Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • 25 juni: Rondleiding in Natuurtuin

  (22-06-2017)
  Vergroot afbeelding: Natuurtuin

  Bent u wel eens mee geweest met de gratis rondleiding in de Natuurtuin? Kom zondag 25 juni meewandelen onder begeleiding van een natuurgids. De wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

  Meer over de rondleiding op 25 juni

 • 48 nieuwe elektrische oplaadpalen in Zoetermeer

  (15-06-2017)

  Besloten is om door plaatsing van bord of borden E4 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met een onderbord met de tekst 'uitsluitend voor en gedurende het opladen van elektrische voertuigen' de volgende in Zoetermeer gelegen parkeervakken aan te duiden als een parkeerplaats voor uitsluitend het opladen van elektrische voertuigen, tevens parkeerverbod voor andere voertuigen en verbod voor langer parkeren dan voor het opladen noodzakelijk is.

  Lees meer
 • Populieren Kruiswater

  (13-06-2017)

  Appartementen aan het Kruiswater kijken uit op een park met veel bomen. Deze bomen zijn hoog, waardoor ze het uitzicht belemmeren en licht uit de woningen nemen.

  Lees meer
 • Bloembakken geplaatst rond winkelcentrum

  (24-05-2017)

  Op dinsdag 23 mei heeft wethouder Marc Rosier de laatste van de in totaal 20 bloembakken opgehangen bij winkelcentrum Meerzicht. De bloembakken zullen tot in het najaar aan de lantaarnpalen bij de entrees en parkeerplaats van het winkelcentrum hangen om het aangezicht van het winkelcentrum op te vrolijken.

  Lees meer
 • Levendig en groen rondom station en Afrikaweg

  (23-05-2017)

  Wie in de toekomst Zoetermeer binnen komt vanaf de A12 of het station, belandt direct midden in een levendig en groen gebied. Een nieuw stadsdeel met 3500 nieuwe woningen en een aantrekkelijke mix van voorzieningen, kantoren, horeca en groen. De plannen hiervoor heeft het college op 22 mei aangeboden aan de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Oranje Nassau College Parkdreef wint TRASHBASH

  (11-05-2017)

  De 1000 brugklassers van het Atrium, Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef, Erasmus- en Alfrink College hebben de afgelopen twee maanden hard gewerkt om de schoonste schoolomgeving van Zoetermeer te hebben. Op 10 mei heeft wethouder Isabelle Vugs bekendgemaakt dat het ONC deze strijd heeft gewonnen.

  Lees meer
 • Koningsdag 2017

  (04-05-2017)
  Vergroot afbeelding: afvalinzameling tijdens Koningsdag

  De Oranjestichting en de gemeente Zoetermeer hebben de handen uit de mouwen gestoken om van Koningsdag 2017 een zo zwerfafvalvrij mogelijk evenement te maken. Veel deelnemers aan de vrijmarkt hebben gehoor gegeven aan de oproep om afval en niet-verkochte spullen bij de milieueilanden in te leveren. Met name bij het milieueiland op de Markt werd veel plastic, blik en drankkartons (PBD), alles met een stekker, papier en boeken, textiel, schoenen en speelgoed ingeleverd. Helaas was er toch nog veel restafval. Aan de deelnemers, de Oranjestichting en de gemeente de uitdaging om dit tijdens Koningsdag 2018 verder te minimaliseren.

 • Voortgang bouw IKC De Toverberg

  (11-04-2017)

  In de wijk Meerzicht laat de gemeente Zoetermeer aan de Toverberg een nieuw integraal kindcentrum (IKC) bouwen. In dit kindcentrum bij basisschool 't Schrijverke komt ook een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en een centrum voor jeugd en gezin.

  Lees meer
 • Waarschuwing van politie: ook in Zoetermeer zijn oplichters actief

  (06-04-2017)

  In Zoetermeer zijn klussende, Engelssprekende oplichters actief. Het gaat om personen die aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak of het bestraten van de oprit.

  Lees meer
 • Praat mee over Zoetermeer met nieuwe app

  (05-04-2017)
  logo Youmee

  Vanaf nu kunt u ook via een nieuwe app meepraten over de ontwikkelingen in de stad. Download Youmee (spreek uit joemie) en doe mee op uw smartphone, tablet of computer. Het gaat om een proef van twee jaar en het is een uitbreiding op de mogelijkheden die er al zijn om in gesprek te gaan met de gemeente zoals het samenspraakplatform doemee.zoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Inzet tijdens Landelijke Opschoondag

  (04-04-2017)
  Vergroot afbeelding: overhandiging cadeaubon

  De heer Foeken uit Noordhove heeft gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om zijn actie tijdens de Landelijke Opschoondag te melden. Met de titel 'Wacht buurman, ik heb een idee' heeft hij een foto naar Schoonisgewoon@zoetermeer.nl gestuurd. De heer Foeken heeft op 25 maart twee keer twee uur de buurt opgeschoond.

  Lees meer
 • Groot onderhoud Vlieland en Waterland

  (02-03-2017)

  Op 31 januari 2017 is een informatieavond voor bewoners gehouden over het groot onderhoud aan het Vlieland en Waterland. De terugkoppeling van deze avond kunt u lezen in het tweekolommenstuk en de bewonersbrief.

  Lees meer
 • Brug Kennemerland afgesloten

  (28-02-2017)

  De houten brug aan het Kennemerland is zodanig aangetast door houtrot dat de veiligheid niet meer kan worden gegarandeerd. De bestaande brug wordt dit jaar vervangen door een nieuwe brug.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur over geld, schulden of werk

  (26-01-2017)

  Heeft u vragen over uw uitkering? Of komt u er niet uit met solliciteren? Wilt u taallessen volgen, of wilt u graag vrijwilligerswerk doen, maar u weet niet hoe? Kom dan naar het inloopspreekuur op een locatie bij u in de buurt.

  Lees meer
 • Alcoholgebruik verboden in Bossenbuurt Meerzicht

  (18-01-2017)

  De gemeente stelt een alcoholnuttigingsverbod in voor de Bossenbuurt in Meerzicht. Het gaat om het Savelsbos, Scheveningsebos, Vreebos, Vegelingsebos, Zalkerbos en een deel van het RandstadRailtraject. De gemeente wil hiermee de overlast terugdringen, die bewoners, scholieren en leraren ondervinden van personen die bij de school en in de omgeving alcohol drinken.

  Lees meer

Wijkpost Meerzicht

Open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag gesloten.

Albrandswaard 1
2716 DA Zoetermeer

Telefoon: 079-346 9003
E-mail: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert