Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Komt u Wijk en Agent Samen versterken?

  (20-11-2015)

  De teams van Wijk en Agent Samen (WAS) zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste bewoners die hun teams willen versterken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan uw wijk? Word dan nu lid van een van de zeven WAS-teams. Dat kan via de websites van de individuele wijkteams. Deze vindt u op www.zoetermeerveilig.nl > Wijk en Agent Samen.

  Lees meer
 • Ideeën welkom voor crowdfunding via Buurtdromen

  (16-11-2015)

  Heeft u een leuk, mooi of vernieuwend idee voor Zoetermeer? Levert het idee een positieve bijdrage aan uw straat, uw buurt of de hele stad? Maar is er niet voldoende geld? Dien een Buurtdroom in en verzamel geld. Als voldoende mensen allemaal een (klein) bedrag inleggen, maakt u samen de mooiste dromen mogelijk. De gemeente heeft de website www.buurtdromen.nl ontwikkeld, waarbij inwoners via het principe van crowdfunding hun ideeën kunnen proberen te financieren.

  Lees meer
 • Oplaadpunten voor elektrische auto's bij Uiterwaard/Herenwaard

  (13-11-2015)

  Besloten is om door plaatsing van bord of borden E4 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met een onderbord met de tekst 'uitsluitend voor en gedurende het opladen van elektrische voertuigen' de twee zuidwestelijke parkeervakken op het parkeerterrein dat tussen de Uiterwaard en de Herenwaard ligt, aan te duiden als een parkeerplaats voor uitsluitend het opladen van elektrische voertuigen, tevens parkeerverbod voor andere voertuigen en voor langer parkeren dan voor het opladen noodzakelijk is.

  Lees meer
 • Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (05-11-2015)

  Houdt u 's avonds een lichtje aan als u de deur uitgaat? Maak het inbrekers niet te makkelijk. Gemeente, politie en woningcorporaties haken aan bij de landelijke campagne om inwoners op te roepen in actie te komen tegen woninginbraak. Want inbrekers slaan vaker toe tijdens de donkere maanden.

  Lees meer
 • Suriname-verzamelkabinet bij Stadsmuseum Zoetermeer

  (28-10-2015)

  Het Stadsmuseum Zoetermeer besteedt in een speciaal Verzamelkabinet aandacht aan bijzondere verzamelingen van Zoetermeerders. Tot en met 6 december 2015 is het Verzamelkabinet ingericht als Suriname-kabinet met een selectie uit de verzameling van Frans Rietvelt.

  Lees meer
 • Sportvissers in actie tegen zwerfafval

  (22-10-2015)

  Zaterdag 17 oktober hebben op initiatief van Vissersbelang Zoetermeer veertien sportvissers zwerfafval opgeruimd langs de oevers van de Zoetermeerse- en Noordhovenseplas. Om 10.30 uur hadden de vrijwilligers zich verzameld bij Happy Moose om van daaruit de actie te starten. Met vuilniszakken, prikstokken en handschoenen zijn met name blikjes, peuken, dopjes, flesjes en plastic flessen verzameld. Tijdens de opruimactie kwamen de sportvissers veel in contact met vissers die op dat moment aan het vissen waren. Naast de gesprekken over de soorten vissen die gevangen waren, hebben de initiatiefnemers ook aandacht gevraagd voor de zwerfafvalproblematiek.

  Lees meer
 • Vervolg omwisselactie minicontainers in Meerzicht

  (20-10-2015)

  De gemeente gaat in november door met de vervanging van de grijze en groene minicontainers voor het rest- en gft-afval bij alle laagbouwwoningen. De omwisseling vindt de komende jaren plaats per inzamelroute en gebeurt in fases. De laatste omwisseling staat gepland voor medio 2017.

  Lees meer
 • Tentoonstelling 'Gestold geluk. Stadssouvenirs en hun verhaal'

  (19-10-2015)

  Mensen reizen (meer dan ooit) en willen graag een herinnering aan reis- en vakantiebestemmingen. Vroeger maakten we vakantiekiekjes en stuurden de thuisblijvers leuke prentbriefkaarten met bezienswaardigheden. Tegenwoordig maken we selfies met een smartphone en plaatsen die meteen op Facebook of Instagram. Toch blijft het tastbare souvenir, als blijvende herinnering aan de vakantieplek, nog steeds ongekend populair. Daarom organiseert het Stadsmuseum Zoetermeer een tentoonstelling over stadssouvenirs.

  Lees meer
 • Zoetermeer organiseert Stadsgesprekken over de vluchtelingencrisis

  (16-10-2015)

  Het college stelt de gemeenteraad voor om in Zoetermeer tijdelijke crisisopvang voor vluchtelingen voor in beginsel 72 uur te realiseren. Ook wil het college de druk op de Asielzoekerscentra (AZC) in het land verlichten door versneld woonruimte te realiseren voor woningzoekenden, waaronder vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben. Hierover wil de gemeente in gesprek met inwoners van Zoetermeer. Daarom worden op 28 en 29 oktober stadsgesprekken georganiseerd.

