Zesde groepsaankoop zonnepanelen Zuid-Holland van start

Home > Inwoners > Nieuws > Zesde groepsaankoop zonnepanelen Zuid-Holland van start

Zesde groepsaankoop zonnepanelen Zuid-Holland van start

Met de aanschaf van zonnepanelen heeft u de mogelijkheid om zelf duurzame elektriciteit op te wekken. Hierdoor bespaart u niet alleen op de energierekening, maar draagt u ook bij aan een Duurzaam Zoetermeer. Deze week starten 14 Zuid-Hollandse gemeenten de groepsaankoop zonnepanelen in samenwerking met iChoosr, een onafhankelijke organisator van groepsaankopen. Dit is de zesde groepsaankoop van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland. Alle inwoners van Zuid-Holland kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven als deelnemer.

Zuid-Holland al 61.000 panelen rijker door SamenZonneEnergie

In de provincie Zuid-Holland hebben inmiddels 5.500 huishoudens meer dan 61.000 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. 'In Zoetermeer is nog veel potentie voor duurzame daken', zegt Robin Paalvast, wethouder Duurzaam en Groen. 'Er zijn nog veel daken geschikt voor zonnepanelen. En met de aanschaf van zonnepanelen wekt u niet alleen uw eigen stroom op, maar levert u ook een bijdrage aan een energie neutraal Zoetermeer'.

Waarom een groepsaankoop?

De groepsaankoop is een laagdrempelige manier voor inwoners om zich te laten informeren over de mogelijkheden van zonne- energie. SamenZonne Energie brengt geïnteresseerden in zonnepanelen samen. Vervolgens wordt er een veiling georganiseerd onder gekwalificeerde leveranciers. Hoe groter de groep deelnemers, hoe scherper het aanbod. Daarbij wordt de kwaliteit van de leveranciers, producten en installatie bewaakt door SamenZonneEnergie. Zo wordt het uitzoekwerk naar een voordelig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem uit handen genomen.

Gemakkelijk inschrijven

Wie graag een vrijblijvend aanbod op maat wil ontvangen kan zich tot en met 22 maart gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 23 maart organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod. Als een deelnemer besluit om het aanbod te accepteren, dan wordt er een compleet en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op. Gemeenten zetten via SamenZonneEnergie een belangrijke stap naar een duurzamere omgeving.