Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Help mee op Landelijke Opschoondag!

  (23-03-2017)

  Op zaterdag 25 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, organiseren ook Zoetermeerders leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Samen met collega's, buren of klasgenootjes buiten opruimen is ook gewoon heel gezellig. Op www.supportervanschoon.nl vindt u meer informatie over initiatieven bij u in de buurt en kunt u uw eigen actie van die dag aanmelden. Afvalknijpers en vuilniszakken kunt u tijdens openingstijden lenen bij de wijkpost in uw buurt.

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst herinrichting Nieuwe Driemanspolder

  (23-03-2017)

  Het hoogheemraadschap van Rijnland en de projectpartners organiseren een informatiebijeenkomst over de start van de herinrichtingswerkzaamheden van de Nieuwe Driemanspolder. Tussen 2017 en 2020 wordt het agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg omgevormd tot een gebied voor waterberging, natuur en recreatie.

  Lees meer
 • Nieuwe fase voor bouw station Lansingerland-Zoetermeer

  (22-03-2017)

  Woensdagochtend 22 maart stortten de wethouders Abee (Lansingerland) en Rosier (Zoetermeer) samen met regiodirecteur Cuijpers van ProRail, het beton voor één van de kolommen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. Daarmee is een nieuwe fase voor de werkzaamheden ingeluid. In totaal worden 24 kolommen nabij de A12 (bij de grens tussen Zoetermeer en Bleiswijk) geplaatst om het viaduct te dragen. Eind augustus 2017 worden hierop de liggers over A12 geplaatst.

  Lees meer
 • Brede samenwerking voor veiligheid en zorg

  (21-03-2017)

  Gemeente Zoetermeer start samen met 31 partners in de stad de samenwerking op het gebied van veiligheid en zorg. Maandag 20 maart ondertekenden burgemeester Aptroot en 31 deelnemende partijen vanuit politie, justitie, scholen, huisvesting en zorgpartners het convenant van het uitvoeringsoverleg Veiligheid en Zorg in het Stedelijk College in Zoetermeer. Hierdoor is het mogelijk om informatie over veiligheid met elkaar te delen en op een veilige en juridisch sluitende manier persoonsgegevens te verwerken.

  Lees meer
 • WOZ-waarde koopwoning online inzien

  (21-03-2017)

  Via een stadskaart van Zoetermeer kunt u de WOZ-waarde van (bijna alle) Zoetermeerse koopwoningen online inzien. Inloggen met DigiD is niet nodig.

  Lees meer
 • City deal zorg voor veiligheid in de stad

  (21-03-2017)

  Maandagavond 20 maart hebben de steden Almere, Breda, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zoetermeer samen met de ministeries van Veiligheid en Justitie, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de 'City Deal Zorg voor Veiligheid in de stad' gelanceerd. Met deze City Deal gaan de ministeries en steden op een nieuwe manier samenwerken om criminaliteit en overlast te voorkomen door het sociale domein en het veiligheidsdomein met elkaar te verbinden.

  Lees meer
 • Praat mee over locaties voor 130 oplaadpalen

  (20-03-2017)

  Zoetermeer heeft een voorstel gemaakt voor de plaatsing van 130 nieuwe laadpalen voor elektrische auto's. De locaties zijn zodanig gekozen dat iedere inwoner binnen 300 meter zijn of haar elektrische auto kan opladen. Via een plattegrond op doemee.zoetermeer.nl kunt u van donderdag 23 maart tot en met donderdag 13 april 2017 reageren op de voorgestelde locaties. Uw inbreng betrekt de gemeente bij de definitieve locatiekeuze.

  Lees meer
 • Plannen provincie Zuid-Holland over windenergie ter inzage

  (17-03-2017)

  Op 16 maart heeft de provincie Zuid-Holland de ter-inzage-legging bekendgemaakt van documenten met betrekking tot nieuwe locaties voor windenergie in de regio Rotterdam.