  Lees meer
 • Wethouder van Leeuwen opent Jongerenproductiehuis 'Kerkenbos'

  (16-10-2015)

  Op 14 oktober was het eindelijk zover. Actieve jongeren, studenten van het ROC Mondriaan en de jongerenwerkers van Buurtwerk hadden er al een tijdje met zijn allen keihard voor gewerkt om de deuren van ons eerste jongerenproductiehuis te kunnen openen.

  Lees meer
 • Besparen op energiegebruik in de winter

  (14-10-2015)

  Bewustwording creëren over energiegebruik in huis om zo de energierekening te verlagen, dat is een doel van het energieproject dat Piëzo uitvoert. Ook dit najaar gaan energieconsulenten van stichting Piëzo volop aan de slag met het geven van Energiescans en Energieparty's op verschillende plekken in Zoetermeer. Ook zijn de consulenten wekelijks op woensdag bereikbaar voor vragen over energiegebruik in het Energiepunt in de bibliotheek. De Energiescans en -party's zijn toegankelijk voor alle Zoetermeerders en kunnen op aanvraag verzorgd worden. De activiteit is altijd gratis. Het Energiepunt in de hoofdbibliotheek in Zoetermeer is elke woensdag geopend van 13.00-14.00 uur.

  Lees meer
 • Entree Zoetermeer: denk mee!

  (14-10-2015)

  Of u nu uitstapt op het station van Zoetermeer, de Mandelabrug oversteekt met de fiets of met de auto over de A12 rijdt, veel mensen komen dagelijks door het Entreegebied van Zoetermeer. Komende periode gaat de gemeente met inwoners, ondernemers en organisaties in gesprek om het gebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Denkt u ook mee?

  Lees meer
 • Parkeren en te hard rijden: bronnen van ergernis

  (07-10-2015)

  De gemeente ontvangt veel meldingen over het verkeersgedrag van haar inwoners. Verreweg de meeste meldingen gaan over het parkeren en te hard rijden in de wijk. Veel mensen ergeren zich daaraan.

  Lees meer
 • Gemeente bedankt inwoners

  (01-10-2015)

  Woensdagavond 30 september werden bijna 200 inwoners in het zonnetje gezet, omdat zij de stad mooier hebben gemaakt. Door een stukje groen of een afvalbak te adopteren of zwerfafval in de buurt op te ruimen. Wethouder Marc Rosier: 'Ik waardeer hun inzet bijzonder, want Zoetermeer wordt zo nog schoner en prettiger leefbaar.'

  Lees meer
 • Wie durft de uitdaging aan?

  (14-09-2015)

  De gemeente wil samen met inwoners zorgen dat er minder afval op straat terecht komt. Scholen zijn benaderd om leerlingen van basis- en middelbare scholen in Zoetermeer hierbij te betrekken en hun bewustwording te vergroten. Voor de basisscholen is inmiddels een project opgestart.

  Lees meer
 • Wat kan Zoetermeer doen voor vluchtelingen?

  (11-09-2015)

  Ook in Zoetermeer leeft het probleem van de vluchtelingen uit Syrië. Het college van burgemeester en wethouders vindt het fijn om te zien dat vele inwoners van Zoetermeer zich het lot van de oorlogsvluchtelingen uit Syrië aantrekken.

  Lees meer
 • Website kennismakingscursussen van start

  (20-08-2015)

  Tijdens de Speelmeerweek in sportcentrum De Veur is op donderdag 20 augustus 2015 de nieuwe naam van de website met de kennismakingscursussen onthuld. Op ludieke wijze maakte Jovel Entertainment met hulp van de kinderen de nieuwe naam bekend.

  Lees meer
 • Verwijderen (beton)palen op voet- en fietspaden

  (11-08-2015)

  In het verleden zijn veel (beton)palen geplaatst op onder andere voetpaden. Dit gebeurde bijvoorbeeld om te voorkomen dat auto's over voetpaden rijden. Tegenwoordig is er meer oog voor de nadelen, zoals ongevallen op voetpaden door een botsing met een paal.

  Lees meer
 • Zoetermeer lanceert omgevingsAlert-app

  (28-07-2015)

  De gemeente heeft onlangs de OmgevingsAlert-app gelanceerd. Met de app kunnen inwoners meldingen ontvangen als er vergunningen zijn aangevraagd of toegekend. Wethouder Marc Rosier: ’De app is een mooi middel om inwoners snel en eenvoudig op de hoogte te brengen als er iets in hun omgeving gebeurt. Ik ben blij dat Zoetermeer op deze manier haar digitale dienstverlening voor inwoners weer een stukje verbetert.’

  Lees meer
 • Maai- en krooswerkzaamheden

  (10-06-2015)

  De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland zijn in maart gestart met het maaien en krozen van watergangen in de wijken gelegen in het beheersgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden duren met tussenpauzen tot december, of zolang als nodig is.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Kies een wijk:
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert