Inbrekers gaan niet op vakantie

Home > Inwoners > Inbrekers gaan niet op vakantie

Inbrekers gaan niet op vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk. De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of dagjes uit gaan. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners regelmatig van huis zijn.

Ook als u niet op vakantie gaat is het belangrijk alert te blijven. Inbrekers hebben soms maar een paar minuten nodig. U kunt met eenvoudige maatregelen een woninginbraak voorkomen.

Ziet u iets verdachts? Bel dan direct de politie via 112.

5 slimme anti-inbraaktips

1. Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg van de gevel van uw woning om te voorkomen dat inbrekers omhoog kunnen klimmen.
  2. Zorg voor een lichtschakelaar in huis of laat licht branden.
  3. Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat bijvoorbeeld een opengeslagen krant op tafel liggen met een koffiekop ernaast.
  4. Vraag de buren om gordijnen te openen en te sluiten, de post te legen en de auto een keer op de oprit te zetten.
  5. Laat waardevolle spullen niet in het zicht liggen.

Zomercampagne

Om het aantal woninginbraken in Zoetermeer te verminderen, werkt de gemeente samen met politie en woningcorporaties. De gemeente haakt aan bij de landelijke campagne om ook inwoners te vragen mee te doen. Op maakhetzeniettemakkelijk.nl vindt u allerlei handige tips, en kunt u inzien hoe vaak er in uw buurt is ingebroken.

Harm Alarm Alert

Zie ook: