Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Activiteiten in de voorjaarsvakantie

  (23-02-2017)

  De voorjaarsvakantiefolder 'Later als ik groot ben' is uitgedeeld aan kinderen die op de basisschool zitten. De folder staat boordevol activiteiten. Zo hoeven kinderen voor knutsel- en speelplezier niet ver weg te gaan! Het knutsel- en sportprogramma van speelboerderij Het Buitenbeest staat in het teken van 'Later als ik groot ben.' Bakliefhebbers kunnen zich opgeven voor 'Heel de speelboerderij bakt' op vrijdagavond 3 maart.

  Lees meer
 • Jaarverslag van de burgemeester

  (23-02-2017)

  In zijn jaarverslag kijkt burgemeester Aptroot terug op 2016. De burgemeester geeft onder andere een inkijk in een deel van zijn activiteiten op het gebied van veiligheid en openbare orde, de organisaties, bedrijven en inwoners die hij bezocht en de Koninklijke onderscheidingen en draaginsignes die hij uitreikte.

  Lees meer
 • Praat mee over veiligheid in Oosterheem

  (23-02-2017)

  Woont u in Oosterheem en wilt u meepraten over de veiligheid in uw wijk? Dan bent u van harte welkom op de wijkveiligheidsavond.

  Lees meer
 • Lansingerland-Zoetermeer dé naam voor nieuwe station op grens Bleiswijk en Zoetermeer

  (22-02-2017)

  Lansingerland-Zoetermeer is de naam voor het nieuwe treinstation dat momenteel wordt gebouwd aan de A12 op de grens van Bleiswijk (gemeente Lansingerland) en Zoetermeer. Dit hebben NS en ProRail op 22 februari aan de twee gemeenten bekend gemaakt.

  Lees meer
 • 11% Minder misdrijven in Zoetermeer in 2016

  (17-02-2017)

  Het aantal misdrijven in Zoetermeer is vorig jaar gedaald met 11%. Dit blijkt uit de misdaadcijfers van 2016 die vergeleken zijn met die van 2015. Misdrijven met een grote impact, zoals geweldsdelicten, woninginbraken en straatroven, zijn zelfs met 19% gedaald. Ook daalde andere misdrijven, zoals zakkenrollen en winkelinbraken. Het aantal woninginbraken daalde vorig jaar met 39%.

  Lees meer
 • Praat mee over veiligheid in Oosterheem

  (17-02-2017)

  Woont u in Oosterheem en wilt u meepraten over de veiligheid in uw wijk? Dan bent u van harte welkom op de wijkveiligheidsavond op woensdag 8 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in basisschool Florence Nightingale aan het Zanzibarplein 90. Aanmelden kan via de wijkpost door te mailen naar wijkpostoosterheem@zoetermeer.nl of te bellen naar 079-346 9007.

  Lees meer
 • Fototentoonstelling over bijen

  (16-02-2017)

  Mooie natuurfoto's met bijen in het middelpunt! Tot 9 maart is er een fototententoonstelling over bijen op stadsboerderij De Balijhoeve. Het gaat om de mooiste bijenfoto's van de fotowedstrijd, die Groene Cirkel Bijenlandschap vorig jaar uitschreef. Het leverde maar liefst 240 inzendingen op. De winnende foto's en een aantal speciaal geselecteerde foto's kunt u nu bewonderen.

  Lees meer
 • Nieuwe website stadsboerderijen

  (16-02-2017)

  Heb je de nieuwe website van de stadsboerderijen al gezien? Op de nieuwe website www.stadsboerderijen.org vind je voortaan alle informatie van de stadsboerderijen De Balijhoeve, De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest bij elkaar.

  Lees meer
 • Zesde groepsaankoop zonnepanelen Zuid-Holland van start

  (16-02-2017)

  Met de aanschaf van zonnepanelen heeft u de mogelijkheid om zelf duurzame elektriciteit op te wekken. Hierdoor bespaart u niet alleen op de energierekening, maar draagt u ook bij aan een Duurzaam Zoetermeer. Deze week starten 14 Zuid-Hollandse gemeenten de groepsaankoop zonnepanelen in samenwerking met iChoosr, een onafhankelijke organisator van groepsaankopen. Dit is de zesde groepsaankoop van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland. Alle inwoners van Zuid-Holland kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven als deelnemer.

  Lees meer
 • Wethouder Taco Kuiper reikt eerste Leerwerkcheque 2.0 uit

  (16-02-2017)

  Daarmee opende hij op maandag 13 februari de eerste netwerkbijeenkomst van 'Jongeren in de Lift'. Als verantwoordelijke wethouder, maar ook als werkgever. De cheque geeft Marvin Hartog de kans om een half jaar mee te lopen bij de afdeling Communicatie van de gemeente.

  Lees meer
 • Samenwerken voor technologische innovatie in de zorg

  (13-02-2017)

  Op welke innovatieve manieren zijn de uitdagingen in de zorg aan te pakken? En welke rol speelt technologie hierbij? Dat zijn de kernonderwerpen die tijdens de speciale denktanksessie op donderdag 9 februari aan bod kwamen. De gemeente en Zoetermeerse onderwijs- en zorginstellingen onderzochten hoe ze beter konden samenwerken rondom veelbelovende technologische innovaties op het snijvlak van ICT en zorg.

  Lees meer
 • Kunst op bouwschutting onthuld

  (08-02-2017)

  Wethouders Marc Rosier en Taco Kuiper maakten hun eigen kleine street art kunstwerk met hulp van jonge talenten Phoebe, Mark en Britt. De bouwschutting op de RandstadRailhalte Stadhuis is hiermee officieel onthuld!

  Lees meer
 • Groots Small Business Event 'Groei door'

  (07-02-2017)

  In navolging op de succesvolle Small Business Events in 2016 organiseren de ondernemersvereniging RVOZ, gemeente Zoetermeer en ondernemers uit Zoetermeer een nieuwe reeks bijeenkomsten met als thema 'Groei door'. Op maandag 13 maart 2017 is de aftrap met een groots event. Ondernemers (ZZP en MKB) kunnen dan inspiratiesessies bijwonen, kennis delen, pitchen en netwerken. De locatie is Dekker Zoetermeer en het event duurt van 15.45 tot 20.30 uur. De organisatie verwacht circa 400 ondernemers te ontmoeten.

  Lees meer
 • Feestelijke onthulling kunst op bouwschutting

  (03-02-2017)

  Als u de afgelopen tijd langs RandstalRailhalte Stadhuis gelopen bent, heeft u het vast al gezien. Felle kleuren, grafische patronen en vrolijke figuren op de bouwschutting naast het perron. De Urban Art Studio heeft, samen met diverse street artists en de eigen leerlingen, de afgelopen tijd hard gewerkt aan dit kunstwerk.

  Lees meer
 • Adviesraad sociaal domein geïnstalleerd

  (01-02-2017)

  De wethouders Van Leeuwen, Vugs en Kuiper hebben op 25 januari zes nieuwe leden van de Adviesraad sociaal domein geïnstalleerd. De Adviesraad is nu compleet. Onder leiding van voorzitter Paula Schaling gaat de Adviesraad het college adviseren over het beleid van (jeugd)zorg, individuele zorg, maatschappelijke ondersteuning, dagbesteding, welzijn, participatie, armoedebestrijding, schuldhulpverlening en thema's als wonen en veiligheid. De meerwaarde van de nieuwe Adviesraad is dat de leden integraal, dus over de domeinen heen, zullen adviseren.

  Lees meer
 • Zoetermeer start verbouwing Stadhuisplein en RandstadRailhalte

  (01-02-2017)

  Bezoekers van de Zoetermeerse Binnenstad kunnen zich definitief verheugen op een Stadhuisplein met nog meer mooie terrassen, een bestrating zonder verhoging en meer groen. De gemeente start met de verbouwing van het Stadhuisplein en de daaronder gelegen RandstadRailhalte. In de zomer van 2018 kunnen bezoekers en bewoners van de binnenstad gebruik maken van het aantrekkelijke en lichte station dat prettig toegankelijk is.

  Lees meer
 • Duurzame Renovatiewinkel opent in Zoetermeer

  (01-02-2017)

  Een compleet advies en begeleiding voor duurzame maatregelen in uw woning? Binnenkort kan dat bij de eerste Duurzame Renovatiewinkel in Zoetermeer. Reimarkt opent deze in mei, nadat ze hiervoor de opdracht hebben gewonnen met hun enthousiaste verhaal.

  Lees meer
 • Afscheid Begeleidingscommissie Werk Zorg en Inkomen

  (31-01-2017)

  De Begeleidingscommissie Werk Zorg en Inkomen (BGC) kwam op 27 januari voor de laatste keer bijeen. Haar adviestaak is geëindigd. Namens het College bedankte wethouder Taco Kuiper alle commissieleden en voorzitter Erris Oskam voor de vele adviezen over de bijstandsverlening, het armoedebeleid, het re-integratiebeleid en de schuldhulpverlening.

  Lees meer
 • Nomineer uw favoriete sporter voor het Sportgala

  (30-01-2017)

  In Zoetermeer zijn vele sporters die uitstekende prestaties leveren. Tijdens het Sportgala op 30 juni 2017 huldigt de gemeente de Zoetermeerse sportkampioenen uit 2016. Bent of kent u zo'n kampioen die wel in het zonnetje gezet mag worden? Nomineer dan die sporter of uzelf voor de titel sportvrouw, sportman, sportploeg en sporttalent van 2016!

  Lees meer
 • Vervolg omwisselactie minicontainers

  (30-01-2017)

  De gemeente gaat door met de vervanging van de grijze en groene minicontainers voor het rest- en gft-afval bij alle laagbouwwoningen. De omwisseling vindt plaats per inzamelroute en gebeurt in fases. De laatste omwisseling staat gepland voor midden 2017.

  Lees meer
 • Winnende kunstidee voor Stadhuiscomplex

  (27-01-2017)

  Zoetermeerders en medewerkers van het nieuwe Stadhuiscomplex konden de afgelopen periode stemmen op één van de zes schetsideeën voor een kunstwerk in het Stadhuiscomplex. Er zijn 234 stemmen uitgebracht.

  Lees meer
 • Inloopspreekuren over geld, schulden of werk

  (26-01-2017)

  Heeft u vragen over uw uitkering? Of komt u er niet uit met solliciteren? Wilt u taallessen volgen, of wilt u graag vrijwilligerswerk doen, maar u weet niet hoe? Kom dan naar het inloopspreekuur op een locatie bij u in de buurt.

  Lees meer
 • Schadebedrag jaarwisseling gedaald

  (26-01-2017)

  De totale schade aan gemeentelijke eigendommen tijdens de jaarwisseling 2016/2017 in Zoetermeer bedraagt € 50.077,-. Ten opzichte van vorig jaar is de totale schade met 37% afgenomen, namelijk met € 29.666,-. Afgelopen jaar was de schade € 79.743,-.

  Lees meer
 • Nieuwe woningen als boerenerf aan de Voorweg

  (25-01-2017)

  Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om aan de Voorweg twaalf nieuwe woningen te laten bouwen op de locatie van de oude wijktuinen en het vrijetijdscentrum. Het plan heeft een groen en historisch karakter. Er worden ook middelen gereserveerd om extra bewonerswensen te realiseren.

  Lees meer
 • College stemt in met woonvisie Woningmarktregio Haaglanden 2017-2021

  (25-01-2017)

  Voldoende betaalbare woningen, duurzaam bouwen in de regio, en prettige en leefbare woonwijken. Dat zijn enkele van de concrete ambities van de nieuwe woonvisie Woningmarktregio Haaglanden. Het college van Zoetermeer stemt in met deze woonvisie en legt deze voor aan de raad voor besluitvorming.

  Lees meer
 • Parkeergarage Osylaan 's nachts gesloten

  (23-01-2017)

  De parkeergarage aan de Osylaan sluit vanaf 1 februari elke nacht van 23.00 tot 6.00 uur. Hierdoor is de garage tussen deze tijd niet meer vrij toegankelijk.

  Lees meer
 • Nieuwjaarsvoorstelling en Nieuwjaarsreceptie 2017

  (18-01-2017)

  Hier vindt u enkele foto's van de Nieuwjaarsvoorstelling gehouden op dinsdag 10 januari in het Stadstheater.

  Lees meer
 • Alcoholgebruik verboden in Bossenbuurt Meerzicht

  (18-01-2017)

  De gemeente stelt een alcoholnuttigingsverbod in voor de Bossenbuurt in Meerzicht. Het gaat om het Savelsbos, Scheveningsebos, Vreebos, Vegelingsebos, Zalkerbos en een deel van het RandstadRailtraject. De gemeente wil hiermee de overlast terugdringen, die bewoners, scholieren en leraren ondervinden van personen die bij de school en in de omgeving alcohol drinken.

  Lees meer
 • Burgemeester Aptroot waarnemend burgemeester van Wassenaar

  (16-01-2017)

  De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Smit, benoemt met ingang van 16 januari 2017 de heer Ch.B. Aptroot tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wassenaar.

  Lees meer
 • Uitslag kerstbomeninzameling

  (12-01-2017)

  Tijdens de jaarlijkse kerstbomeninzameling op zaterdag 7 januari kon heel Zoetermeer kerstbomen inleveren. Met ruim 2700 ingeleverde bomen was de inzameling ook dit jaar een succes. Op de 15 inleverpunten was het een drukte van belang, en vooral in de wijk Oosterheem zijn veel oude kerstbomen ingeleverd. Bij elk punt stond een medewerker van afvalinzameling, samen met twee scouts afkomstig van de Zoetermeerse scoutingverenigingen Ashanti, John McCormick en Pocahontas.

  Lees meer
 • Vernieuw op tijd uw reisdocument

  (12-01-2017)

  Heeft u uw vakantie voor dit jaar al geboekt? Controleer dan meteen of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en vernieuw uw reisdocument op tijd.

  Lees meer
 • RandstadRail vertrekt in minimaal 95% van de ritten op tijd.

  (05-01-2017)

  Mede door de aandacht van het Zoetermeerse gemeentebestuur vertrekt de RandstadRail in 95% van de gevallen op tijd. De punctualiteit van de lijnen 3 en 4 is flink verbeterd afgelopen twee jaar. In 2014 vertrok namelijk maar iets meer dan 75% van de trams op tijd.

  Lees meer
 • Pop-up tentoonstelling projecten in de binnenstad tot eind maart open

  (03-01-2017)

  De komende jaren verandert er veel in en om het stadscentrum van Zoetermeer: het Stadshart, het Stadhuiscomplex, de aanpassing van het Stadhuisplein en de kwaliteitsverbetering van de RandstadRailhalte, het Woonhart, het Dobbegebied en de Dorpsstraat. De binnenstad wordt levendiger en krijgt meer sfeer. Met z'n allen werken we aan een bruisend centrum waar het voor Zoetermeerders en bezoekers prettig is om te winkelen, recreëren en te verblijven.

  Lees meer
 • Jaarwisseling in Zoetermeer feestelijk en relatief rustig verlopen

  (02-01-2017)

  Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. Op de Markt was een grootse vuurwerkshow en een nieuwjaarsfeest en in Silverdome was een uitverkocht jongerenfeest waar zo'n 1.250 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. Het feest en het vuurwerk op de Markt heeft volgens de politie enkele duizenden mensen naar de Markt getrokken en wordt als een groot succes gezien. Dit kwam mede door de goede samenwerking tussen gemeente, politie en de zes horecaondernemingen die het feest op de Markt mede hebben georganiseerd.

  Lees meer
 • Geen vogelgriep in Zoetermeer

  (28-12-2016)

  De stadsboerderijen De Balijhoeve en De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest mogen open blijven omdat de vogels hier voldoende afgeschermd en al opgehokt zitten. Dit kan veranderen als er binnen een straal van 3 km rond Zoetermeer een geval van vogelgriep zich voordoet. Voor de actuele ontwikkelingen kijkt u op www.zoetermeer.nl/stadsboerderijen of www.stadsboerderijen.org.

  Lees meer
 • Nieuwe roltrappen Mandelabrug

  (27-12-2016)

  In de eerste week van januari zijn bij de Mandelabrug de nieuwe roltrappen geïnstalleerd.

  Lees meer
 • Verrassend welkom op RandstadRailhalte Stadhuis

  (27-12-2016)

  Frisse kleuren, grafische patronen en figuren vrolijken de RandstadRailhalte Stadhuis op in deze donkere wintermaanden. Zoetermeer heet reizigers daarmee op verrassende wijze welkom tijdens de verbouwing van het Stadhuis. Street artists van Urban Art Studio toveren de enorme bouwschutting van 242 m2 om tot één groot kunstwerk.

  Lees meer
 • Dorpsstraat Parkeerapp beschikbaar

  (23-12-2016)

  Vanaf 22 december 2016 is het mogelijk de Zoetermeer Dorpsstraat Parkeerapp te downloaden. Met deze app kunnen bezoekers aan de Dorpsstraat eenvoudig naar een vrije parkeerplek navigeren.

  Lees meer
 • College Zoetermeer bestudeert INretail-rapporten naar Holland Outlet Mall

  (21-12-2016)

  Begin december ontving de gemeente van belangenvereniging INretail en Unibail-Rodamco twee tegenrapporten naar de onderzoeken voor de Holland Outlet Mall. Het betreft een onderzoek naar de omzeteffecten en een onderzoek naar verkeer. De rapporten sterken het college in haar advies aan de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Ambitieuze bouwagenda voorziet in woonbehoefte

  (21-12-2016)

  Met circa 10.000 nieuwe woningen in de komende 15 jaar wil het college in de Zoetermeerse woonbehoefte voorzien. Dat staat in de op 21 december 2016 gepresenteerde bouwagenda. 'Het ontwikkelen van de woningvoorraad in Zoetermeer is ontzettend belangrijk,' vertelt wethouder Taco Kuiper. 'Deze bouwagenda speelt in op nieuwe woonbehoeften en zorgt dat het draagvlak voor onze voorzieningen blijft groeien. De groei van het aantal inwoners is cruciaal voor het in stand houden van onze voorzieningen in de stad.'

  Lees meer
 • Olympus verandert in indoor speelparadijs

  (21-12-2016)

  Gemeente Zoetermeer verkoopt sporthal Olympus aan de eigenaren van de Ballebak, die het pand nu huren. Sinds 1 maart 2016 vinden er geen sportactiviteiten meer plaats in de Olympus. De voormalige huurders van de sportzalen zijn inmiddels verplaatst naar bestaande sportaccommodaties.

  Lees meer
 • Onverwachte grote controleactie op RandstadRail

  (19-12-2016)

  Op vrijdag 16 december hielden HTM, politie, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de voertuigen van de RandstadRail en op en rond de perrons in Zoetermeer. De actie duurde van 14.30 tot 21.00 uur. In totaal zijn 2002 passagiers gecontroleerd, daarvan hadden 49 passagiers geen geldig vervoersbewijs. Het percentage zwartrijders komt daarmee op 2,4%.

  Lees meer
 • Dementia-App voor mantelzorgers

  (19-12-2016)

  De Dementia-app is een handige, leuke app voor mantelzorgers. Ter ondersteuning van mensen met geheugenproblematiek en hun mantelzorgers stelt de gemeente Zoetermeer gratis gebruik van de Dementia-app beschikbaar.

  Lees meer
 • Innovatieve bedrijven vallen in de prijzen

  (16-12-2016)

  Gemeente Zoetermeer reikte 13 december voor de eerste keer de Innovatieprijs Zoetermeer uit. Mariëtte van Leeuwen, wethouder Economische Zaken: 'Het best bewaarde geheim van Zoetermeer zijn de vele innovatieve bedrijven in de stad.' Reden voor de gemeente en haar partners om een prijs is in het leven te roepen waarmee zij vernieuwende bedrijven extra in het licht zetten. Negen bedrijven werden genomineerd, vier gingen er met een prijs vandoor.

  Lees meer
 • Stadsboerderij De Balijhoeve nieuwe stijl

  (14-12-2016)

  Het college van burgemeester en wethouders volgt het advies van de Samba-groep om te investeren in de stadsboerderij De Balijhoeve. Voorwaarde hiervoor is dat samenwerkende organisaties en fondsen ook een bijdrage leveren. Met deze investeringen kan De Balijhoeve, samen met partnerorganisaties, haar taken verbreden met wijkontmoeting en zorg en kan ze de verbinding met het Balijbos versterken.

  Lees meer
 • Partijen blij met verbeteringen prestatie afspraken

  (09-12-2016)

  Op 8 december tekenden de gemeente, corporaties en de huurdersvertegenwoordigers van de Huurdersraad Vidomes, de Huurdersbelangenvereniging Vestia Zoetermeer en In De Goede Woning de prestatieafspraken voor de periode 2017 tot 2019. Nog maar een half jaar geleden tekenden de corporaties en gemeenten ook een set afspraken. Wat is er veranderd?

  Lees meer
 • Nieuwe sportagenda voor 2017 en verder

  (07-12-2016)

  Het college heeft de nieuwe sportagenda 'Zoetermeer sterker door sport' (2017 en verder) opgesteld ter vervanging van de sportnota 'Mee(r) doen met sport' (2009-2016). Deze sportagenda is in samenspraak met Zoetermeerse inwoners en verenigingen tot stand gekomen en wordt in de gemeenteraadscommissie besproken waar ook de betrokken partners voor worden uitgenodigd.

  Lees meer
 • Ondernemers willen de Dorpsstraat in oude glorie herstellen

  (05-12-2016)

  Een groep vastgoedeigenaren in de Dorpsstraat in Zoetermeer heeft de handen ineengeslagen en wil samen met andere vastgoedeigenaren de winkelstraat haar oude glorie teruggeven. Zij roepen andere vastgoedeigenaren op mee te investeren in de straat.

  Lees meer
 • Zoetermeerders kiezen kunst voor nieuw Stadhuiscomplex

  (02-12-2016)

  Kies mee en bepaal welk kunstwerk er straks in het nieuwe Stadhuiscomplex (Stadhuis, Bibliotheek en haar partners) komt te staan. Wanneer de verbouwing van het complex klaar is, is er ruimte voor een nieuw kunstwerk. Hoe deze kunst er uiteindelijk uit komt te zien, en waar het komt te staan, is nog niet helemaal bekend. Daarom horen we graag uw reactie. We roepen alle Zoetermeerders op om van 2 december 2016 tot 9 januari 2017 te stemmen op één van de zes schetsideeën. Dit kan via doemee.zoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Ingebruikname slimme oplaadpunten

  (02-12-2016)

  De gemeente Zoetermeer heeft bij Centrum-West en de Noord Aa slimme USB-oplaadpunten gerealiseerd. Deze punten, een idee van Rick van Dijk komen voort uit een vraag naar innovaties in de openbare ruimte. Wethouder Marc Rosier: 'Het is ontzettend leuk om de innovatieve ideeën van Zoetermeerse inwoners nu te realiseren. Het idee van Rick vonden we het meest innovatief voor Zoetermeer. En natuurlijk hopen we dat veel mensen gebruik gaan maken van dit bankje!'

  Lees meer
 • Vervangen bewegwijzering

  (28-11-2016)

  Op zondag 20 november is op de Oostweg, tussen de A12 en het Prinses Maximaplein, een portaal met bewegwijzeringsborden van de fundering afgebroken. Deze is op het wegdek terecht gekomen en een passerende personenauto is met het afgebroken portaal in aanrijding gekomen.

  Lees meer
 • College wil verder met Holland Outlet Mall

  (09-11-2016)

  De ontwikkeling van de Holland Outlet Mall (HOM) biedt Zoetermeer een unieke kans om bij de top van winkelbestemmingen te blijven horen. De outlet is een innovatief antwoord op de ontwikkelingen in de detailhandel zoals de stijgende internetverkopen. De manier en snelheid waarmee steden op deze ontwikkelingen kunnen inspelen, bepaalt of hun centra in de nabije toekomst vitaal blijven of wegkwijnen. De resultaten van de haalbaarheidsonderzoeken laten zien dat de HOM voor Zoetermeer het positieve verschil kan maken. Het college wil dan ook verder met de ontwikkeling van het initiatief.

  Lees meer
 • Verder werken aan veilig verkeer in de stad

  (09-11-2016)

  De gemeente werkt steeds aan het verbeteren van verkeerssituaties in de stad. Deze verkeersprojecten zijn samengebracht in de Nota Mobiliteit Zoetermeer. Daarbij staan verkeersveiligheid en bereikbaarheid voorop. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) draagt voor een groot deel bij aan de kosten voor de projecten.

  Lees meer
 • Aanpassing rotonde Van Leeuwenhoeklaan - Clauslaan

  (07-09-2016)

  Op 12 september start de aanpassing van de rotonde op de Van Leeuwenhoeklaan bij de Clauslaan. De fiets- en voetgangersoversteken komen hoger te liggen en de asfaltdeklaag wordt vervangen. Overdag kunt u van de rotonde gebruik blijven maken door de inzet van verkeersregelaars. 's Nachts kan de rotonde zijn afgesloten, maar via een omleiding kan het verkeer zijn weg vervolgen. Uiterlijk 8 oktober zijn de werkzaamheden klaar.

 • Proef parkeerontheffing mantelzorgers

  (07-07-2016)

  Vanaf 1 augustus start de gemeente met een proef, waarbij mantelzorgers voor € 15,65 een parkeervergunning kunnen aanvragen. De proef duurt een jaar, daarna worden de resultaten geëvalueerd.

  Lees meer
 • Nieuwe manier van zorg voor ouderen thuis

  (23-06-2016)

  27 oudere bewoners in de wijken Meerzicht en Centrum doen tot eind 2017 mee met een proef Verzorgd Thuis waarin zij te maken krijgen met een vaste medewerker die hen de hulp en zorg geeft die zij op dat moment nodig hebben. Nu komen er vaak verschillende mensen per dag langs. De gemeente Zoetermeer, zorgaanbieder Vierstroom en zorgverzekeraars CZ en Menzis hebben hierover gezamenlijk afspraken gemaakt.

  Lees meer
 • Publieksbalies tijdelijk gevestigd aan Duitslandlaan

  (01-06-2016)

  Heeft u een afspraak bij het Publieksplein van de gemeente, bijvoorbeeld om uw paspoort te vernieuwen, geboorteaangifte te doen of een omgevingsvergunning aan te vragen? Sinds 31 mei 2016 kunt u hiervoor terecht aan de Duitslandlaan 440 in Zoetermeer. De reden voor de tijdelijke verhuizing van alle publieksbalies naar de Duitslandlaan is de verbouwing van het Stadhuis. Aan de dienstverlening van de gemeente verandert niets.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Sinds 19 december 2014 kan dat nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Wethouder Marc Rosier brengt MijnGemeente app graag nogmaals onder de aandacht. Hiervoor is een promotiefilm ontwikkeld. Rosier: 'Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig via MijnGemeente app. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Zoetermeer en kunnen we onze stad zichtbaar vernieuwen.'

  Lees meer