  Lees meer
 • Rondleiding in de Natuurtuin

  (17-03-2017)

  Bent u wel eens mee geweest met de gratis rondleiding in de Natuurtuin? Kom zondag 26 maart meewandelen onder begeleiding van een natuurgids. De wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

  Lees meer
 • Aanscherping regels voor behoud karakter Voorweg

  (15-03-2017)

  Het behoud van het groene en open karakter van de Voorweg staat voorop bij het maken van het nieuwe bestemmingsplan van het gebied langs deze historische weg. Het bestemmingsplan wordt vernieuwd, omdat de bestaande plannen na tien jaar zijn verouderd. Het nieuwe plan voegt verschillende bestemmingsplannen samen en maakt de regels zo duidelijk mogelijk, met de visie Voorweg als uitgangspunt.

  Lees meer
 • Ondernemers groeien door na bezoek Small Business Event

  (14-03-2017)

  Meer dan 400 ondernemers bezochten maandag 13 maart 2017 het Small Business Event 'Groei door'. Zzp- en mkb-ondernemers uit Zoetermeer en omgeving woonden tijdens dit evenement inspiratiesessies bij, deelden kennis en netwerkten in een ontspannen setting. Topondernemer Hennie van der Most deelde zijn persoonlijke groeigeheimen en vertelde over zijn bijzondere loopbaan.

  Lees meer
 • Schoon belonen gestart bij de sportverenigingen

  (14-03-2017)

  De Zoetermeerse Hockeyvereniging MHCZ is de eerste Zoetermeerse sportvereniging die het zwerfafval rond het sportterrein actief opruimt en apart inzamelt. Zoetermeer en Nederland Schoon werken samen om scholen, verenigingen en sportclubs te vragen in hun omgeving de weggegooide plastic flesjes, blikjes en ander afval gescheiden in te zamelen. En dat niet eenmalig, maar langere tijd om op die manier een gebied(je) zwerfafvalvrij te maken.

  Lees meer
 • Praat mee over veiligheid in Dorp, Driemanspolder, Palenstein en Centrum

  (13-03-2017)

  Woont u in het Dorp, Driemanspolder, Palenstein of het Stadscentrum en wilt u meepraten over de veiligheid in uw wijk? Dan bent u van harte welkom op de wijkveiligheidsavond op dinsdag 28 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Het programma start om 20.00 uur.

  Lees meer
 • Kunst voor IKC De Piramide

  (09-03-2017)

  Kunstenares Karin Colen maakte in opdracht van de gemeente Zoetermeer een tweedelig kunstwerk voor het Integraal Kindcentrum (IKC) De Piramide.

  Lees meer
 • Stem op Zoetermeer voor de titel Fietsstad 2018

  (09-03-2017)

  Zoetermeer is een echte fietsstad. Niet voor niets stond Zoetermeer vorig jaar in de top 3 van de meest fietsveilige steden van ons land. Fietsers kunnen veilig fietsen op vrij liggende fietspaden, fietsstraten (waar de auto te gast is) en voor wie 's avonds op de fiets op pad wil is er het Nachtnet Fiets, met speciale fietsroutes die vanuit gebouwen goed zichtbaar zijn, extra zijn verlicht en waarlangs het groen extra laag wordt gehouden. Ook de afstanden in Zoetermeer zijn prima met de fiets te berijden, net als allerlei bestemmingen rondom de stad.

  Lees meer
 • Met welke sport wilt u kennismaken?

  (09-03-2017)

  Wilt u (weer) gaan sporten? De kennismakingcursussen kunnen u op weg helpen bij het vinden van een sport- en/of cultuuractiviteit die bij u past! Ook als u voor uw kinderen een sport- en/of cultuuractiviteit zoekt, dan kunt u terecht bij de kennismakingscursussen.

  Lees meer
 • Gezocht: vrijwilligers voor de wijktuinen

  (08-03-2017)

  Kinderen van groep 5 van de basisschool starten begin april met een eigen tuintje op de wijktuinen en tuinieren onder schooltijd één uur per week. Team Groen Leren Spelen zoekt vrijwilligers voor de wijktuinen Noordhove, Rokkeveen, Zegwaartseweg, en de wijktuinen op stadsboerderij De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest.

  Lees meer
 • NLdoet tijdens de opening van de Natuurtuin

  (08-03-2017)

  Door op zaterdag 11 maart om 10.00 uur het bruggetje in de Natuurtuin naar beneden te halen, is de Natuurtuin weer open voor publiek! Op de openingsdag wordt het nieuwe insectenhotel geopend door wethouder Robin Paalvast en kan iedereen ook meedoen met de vrijwilligersactie NLdoet.

  Lees meer
 • Zoetermeer ondertekent Green Deal op weg naar een aardgasvrije toekomst

  (08-03-2017)

  Woensdag 8 maart ondertekenen wethouders Taco Kuiper (wonen) en Robin Paalvast samen met 30 gemeenten en 5 netbeheerders een Green Deal met minister Kamp van Economische Zaken. Doel van deze Green Deal is om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas. Met deze ondertekening wordt een concrete stap gezet in de uitwerking van de nationale Energieagenda die de route aangeeft naar een CO2-arme samenleving in 2050. Zoetermeer wil niet tot 2050 wachten, maar heeft in haar plannen vastgelegd dat de stad in 2035 al CO2 neutraal moet zijn.

  Lees meer
 • Buytenpark Zoetermeer heeft Gruttolandje

  (08-03-2017)

  Het nieuw aangelegde Gruttolandje in Buytenpark wordt vrijdagochtend 10 maart om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Robin Paalvast (Duurzaam en Groen). De openingshandeling vindt plaats aan het Stompwijksepad ter hoogte van de 'padendriehoek'.

  Lees meer
 • Opening insectenhotel tijdens NLdoet

  (07-03-2017)

  In de Natuurtuin is een groot insectenhotel geplaatst. Wethouder Robin Paalvast opent om op zaterdag 11 maart om 13.00 uur het Beeloft. Dit insectenhotel is van cortenstaal gemaakt. Het verwilderingsgebied is afgelopen winter gerooid en wordt omgevormd tot een rijk insectenvriendelijk bloemengebied.

  Lees meer
 • Werkzaamheden aan groen langs hoofdwegen

  (03-03-2017)

  Vanaf maandag 6 maart gaat de gemeente aan de slag met onderhoud van het groen langs de hoofdwegen in Zoetermeer. Om overlast voor het verkeer te beperken wordt er buiten de spits gewerkt, van 9.00 tot 15.00 uur. De werkzaamheden bestaan uit het maaien van klimplanten. De omgeving van de Australiëweg en het Kangoeroepad is als eerste aan de beurt. Tijdens het werk blijft steeds een rijstrook beschikbaar. Het werk duurt ongeveer twee weken en wordt met borden aangegeven.

  Lees meer
 • De Dijkencombi start met aanleg Nieuwe Driemanspolder

  (02-03-2017)
  logo Nieuwe Driemanspolder

  In maart gaat aannemerscombinatie De Dijkencombi, bestaande uit Vissers Ploegmakers B.V., F.P.H. Ploegmakers B.V. en Van de Wetering Cultuurtechniek B.V., van start met de voorbereiding van de aanleg van de Nieuwe Driemanspolder. Het Hoogheemraadschap van Rijnland, trekker van het project, en de Dijkencombi hebben op vrijdag 24 februari hun handtekening onder het uitvoeringscontract gezet.

  Lees meer
 • Voorkom onnodige wachttijd aan de telefoon

  (28-02-2017)

  Iets nodig van de gemeente? U wilt een afspraak maken voor uw paspoort, rijbewijs of u bent op zoek naar andere online dienstverlening van de gemeente? Op dit moment kost bellen met ons meer tijd dan gewoonlijk en is het sneller om online uw afspraak te maken, online dienstverlening af te nemen of informatie op te zoeken op onze website.

  Lees meer
 • Word lid van de samenspraakgroep Zoetermeer

  (28-02-2017)

  De samenspraakgroep adviseert de gemeenteraad over verbetering van de kwaliteit van samenspraakprocessen. De groep neemt hiertoe kennis van allerlei projecten en bezoekt samenspraakactiviteiten. Op basis van de aldus verkregen informatie formuleert zij verbetervoorstellen. Daarnaast brengt ze ook advies uit over de samenspraak in het algemeen.

  Lees meer
 • Jaarverslag van de burgemeester

  (23-02-2017)

  In zijn jaarverslag kijkt burgemeester Aptroot terug op 2016. De burgemeester geeft onder andere een inkijk in een deel van zijn activiteiten op het gebied van veiligheid en openbare orde, de organisaties, bedrijven en inwoners die hij bezocht en de Koninklijke onderscheidingen en draaginsignes die hij uitreikte.

  Lees meer
 • Lansingerland-Zoetermeer dé naam voor nieuwe station op grens Bleiswijk en Zoetermeer

  (22-02-2017)

  Lansingerland-Zoetermeer is de naam voor het nieuwe treinstation dat momenteel wordt gebouwd aan de A12 op de grens van Bleiswijk (gemeente Lansingerland) en Zoetermeer. Dit hebben NS en ProRail op 22 februari aan de twee gemeenten bekend gemaakt.

  Lees meer
 • 11% Minder misdrijven in Zoetermeer in 2016

  (17-02-2017)

  Het aantal misdrijven in Zoetermeer is vorig jaar gedaald met 11%. Dit blijkt uit de misdaadcijfers van 2016 die vergeleken zijn met die van 2015. Misdrijven met een grote impact, zoals geweldsdelicten, woninginbraken en straatroven, zijn zelfs met 19% gedaald. Ook daalde andere misdrijven, zoals zakkenrollen en winkelinbraken. Het aantal woninginbraken daalde vorig jaar met 39%.

  Lees meer
 • Nieuwe website stadsboerderijen

  (16-02-2017)

  Heb je de nieuwe website van de stadsboerderijen al gezien? Op de nieuwe website www.stadsboerderijen.org vind je voortaan alle informatie van de stadsboerderijen De Balijhoeve, De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest bij elkaar.

  Lees meer
 • Wethouder Taco Kuiper reikt eerste Leerwerkcheque 2.0 uit

  (16-02-2017)

  Daarmee opende hij op maandag 13 februari de eerste netwerkbijeenkomst van 'Jongeren in de Lift'. Als verantwoordelijke wethouder, maar ook als werkgever. De cheque geeft Marvin Hartog de kans om een half jaar mee te lopen bij de afdeling Communicatie van de gemeente.

  Lees meer
 • Samenwerken voor technologische innovatie in de zorg

  (13-02-2017)

  Op welke innovatieve manieren zijn de uitdagingen in de zorg aan te pakken? En welke rol speelt technologie hierbij? Dat zijn de kernonderwerpen die tijdens de speciale denktanksessie op donderdag 9 februari aan bod kwamen. De gemeente en Zoetermeerse onderwijs- en zorginstellingen onderzochten hoe ze beter konden samenwerken rondom veelbelovende technologische innovaties op het snijvlak van ICT en zorg.

  Lees meer
 • Kunst op bouwschutting onthuld

  (08-02-2017)

  Wethouders Marc Rosier en Taco Kuiper maakten hun eigen kleine street art kunstwerk met hulp van jonge talenten Phoebe, Mark en Britt. De bouwschutting op de RandstadRailhalte Stadhuis is hiermee officieel onthuld!

  Lees meer
 • Adviesraad sociaal domein geïnstalleerd

  (01-02-2017)

  De wethouders Van Leeuwen, Vugs en Kuiper hebben op 25 januari zes nieuwe leden van de Adviesraad sociaal domein geïnstalleerd. De Adviesraad is nu compleet. Onder leiding van voorzitter Paula Schaling gaat de Adviesraad het college adviseren over het beleid van (jeugd)zorg, individuele zorg, maatschappelijke ondersteuning, dagbesteding, welzijn, participatie, armoedebestrijding, schuldhulpverlening en thema's als wonen en veiligheid. De meerwaarde van de nieuwe Adviesraad is dat de leden integraal, dus over de domeinen heen, zullen adviseren.

  Lees meer
 • Zoetermeer start verbouwing Stadhuisplein en RandstadRailhalte

  (01-02-2017)

  Bezoekers van de Zoetermeerse Binnenstad kunnen zich definitief verheugen op een Stadhuisplein met nog meer mooie terrassen, een bestrating zonder verhoging en meer groen. De gemeente start met de verbouwing van het Stadhuisplein en de daaronder gelegen RandstadRailhalte. In de zomer van 2018 kunnen bezoekers en bewoners van de binnenstad gebruik maken van het aantrekkelijke en lichte station dat prettig toegankelijk is.

  Lees meer
 • Duurzame Renovatiewinkel opent in Zoetermeer

  (01-02-2017)

  Een compleet advies en begeleiding voor duurzame maatregelen in uw woning? Binnenkort kan dat bij de eerste Duurzame Renovatiewinkel in Zoetermeer. Reimarkt opent deze in mei, nadat ze hiervoor de opdracht hebben gewonnen met hun enthousiaste verhaal.

  Lees meer
 • Afscheid Begeleidingscommissie Werk Zorg en Inkomen

  (31-01-2017)

  De Begeleidingscommissie Werk Zorg en Inkomen (BGC) kwam op 27 januari voor de laatste keer bijeen. Haar adviestaak is geëindigd. Namens het College bedankte wethouder Taco Kuiper alle commissieleden en voorzitter Erris Oskam voor de vele adviezen over de bijstandsverlening, het armoedebeleid, het re-integratiebeleid en de schuldhulpverlening.

  Lees meer
 • Nomineer uw favoriete sporter voor het Sportgala

  (30-01-2017)

  In Zoetermeer zijn vele sporters die uitstekende prestaties leveren. Tijdens het Sportgala op 30 juni 2017 huldigt de gemeente de Zoetermeerse sportkampioenen uit 2016. Bent of kent u zo'n kampioen die wel in het zonnetje gezet mag worden? Nomineer dan die sporter of uzelf voor de titel sportvrouw, sportman, sportploeg en sporttalent van 2016!

  Lees meer
 • Vervolg omwisselactie minicontainers

  (30-01-2017)

  De gemeente gaat door met de vervanging van de grijze en groene minicontainers voor het rest- en gft-afval bij alle laagbouwwoningen. De omwisseling vindt plaats per inzamelroute en gebeurt in fases. De laatste omwisseling staat gepland voor midden 2017.

  Lees meer
 • Winnende kunstidee voor Stadhuiscomplex

  (27-01-2017)

  Zoetermeerders en medewerkers van het nieuwe Stadhuiscomplex konden de afgelopen periode stemmen op één van de zes schetsideeën voor een kunstwerk in het Stadhuiscomplex. Er zijn 234 stemmen uitgebracht.

  Lees meer
 • Inloopspreekuren over geld, schulden of werk

  (26-01-2017)

  Heeft u vragen over uw uitkering? Of komt u er niet uit met solliciteren? Wilt u taallessen volgen, of wilt u graag vrijwilligerswerk doen, maar u weet niet hoe? Kom dan naar het inloopspreekuur op een locatie bij u in de buurt.

  Lees meer
 • Schadebedrag jaarwisseling gedaald

  (26-01-2017)

  De totale schade aan gemeentelijke eigendommen tijdens de jaarwisseling 2016/2017 in Zoetermeer bedraagt € 50.077,-. Ten opzichte van vorig jaar is de totale schade met 37% afgenomen, namelijk met € 29.666,-. Afgelopen jaar was de schade € 79.743,-.

  Lees meer
 • Nieuwe woningen als boerenerf aan de Voorweg

  (25-01-2017)

  Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om aan de Voorweg twaalf nieuwe woningen te laten bouwen op de locatie van de oude wijktuinen en het vrijetijdscentrum. Het plan heeft een groen en historisch karakter. Er worden ook middelen gereserveerd om extra bewonerswensen te realiseren.

  Lees meer
 • College stemt in met woonvisie Woningmarktregio Haaglanden 2017-2021

  (25-01-2017)

  Voldoende betaalbare woningen, duurzaam bouwen in de regio, en prettige en leefbare woonwijken. Dat zijn enkele van de concrete ambities van de nieuwe woonvisie Woningmarktregio Haaglanden. Het college van Zoetermeer stemt in met deze woonvisie en legt deze voor aan de raad voor besluitvorming.

  Lees meer
 • Parkeergarage Osylaan 's nachts gesloten

  (23-01-2017)

  De parkeergarage aan de Osylaan sluit vanaf 1 februari elke nacht van 23.00 tot 6.00 uur. Hierdoor is de garage tussen deze tijd niet meer vrij toegankelijk.

  Lees meer
 • Nieuwjaarsvoorstelling en Nieuwjaarsreceptie 2017

  (18-01-2017)

  Hier vindt u enkele foto's van de Nieuwjaarsvoorstelling gehouden op dinsdag 10 januari in het Stadstheater.

  Lees meer
 • Alcoholgebruik verboden in Bossenbuurt Meerzicht

  (18-01-2017)

  De gemeente stelt een alcoholnuttigingsverbod in voor de Bossenbuurt in Meerzicht. Het gaat om het Savelsbos, Scheveningsebos, Vreebos, Vegelingsebos, Zalkerbos en een deel van het RandstadRailtraject. De gemeente wil hiermee de overlast terugdringen, die bewoners, scholieren en leraren ondervinden van personen die bij de school en in de omgeving alcohol drinken.

  Lees meer
 • Burgemeester Aptroot waarnemend burgemeester van Wassenaar

  (16-01-2017)

  De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Smit, benoemt met ingang van 16 januari 2017 de heer Ch.B. Aptroot tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wassenaar.

  Lees meer
 • Uitslag kerstbomeninzameling

  (12-01-2017)

  Tijdens de jaarlijkse kerstbomeninzameling op zaterdag 7 januari kon heel Zoetermeer kerstbomen inleveren. Met ruim 2700 ingeleverde bomen was de inzameling ook dit jaar een succes. Op de 15 inleverpunten was het een drukte van belang, en vooral in de wijk Oosterheem zijn veel oude kerstbomen ingeleverd. Bij elk punt stond een medewerker van afvalinzameling, samen met twee scouts afkomstig van de Zoetermeerse scoutingverenigingen Ashanti, John McCormick en Pocahontas.

  Lees meer
 • Vernieuw op tijd uw reisdocument

  (12-01-2017)

  Heeft u uw vakantie voor dit jaar al geboekt? Controleer dan meteen of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en vernieuw uw reisdocument op tijd.

  Lees meer
 • Pop-up tentoonstelling projecten in de binnenstad

  (03-01-2017)

  De komende jaren verandert er veel in en om het stadscentrum van Zoetermeer: het Stadshart, het Stadhuiscomplex, de aanpassing van het Stadhuisplein en de kwaliteitsverbetering van de RandstadRailhalte, het Woonhart, het Dobbegebied en de Dorpsstraat. De binnenstad wordt levendiger en krijgt meer sfeer. Met z'n allen werken we aan een bruisend centrum waar het voor Zoetermeerders en bezoekers prettig is om te winkelen, recreëren en te verblijven.

  Lees meer
 • Jaarwisseling in Zoetermeer feestelijk en relatief rustig verlopen

  (02-01-2017)

  Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. Op de Markt was een grootse vuurwerkshow en een nieuwjaarsfeest en in Silverdome was een uitverkocht jongerenfeest waar zo'n 1.250 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. Het feest en het vuurwerk op de Markt heeft volgens de politie enkele duizenden mensen naar de Markt getrokken en wordt als een groot succes gezien. Dit kwam mede door de goede samenwerking tussen gemeente, politie en de zes horecaondernemingen die het feest op de Markt mede hebben georganiseerd.

  Lees meer
 • Geen vogelgriep in Zoetermeer

  (28-12-2016)

  De stadsboerderijen De Balijhoeve en De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest mogen open blijven omdat de vogels hier voldoende afgeschermd en al opgehokt zitten. Dit kan veranderen als er binnen een straal van 3 km rond Zoetermeer een geval van vogelgriep zich voordoet. Voor de actuele ontwikkelingen kijkt u op www.zoetermeer.nl/stadsboerderijen of www.stadsboerderijen.org.

  Lees meer
 • Nieuwe roltrappen Mandelabrug

  (27-12-2016)

  In de eerste week van januari zijn bij de Mandelabrug de nieuwe roltrappen geïnstalleerd.

  Lees meer
 • Ondernemers willen de Dorpsstraat in oude glorie herstellen

  (05-12-2016)

  Een groep vastgoedeigenaren in de Dorpsstraat in Zoetermeer heeft de handen ineengeslagen en wil samen met andere vastgoedeigenaren de winkelstraat haar oude glorie teruggeven. Zij roepen andere vastgoedeigenaren op mee te investeren in de straat.

  Lees meer
 • Ingebruikname slimme oplaadpunten

  (02-12-2016)

  De gemeente Zoetermeer heeft bij Centrum-West en de Noord Aa slimme USB-oplaadpunten gerealiseerd. Deze punten, een idee van Rick van Dijk komen voort uit een vraag naar innovaties in de openbare ruimte. Wethouder Marc Rosier: 'Het is ontzettend leuk om de innovatieve ideeën van Zoetermeerse inwoners nu te realiseren. Het idee van Rick vonden we het meest innovatief voor Zoetermeer. En natuurlijk hopen we dat veel mensen gebruik gaan maken van dit bankje!'

  Lees meer
 • College wil verder met Holland Outlet Mall

  (09-11-2016)

  De ontwikkeling van de Holland Outlet Mall (HOM) biedt Zoetermeer een unieke kans om bij de top van winkelbestemmingen te blijven horen. De outlet is een innovatief antwoord op de ontwikkelingen in de detailhandel zoals de stijgende internetverkopen. De manier en snelheid waarmee steden op deze ontwikkelingen kunnen inspelen, bepaalt of hun centra in de nabije toekomst vitaal blijven of wegkwijnen. De resultaten van de haalbaarheidsonderzoeken laten zien dat de HOM voor Zoetermeer het positieve verschil kan maken. Het college wil dan ook verder met de ontwikkeling van het initiatief.

  Lees meer
 • Aanpassing rotonde Van Leeuwenhoeklaan - Clauslaan

  (07-09-2016)

  Op 12 september start de aanpassing van de rotonde op de Van Leeuwenhoeklaan bij de Clauslaan. De fiets- en voetgangersoversteken komen hoger te liggen en de asfaltdeklaag wordt vervangen. Overdag kunt u van de rotonde gebruik blijven maken door de inzet van verkeersregelaars. 's Nachts kan de rotonde zijn afgesloten, maar via een omleiding kan het verkeer zijn weg vervolgen. Uiterlijk 8 oktober zijn de werkzaamheden klaar.

 • Proef parkeerontheffing mantelzorgers

  (07-07-2016)

  Vanaf 1 augustus start de gemeente met een proef, waarbij mantelzorgers voor € 15,65 een parkeervergunning kunnen aanvragen. De proef duurt een jaar, daarna worden de resultaten geëvalueerd.

  Lees meer
 • Nieuwe manier van zorg voor ouderen thuis

  (23-06-2016)

  27 oudere bewoners in de wijken Meerzicht en Centrum doen tot eind 2017 mee met een proef Verzorgd Thuis waarin zij te maken krijgen met een vaste medewerker die hen de hulp en zorg geeft die zij op dat moment nodig hebben. Nu komen er vaak verschillende mensen per dag langs. De gemeente Zoetermeer, zorgaanbieder Vierstroom en zorgverzekeraars CZ en Menzis hebben hierover gezamenlijk afspraken gemaakt.

  Lees meer
 • Publieksbalies tijdelijk gevestigd aan Duitslandlaan

  (01-06-2016)

  Heeft u een afspraak bij het Publieksplein van de gemeente, bijvoorbeeld om uw paspoort te vernieuwen, geboorteaangifte te doen of een omgevingsvergunning aan te vragen? Sinds 31 mei 2016 kunt u hiervoor terecht aan de Duitslandlaan 440 in Zoetermeer. De reden voor de tijdelijke verhuizing van alle publieksbalies naar de Duitslandlaan is de verbouwing van het Stadhuis. Aan de dienstverlening van de gemeente verandert niets.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Sinds 19 december 2014 kan dat nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Wethouder Marc Rosier brengt MijnGemeente app graag nogmaals onder de aandacht. Hiervoor is een promotiefilm ontwikkeld. Rosier: 'Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig via MijnGemeente app. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Zoetermeer en kunnen we onze stad zichtbaar vernieuwen.'

  Lees meer