Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Zondag geen online dienstverlening

  (20-10-2016)

  Wegens technisch onderhoud is het zondag 23 oktober niet mogelijk om online een afspraak te maken, aanvragen te doen, grofvuil aan te melden of een verhuizing door te geven. De werkzaamheden starten om 9.00 uur en we verwachten dat deze om 18.00 uur zijn afgerond. Onze excuses voor het ongemak.

 • Lever e-waste in en help Terre des Hommes

  (20-10-2016)

  Heeft u nog veel kapotte spaarlampen of afgedankte elektrische apparaten (e-waste) liggen? Lever ze in bij het Zelfbrengdepot, dan maakt Terre des Hommes Zoetermeer kans op een cheque. Daarnaast zijn er vele andere prijzen te winnen. De actie duurt tot en met 31 december 2016.

  Lees meer
 • Feestdag voor vrijwilligers 2016

  (11-10-2016)

  Op 10 november 2016 vindt het Vrijwilligersfeest 2016 plaats. Met dit feest waardeert het gemeentebestuur de vele actieve vrijwilligers in de stad.

  Lees meer
 • Bekendmaking verkeersbesluit 17 nieuwe elektrische oplaadpalen in Zoetermeer

  (29-09-2016)

  Besloten is om door plaatsing van bord of borden E4 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met een onderbord met de tekst 'uitsluitend voor en gedurende het opladen van elektrische voertuigen' de volgende in Zoetermeer gelegen parkeervakken aan te duiden als een parkeerplaats voor uitsluitend het opladen van elektrische voertuigen, tevens parkeerverbod voor andere voertuigen en verbod voor langer parkeren dan voor het opladen noodzakelijk is.

  Lees meer
 • Huisvesting vergunninghouders aan de Vrouwenhuiswaard 11 t/m 17

  (28-09-2016)

  De gemeente heeft besloten in het voormalige woonzorgcomplex van Middin aan de Vrouwenhuiswaard 11 t/m 17 voor een periode van twee jaar 28 vergunninghouders - vluchtelingen met een verblijfsvergunning - te huisvesten.

  Meer over huisvesting vergunninghouders aan de Vrouwenhuiswaard

 • Hulp in je buurt

  (28-09-2016)

  Hulp nodig bij een klusje in uw huis, de tuin of bijvoorbeeld bij het boodschappen doen? Of wilt u juist iemand uit de buurt helpen? De website www.hulpinjebuurt.nl brengt vraag en aanbod rondom hulp dichtbij huis bij elkaar.

  Het is de moeite waard om de website te bekijken! Op Youtube kunt u een filmpje bekijken over dit nieuwe online platform in Zoetermeer.

 • Heeft u moeite met rekenen?

  (27-09-2016)

  Dan zijn rekenlessen misschien iets voor u. Stichting Piëzo gaat rekenlessen voor de gemeente uitvoeren. Twee keer per week wordt er les gegeven.

  Mocht u daaraan willen deelnemen dan kunt u zich aanmelden via e-mailadres Milou@stichtingpiezo.nl. U kunt ook bellen met 06-11715238 voor informatie en aanmelding.

 • Rijvaardigheidstraining voor 50-plussers

  (21-09-2016)

  Bent u benieuwd hoe het staat met uw rijvaardigheid en met uw theoretische kennis van de verkeersregels? Dan kunt u op 12 november deelnemen aan de rijvaardigheidstraining voor 50-plussers, 's ochtends of 's middags.

  Lees meer
 • Samen maken we de stad: doe mee!

  (08-09-2016)

  Het gebied rond de Mandelabrug krijgt nieuwe impulsen. De ruimte rond de brug en de aangrenzende A12 is uitgeroepen tot hét initiatievengebied van de stad. De plek waar creatieve ideeën die de stad Zoetermeer echt op de kaart kunnen zetten, gerealiseerd worden. Op 1 september verrichtte wethouder Marc Rosier hiervoor de aftrap.

  Lees meer
 • Kick-off scholenproject PBD

  (02-09-2016)

  Woensdag 31 augustus is de pilot 'PBD op school' officieel van start gegaan. Wethouder Paalvast gooide samen met een afvaardiging van de deelnemende scholen de eerste zak PBD (Plastic, Blik en Drankkartons) symbolisch in een afvalcontainer bij Afvalinzameling.

  Lees meer
 • Veel animo voor fietstocht langs mozaïekprojecten

  (30-08-2016)

  Onder grote belangstelling heeft wethouder Taco Kuiper zaterdag 27 augustus het startsein gegeven voor de fietstocht langs de mozaïekprojecten in Buytenwegh De Leyens.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert