Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • TRASHBASH weer van start

  (17-02-2017)

  Na het grote succes van vorig jaar is op 3 februari 2017 weer begonnen met de interactieve spelshow en kennisquiz TRASHBASH. Dit is een wedstrijd tussen middelbare scholen rondom het thema zwerfafval. De scholen doen dit ook dit jaar weer onder leiding van de Afvalbutlers.

  Lees meer
 • Wandel mee met de laatste winterwandeling

  (13-02-2017)
  Vergroot afbeelding: Natuurtuin

  Ontdek op zondag 26 februari tijdens de laatste winterwandeling de 'Natuurtuin in de winter!' De natuurtuingidsen vertellen u alles over de verandering van de natuur. Komt u ook? De wandeling start om 14.00 uur vanaf 't Westpunt in het Westerpark. U gaat via de zij-ingang de Natuurtuin in. Kom op tijd want het hek gaat weer op slot. De wandeling is gratis en duurt ongeveer een uur.

  Meer over de winterwandeling op 26 februari

 • Informatieavond Voorweg-Noord op donderdag 23 februari

  (09-02-2017)

  Graag nodigt de gemeente u uit om het besluit van het college over de invulling van de locatie Voorweg-Noord toe te lichten. Deze informatiebijeenkomst organiseren wij op donderdag 23 februari 2017 vanaf 18.30 uur.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur over geld, schulden of werk

  (26-01-2017)

  Heeft u vragen over uw uitkering? Of komt u er niet uit met solliciteren? Wilt u taallessen volgen, of wilt u graag vrijwilligerswerk doen, maar u weet niet hoe? Kom dan naar het inloopspreekuur op een locatie bij u in de buurt.

  Lees meer
 • Nieuwe woningen als boerenerf aan de Voorweg

  (25-01-2017)

  Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om aan de Voorweg twaalf nieuwe woningen te laten bouwen op de locatie van de oude wijktuinen en het vrijetijdscentrum. Het plan heeft een groen en historisch karakter. Er worden ook middelen gereserveerd om extra bewonerswensen te realiseren.

  Lees meer
 • Alcoholgebruik verboden in Bossenbuurt Meerzicht

  (18-01-2017)

  De gemeente stelt een alcoholnuttigingsverbod in voor de Bossenbuurt in Meerzicht. Het gaat om het Savelsbos, Scheveningsebos, Vreebos, Vegelingsebos, Zalkerbos en een deel van het RandstadRailtraject. De gemeente wil hiermee de overlast terugdringen, die bewoners, scholieren en leraren ondervinden van personen die bij de school en in de omgeving alcohol drinken.

  Lees meer
 • Uitslag kerstbomeninzameling

  (12-01-2017)

  Tijdens de jaarlijkse kerstbomeninzameling op zaterdag 7 januari kon heel Zoetermeer kerstbomen inleveren. Met ruim 2700 ingeleverde bomen was de inzameling ook dit jaar een succes. Op de 15 inleverpunten was het een drukte van belang, en vooral in de wijk Oosterheem zijn veel oude kerstbomen ingeleverd. Bij elk punt stond een medewerker van afvalinzameling, samen met twee scouts afkomstig van de Zoetermeerse scoutingverenigingen Ashanti, John McCormick en Pocahontas.

  Lees meer
 • Goed leren rekenen bij Piëzo

  (03-01-2017)

  Elke dag kom je in situaties terecht waarbij je snel iets moet uitrekenen; in de supermarkt, thuis of op het werk. Algemene kennis van rekenen heb je nodig in het dagelijks leven.

  Lees meer
 • Jaarwisseling in Zoetermeer feestelijk en relatief rustig verlopen

  (02-01-2017)

  Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. Op de Markt was een grootse vuurwerkshow en een nieuwjaarsfeest en in Silverdome was een uitverkocht jongerenfeest waar zo'n 1.250 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. Het feest en het vuurwerk op de Markt heeft volgens de politie enkele duizenden mensen naar de Markt getrokken en wordt als een groot succes gezien. Dit kwam mede door de goede samenwerking tussen gemeente, politie en de zes horecaondernemingen die het feest op de Markt mede hebben georganiseerd.

  Lees meer
 • Komt u Wijk en Agent Samen versterken?

  (12-12-2016)

  De teams van Wijk en Agent Samen (WAS) zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste bewoners die hun teams willen versterken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan uw wijk? Word dan nu lid van een van de zeven WAS-teams. Dat kan via de websites van de individuele wijkteams. Deze vindt u op www.zoetermeerveilig.nl > Wijk en Agent Samen.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert