de deur. In samenwerking met de politie zijn er posters opgehangen in wijkposten en in seniorencomplexen.

  Lees meer
 • Aanpak extra bereikbaarheid Mandelabrug

  (13-05-2015)

  Het college stelt de gemeenteraad voor om twee nieuwe extra liften te plaatsen bij de Mandelabrug, om de bereikbaarheid daarvan betrouwbaarder te maken.

  Lees meer
 • Fietspaden veiliger zonder betonblokken en paaltjes

  (13-05-2015)

  Paaltjes en andere obstakels op fietspaden zijn lang niet altijd veilig voor fietsers. Zoetermeer maakt daar werk van door paaltjes op fietspaden te verwijderen of door fietspaden veiliger te maken met fietsvriendelijke paaltjes. Wethouder Marc Rosier (verkeer en vervoer) plaatste eind april een fietsvriendelijk paaltje bij de Juweellaan in Rokkeveen.

  Lees meer
Archief

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Kies een wijk:
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert