Laatste week inschrijven voor groepsaankoop zonnepanelen

Home > Inwoners > Nieuws > Laatste week inschrijven voor groepsaankoop zonnepanelen

Laatste week inschrijven voor groepsaankoop zonnepanelen

In Zoetermeer hebben zich al meer dan 1.200 huishoudens ingeschreven voor de groepsaankoop zonnepanelen waar 13 Zuid-Hollandse gemeenten aan meedoen. Op 22 maart sluit de inschrijving voor deze actie. Inwoners van Zuid-Holland hebben nog een week de tijd om zich gratis en vrijblijvend te laten informeren over zonnepanelen.

Het aantal inschrijvingen is belangrijk voor de prijs van het zonnepanelensysteem. Hoe hoger het aantal inschrijvingen, hoe scherper de prijs. De prijs van het aanbod wordt op 23 maart bepaald door middel van een veiling onder vooraf gekwalificeerde leveranciers. Gemiddeld bespaarden deelnemers van eerdere groepsaankopen van SamenZonneEnergie € 1.064,- op de aanschafprijs van hun systeem.

SamenZonneEnergie

Door de grote hoeveelheid aanbieders van zonnepanelen zien huiseigenaren vaak door de bomen het bos niet meer. Via de groepsaankoop worden mensen geholpen met de aanschaf van hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen.

Wethouder Robin Paalvast van Duurzaam en Groen Zoetermeer laat weten tevreden te zijn met dit mooie aantal: 'Fantastisch dat meer dan 1000 inwoners zich hebben aangemeld voor zonnepanelen in de gemeente. Door lokale opwekking van duurzame energie komen we dichter bij een duurzaam Zoetermeer!'

Financieel aantrekkelijk én een duurzame keuze

De interesse in het opwekken van eigen duurzame energie is begrijpelijk. Gemiddeld verdienen zonnepanelensystemen zich in 6 tot 10 jaar volledig terug en de panelen gaan minimaal 25 jaar mee. Een investering in zonnepanelen rendeert daarom aanzienlijk beter dan een gemiddelde spaarrekening. Bovendien wekken zonnepanelen groene stroom op, waardoor een zonnepanelen-eigenaar bijdraagt aan een duurzamere omgeving.

Laatste week

Wie zich nog wil aansluiten bij de groep deelnemers voor deze groepsaankoop kan zich nog deze week vrijblijvend inschrijven. Dit kan tot uiterlijk woensdag 22 maart via www.SamenZonneEnergie.nl.