Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Home > Inwoners > Nieuws > Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Veel mensen zetten zich in hun vrije tijd in voor hun medemens en de samenleving. Meestal ontvangen deze mensen als dank een schouderklopje of een waarderend woord. Voor de vrijwilliger is dat vaak meer dan genoeg, maar er zijn ook andere manieren om uw waardering uit te spreken. Bijvoorbeeld door het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding. De meeste Koninklijke onderscheidingen worden rond Koningsdag uitgereikt. Dit jaar reikte burgemeester Aptroot tijdens de jaarlijkse lintjesregen aan twaalf mensen een Koninklijke onderscheiding uit.

Misschien kent u ook wel iemand die, volgens u, een Koninklijke onderscheiding verdient voor het vrijwillige werk dat hij of zij verzet voor anderen. Denk daarbij onder meer aan de activiteitenbegeleider in een verzorgingshuis of de coach van de sportclub. Maar ook aan de organisator van evenementen, de bezorger van het clubblad of iemand die jarenlang een bestuursfunctie vervult. Als u inderdaad iemand kent, dan wordt u van harte uitgenodigd hem of haar voor te dragen voor een lintje.

Meer informatie en het aanvraagformulier kunt u vinden op www.lintjes.nl. Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Juridische Aangelegenheden en Bestuursondersteuning van de gemeente, telefoonnummer 14 079 of een e-mail sturen naar onderscheidingen@zoetermeer.nl.

Het beoordelen van de aanvragen kost tijd. Daarom moet de gemeente de aanvragen voor de lintjesregen van 2018 vóór 1 augustus 2017 hebben ontvangen. De volgende lintjesregen vindt plaats op 26 april 2018.