Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Praat mee over het wijk-/buurtbudget

  (01-02-2016)

  Voelt u zich betrokken bij uw eigen wijk en buurt en heeft u goede ideeën om de leefomgeving te verbeteren? Praat dan mee over het wijk-/buurtbudget.

  Lees meer
 • What’s App-groep als buurtpreventie

  (11-01-2016)
  Inwoners kunnen hun buurt veiliger maken door een Buurt WhatsApp-groep te starten. Dit is een What’s App-groep waarin buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van eventuele verdachte situaties.
  Lees meer
 • Verkeerswerkgroepen in alle wijken van Zoetermeer

  (16-12-2015)

  Verkeersveiligheid vindt de gemeente Zoetermeer erg belangrijk en tegelijkertijd hecht de gemeente veel waarde aan direct contact en samenspraak met de inwoners. De verkeerswerkgroepen blijken een goede en efficiënte wijze om hier invulling aan te geven.

  Lees meer
 • Komt u Wijk en Agent Samen versterken?

  (20-11-2015)

  De teams van Wijk en Agent Samen (WAS) zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste bewoners die hun teams willen versterken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan uw wijk? Word dan nu lid van een van de zeven WAS-teams. Dat kan via de websites van de individuele wijkteams. Deze vindt u op www.zoetermeerveilig.nl > Wijk en Agent Samen.

  Lees meer
 • Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (05-11-2015)

  Houdt u 's avonds een lichtje aan als u de deur uitgaat? Maak het inbrekers niet te makkelijk. Gemeente, politie en woningcorporaties haken aan bij de landelijke campagne om inwoners op te roepen in actie te komen tegen woninginbraak. Want inbrekers slaan vaker toe tijdens de donkere maanden.

  Lees meer
 • Besparen op energiegebruik in de winter

  (14-10-2015)

  Bewustwording creëren over energiegebruik in huis om zo de energierekening te verlagen, dat is een doel van het energieproject dat Piëzo uitvoert. Ook dit najaar gaan energieconsulenten van stichting Piëzo volop aan de slag met het geven van Energiescans en Energieparty's op verschillende plekken in Zoetermeer. Ook zijn de consulenten wekelijks op woensdag bereikbaar voor vragen over energiegebruik in het Energiepunt in de bibliotheek. De Energiescans en -party's zijn toegankelijk voor alle Zoetermeerders en kunnen op aanvraag verzorgd worden. De activiteit is altijd gratis. Het Energiepunt in de hoofdbibliotheek in Zoetermeer is elke woensdag geopend van 13.00-14.00 uur.

  Lees meer
 • Wie durft de uitdaging aan?

  (14-09-2015)

  De gemeente wil samen met inwoners zorgen dat er minder afval op straat terecht komt. Scholen zijn benaderd om leerlingen van basis- en middelbare scholen in Zoetermeer hierbij te betrekken en hun bewustwording te vergroten. Voor de basisscholen is inmiddels een project opgestart.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert